Упражнения и хранителни разстройства

Упражнявайте булимия, новото разстройство на храненето

Въпреки, че много от нас се притесняват да получат достатъчно упражнения , има такова нещо като твърде много упражнения . Редовното упражнение е добро нещо, но повече не винаги е по-добре и в някои случаи натрапчивото упражнение може да бъде също толкова опасно, колкото и хранителните разстройства като анорексия и булимия.

Компулсивното упражнение е просто още един инструмент, който някои хора използват, за да изчистят калориите си от калории, подобно на булимик, който бие и очиства.

Всъщност дори има име за това: Упражнявайте булимия.

Упражнявайте булимия

Упражняване булимия е трудно да се диагностицира, тъй като всеки говори за това колко е страхотно да се упражнява. Ако направите повече, не е ли така добре? Не и ако го вземате твърде далеч. Ако използвате упражнения за изчистване или компенсиране на ядене (или просто редовно хранене), бихте могли да страдате от тренировъчна булимия.

Разбира се, знаейки колко упражнения е прекалено много, може да се окаже трудно, но ако обърнете внимание на тялото си, има предупредителни признаци, че сте предприели упражнения до макс.

Симптомите

Компулсивните упражнения често планират живота си около упражнения, точно както тези с хранителни разстройства планират живота си около хранене (или не ядене). Други признаци на компулсивно упражнение са:

Компулсивното упражняване е свързано с контрол, по същия начин хората с хранителни разстройства използват храната като начин да поемат контрола върху живота си. Но тя може да се превърне в безкраен тренировка, ако не сте внимателни, тъй като повечето хора никога не се чувстват доволни от своите тела или техните фитнес нива, без значение колко те упражняват.

То също така стига до момент на намаляваща възвращаемост, където все повече работите и не получавате нищо от него. Има само толкова, колкото можем да направим, за да променим телата си, преди генетиката да поеме и в някакъв момент всеки удари плато, без значение какво. Отвъд пластичната хирургия, нашите гени определят общата форма и тип тяло, които наследим, и цялото упражнение в света не променя това. Точно като вашата височина и цвят на очите, има някои неща, които просто не можете да промените без външна помощ.

Опасността

Упражняването твърде много е почти толкова лошо, колкото и да не се работи достатъчно. Твърде много упражнения могат да доведат до всички видове проблеми като:

Някои от тези симптоми се отнасят и за преумора, но ако сте обсебен от упражнения и ги използвате като начин да отмените лошото хранене на редовна основа, това не е нещо, с което можете да се справите сами.

Много натрапчиви упражнения намират, че се нуждаят от терапия, за да им помогнат да се справят с упражненията с булимия. Това е коварно състояние, което често се нуждае от външния ресурс, за да помогне да стигнем до сърцето на проблемите и да ви помогнем да намерите изход.