Какви обувки трябва да носите за разходка по маратон?

Как да намерите обувки, които ще отидат на разстояние

Решихте да започнете тренировки, за да се разхождате на маратон и първата стъпка е да получите правилните обувки . Те са най-важната ви екипировка и вероятно ще прекарате много дни и мили в тях през следващите няколко месеца. Същите стари маратонки вероятно не са правилният избор. В деня, в който поемете ангажимент да се обучавате за маратона , се обвържете с намирането на добри обувки.

Изберете маратон обувки с достатъчно Cushioning и подкрепа

Запазете минималистичните обувки за тренировки на по-къси разстояния - те не са подходящи за ходене на маратон. За дългите бавни дни на тренировка и за самия маратон с дължина 26,2 мили, се нуждаете от обувки с подходящо омекотяване. Погледнете оценките за обувките за препоръчителното разстояние за всеки модел обувки и го обсъдете с търговеца на обувки. Потупването ще намали умората на краката и краката, които чувствате по време на събитието. Вашият маратон обувки също трябва да предоставят добра подкрепа, тъй като вашият поход ще получите помия, докато се уморявате на дълги разстояния.

Трябва ли да носите обувки или ботуши за разходка по маратон?

Пътуващите в Маратон в Европа често носят туристически ботуши за разходки на дълги разстояния. Това може да се е променило от военните традиции на по-дългите им ходещи събития. За ходене по суша по пътеки, леки ботуши или обувки за следене може да е добър избор. Но за маратоните за състезания по пътищата гъвкава обущаща обувка с умерена подкрепа е най-добрият избор за повечето хора.

Проверете хода на маратона, който планирате да ходите, и вижте дали той ще бъде най-вече на улици и павирани пътеки. Не би трябвало да се нуждаете от обувки за обувки или леки ботуши, освен ако не е на чакъл или на мръсотия. Тъй като най-вероятно няма да носите тежък пакет в деня на маратона, няма да имате нужда от тежки ботуши за туризъм.

Как да пазаруваме за маратонски обувки

Най-добре е да намерите местен дилър на спортни обувки, който да се грижи за сериозните бегачи и пешеходци. Кажете на чиновника за вашите маратонски цели и планове за километри. Те ще проверят дали сте превишили и имате нужда от обувка за контрол на движението или не. Тогава те ще работят, за да ви вкарат в чифт обувки, които са правилно монтирани. Не забравяйте, че краката ви ще се подуят с ходене на разстояние и може да се наложи да имате по-големи и по-големи обувки за маратона. Тези местни магазини разчитат на повторни клиенти и ще работят, за да ви осигурят подходящите обувки за състезание за издръжливост.

Въртене на обувките ви

Много сериозни бегачи и пешаци препоръчват да имате две различни чифта обувки, в които да тренирате и да ги разменяте на всеки обучителен ден, никога да не носите същите обувки два пъти подред. Един почивен ден също позволява на обувките да излъчват напълно между сесиите. Някои препоръчват обучение в два различни модела обувки. Предимството на това е, че мускулите и ставите получават разнообразие в тренировките, вместо да попадат в един модел. Други не смятат, че това е необходимо. Ти избираш.

Подмяна на обувките

Повечето атлетични обувки се износват след 300-500 мили. Очаквайте, че най-малко веднъж по време на тренировка ще трябва да смените обувките си за маратон .

След като намерите модел, който работи добре за вас, купете допълнителен чифт или два, за да можете да сте сигурни, че имате нов модел, когато по-старата двойка започне да губи своето омекотяване и поддръжка.

Подгответе обувките за деня на маратона

Най-добре е да имате чифт само с около 100 мили износени от тях за самата маратонска надпревара. Искате обувки, които сте носели няколко пъти, но които все още са напълно подкрепящи и имат пълна защита. Правилото за "нищо ново в деня на състезанието" се прилага, особено за обувките ви, както и за всякакви стелки или ортези, които сте свикнали да използвате.

Ако пътувате по въздуха до мястото, където се провежда маратона, не се доверявайте на вашите състезателни обувки или на състезателни съоръжения, за да се загубят проверявания багаж.

Вземете ги на борда в ръчния багаж или ги носете в самолета.

Денят преди маратона

Избягвайте да носите обувките си в маратон в деня преди маратона . Искате да са свежи за деня на състезанието. Ако състезанието има чип за синхронизиране, който да се прикрепи към обувката, приложете я внимателно през нощта, за да не забравите тази важна стъпка. Сега сте готови да ги облечете в деня на състезанието и да отидете на разстояние.