Как да намерите маратони, които са подходящи за уикенда

Как намирате маратон или полумаратон, който е приятелски настроен към пешеходци? За да разберете дали състезанието е правилно за някой, който ще ходи на курса, а не да тича, е необходима известна детективна работа.

Дори и събитията, които сами по себе си са били както за бегачи, така и за разходки, могат да имат времеви ограничения за по-дълги разстояния, които няма да настанят пешачи, които могат да бъдат ограничени до 5K.

Ето как да проучите събитие.

1. Знайте какво ще ви бъде възможно времето за приключване

Не искаш да се пренебрегваш, че ще бъдеш изхвърлен от курса, но не и да го свършиш. Трябва да знаете какъв ще бъде крайният Ви час, така че да не се регистрирате за състезание, което не можете да завършите в рамките на срока. Ако това е първият ви път , използвайте инструментите за прогнозиране на времето за завършване на състезанието .

2. Проверете състезанието за събития, които ви интересуват

Често започвам да проучвам със сайтове за календарни събития и събития, за да търся събития, които да се впишат в моя график. Можете да използвате нашите страници Find Walker по състояние, за да търсите популярни календари за събития. Аз също използвам HalfMarathons.net, за да търся половин маратон от страна на държавата, въпреки че ще трябва да изследвате всеки от тях, за да видите дали това е удобно за пешеходци.

MarathonGuide.com има отличен списък с маратони, които са приятелски настроени към разходка, а Дейв Макгавърн от Racewalking.org има списък с маратони, полумаратони и други събития, които приветстват проходилки и състезатели.

3. Търсене в сайта на състезанието за времеви ограничения

Тази важна подробност може да бъде трудно откриваема или напълно липсваща. Може да се наложи да преминете през повечето от страниците на уебсайта си, за да го намерите погребан в често задавани въпроси, подробности за състезания, подробности за курса, правила и др. Серията Rock 'n' Roll от състезателя улеснява поставянето на всичките им срокове, дати и крайни срокове на една страница.

Не само, че някои състезания имат общи времеви ограничения, някои имат минимални изисквания за темпо дори за ранни сесии на състезанието. Някои състезания, които имат дълги срокове или нямат времеви ограничения, все пак ще отворят курса за трафик и ще свалят помощните станции. Потърсете тези подробности в правилата и инструкциите за курса.

4. Проверете крайните резултати за предишни години за събитието

Вижте резултатите от приключването на предишни години, публикувани на уебсайта им. Това ще ви покаже дали други от вашата скорост са го завършили преди и колко. Това може да ви даде добра представа дали можете да го въведете или не, но не вярвайте, че правилата не са се променили за текущата година. Нуждаете се от официално потвърждение от директора на състезанието.

5. Проверете картите на курсовете

Времето може да бъде в детайлите на самата карта, въпреки че трябва да се уверите, че тя е картата на текущата година (пътищата често се променят). Ако искате да се регистрирате за половин маратон, проведен с пълен маратон, картите на курса и времето за начало за всяко разстояние могат да ви дадат представа за крайните часове. Ако завършат по един и същи курс, половин маратон може да има дълъг край, тъй като те го държат отворени за маратоните. Но все пак ще ви е необходим определен отговор от директора на състезанието.

6. Свържете се с директора на състезанието

Ако не можете да намерите времевите ограничения, потърсете имейл, Facebook и телефонни връзки към директора на състезанието. Не очаквайте бърз отговор, може да отнеме един ден или повече, за да получите отговор. Моят имейл до директора на състезанието е така: "Здравейте, аз съм чист проходител, а не бягащ и обикновено завършвам половин маратон от 3:30 до 3:45. Бих искал да се регистрирам за вашето (въведете името на събитието и дата) половин маратон, но не успях да намеря времевия лимит на уебсайта Ви. Какъв е срокът и дали това е събитие, което скоростта ми може да завърши?

7. Работете с директора на състезанието

Никога не искам специално настаняване, но го предлагат директорите на раси.

Ако това е по-малко събитие, те могат да ви предложат да започнете ранно стартиране, за да можете да завършите курса преди крайното време. Имайте предвид, че това означава, че конкурентно стадо от бегачи ще ви премине в някакъв момент, което може да бъде неприятно. Водните спирки и помощните станции може да не са настроени, ако започнете по-рано. Както за ранните стартирания, така и за късните завършвания, пешеходците трябва да бъдат подготвени със собствени водни и енергийни закуски. Големите събития често са по-малко снизходителни относно правилата за огъване.

8. Никога не се регистрирайте за състезание, не можете да приключите в рамките на срока

Просто го остави. Директорите на състезанията често определят срок за безопасност и изисквания за местно разрешително. Ако са блокирали улицата за състезанието, те трябва да я отворят за движение. Те могат да имат само разрешение за финалната зона за определен брой часове. Техните състезателни доброволци и екипажи са в позиция само за конкретни смени. Ако хората отделят още един час, това застрашава събитието да се проведе през следващите години.