Подгответе, крачкайте и правете го до края на Деня на състезанието в Маратон

Това е най-сетне тук! Сега трябва да се приготвите и да излезете на маратона. Ще започнем с финалната подготовка, след което ще продължим със съветите за темпото, водата и тоалетните и ще стигнем до финалната линия.

Финална подготовка за маратон - един до два дни преди маратона

Подготовка за деня на маратона

Пейзаж за маратона

Маратонът е събитие за издръжливост. Натискате тялото си в границите на издръжливостта и трябва да спестите енергия по време на събитието, за да го направите през финалната линия с голяма усмивка на камерата. Чрез обучението си трябва да имате добра представа за това какво ще бъде крайното ви време и каква скорост трябва да настроите.

Прогнозирай своя темп

Има няколко стратегии за запазване на енергията:

Правете тренировка по време на по-дългите ви разходки. Време е за себе си и да се опознаеш какво усещаш постоянното си темпо, как дишаш, как се чувстваш.

Лесно е да се увлечете в вълнението в началото на състезанието, тъй като пакетът се разпада и можете да преминете други. Но държи на стратегията си.

Може да искате да инвестирате в опитна ходене на музика, за да се обучавате с определено темпо или да създадете състезателна комбинация от песни, които са в правилното темпо.

Някои маратони не позволяват слушалки в курса, но като използвате музиката на практика, можете да тренирате себе си и да си спомните ритъма, дори ако не можете да слушате по време на състезанието.

Гледайте ходене по време на състезанието. Проверете себе си. Наклоняваш се твърде далеч напред или назад? Overstriding? Насочвайте се надолу или бутнете напред? Докато се уморявате, някои от вашите лоши стари навици за ходене могат да се промъкнат във вашето ходене. Гледайте за тях и ги коригирайте.

Тоалетната спира на маратона

Сега може да изглежда като деликатен въпрос, но по време на маратона няма нищо деликатно. Подгответе за използване на преносими тоалети преди и по време на маратона, тъй като те са това, което обикновено се предлага на по-големи състезания.

Обикновено това са свежи, чисти под наем единици, а не остарелите и миришещи, които може да сте използвали в парковете на тренировките си.

Проучете материалите преди състезанието, за да видите къде са разположени тоалетните по протежение на курса и на началната и крайната линия.

Използвайте тоалетните за стартовата линия : Линиите може да изглеждат дълги, но не губите време за официално състезание, преди да преминете началната линия на състезание с чипове, дори ако започнете след пускането на пистолета. Нареждам се на опашка. С наближаването на стартовия пистолет много състезатели ще напуснат линията. Отделете времето си, направете бизнеса си, а след това помислете за преминаване на стартовата линия. Ако се състезавате с партньор, принудете ги да направят същото.

Ако можете да избегнете нуждата от използване на първия комплект porta-johns по време на курса, ще спестите няколко минути в крайното време, тъй като това е мястото, където линиите са най-дълги. Това е мястото, където всички тези състезатели, които са решили да не използват началната линия тоалетни са в линия. Ако вашият маратонов партньор е един от тях ...

Нищо ново на Деня на състезанието : Тази мантра се отнася особено за това, което ядете и пиете по време на курса. Не хващайте непознати енергийни гелове или спортни напитки, които предлагат на курса. Проучвания, които напитки и закуски за хидратация ще се предлагат в помощните станции и ще ги използвате по време на тренировката. Вижте дали те ви дават стомашни спазми преди истинското състезание.

Porta-John Etiquette : Останете наясно, когато сте близо до предната част на линията, така че да не губите време или да не изпаднете в задънена улица зад вас. Почукайте, преди да отворите вратата, дори и да изглежда празна, тъй като състезателите често забравят да заключват вратата. Не забравяйте да заключите самата врата. Не изхвърляйте боклука в дома, освен тоалетна хартия. Обърнете внимание на вашата екипировка, за да не загубите своя iPod или мобилен телефон в резервоара.

Състезатели го правят навсякъде : По време на маратона, много състезатели имат намалена нужда от личен живот. Всеки маратон има своите области, където хората (да, жени и мъже) се насочват и просто уринират повече или по-малко на открито. На първия ми маратон група от жени формира кръг в парка до стартовата линия, отпаднал и се уринира. Бъдете добри съседи, не използвайте двор или градина на никого за тоалетна.

Още по-шокиращо: истинските конкуренти често дори не спират, просто се мокри, без да се чупят. Аз не го препоръчвам, но ако се случи злополука, поне вие ​​бихте могли да твърдите, че сте истински конкурент.

Стратегии за предварителна подготовка на гърнето:

Последният пет мили

Последните пет мили от маратона са най-тежки. Тялото ви е готово да спре. Ще продължите повече от най-дългите ви разходки. Може да сте развили блистери или да откриете нови болки в краката, бедрата, гърба, врата.

Всичко, на което можете да се фокусирате, е това окончателно разстояние. Тук идва, вие слизате надолу, говорителят вика имена и номера, минавате под финалната линия и сте го направили.

Получавате медал и каквито и да е други принадлежности, с които ви водят. Горди приятели ви заснемат снимката.

10 неща, които трябва да правите, когато преминавате крайната линия на маратона