Ултрамаратон ходене

Дали 10K ходене само загрявка за вас и маратон не предизвикателство? Тогава сте готови за света на ултрамаратоните!

Ултрамаратоните са ходене / бягане събития на всяко разстояние над маратона 42 километра (26.2 мили). Докато тези събития обикновено се организират за бегачи, проходителите са добре дошли, ако могат да изпълнят изискваното време за прекъсване.

Участниците обикновено могат да правят почивки по всяко време на събитието, за да ядат, почиват или опресняват.

Тези събития могат да се провеждат на писта или на пътя или пътеката. Ултрамаратоните са предшествали съвременния маратон. През 1800 г. "пешеходството" е популярен спорт, докато маратонът е създаден през 1896 г. Днес събитията обикновено са добре дошли и за двата пола.

Ултрамаратон курсове

Ultramarathon разстояния и времена

Стандартните събития са 50 километра, 50 мили, 100 километра, 150 километра, 100 мили, 24 часа, 200 км, 48 часа, 200 мили, шест дни, 1000 км и 1000 мили.

Съществуват и много нестандартни събития. Повечето от събитията от 100 мили в САЩ са на естествени пътеки или горски пътища, а много от тях включват промени в надморската височина, равни на изкачването на връх Mt. Еверест от морското равнище!

IAAF признава разстоянието от 100 километра през 1991 година. Те признават Международната асоциация за улични стрелбища (IAU) като орган за управление на спорта на ултраруннинг. IAU е домакин на 100-километрови, 50-километрови, 24-часови и световни шампионати.

Събитията с Ultra се проектират обикновено с пътешественици. Бързите проходилки често могат успешно да завършат събитието в дадено време за изключване, но ходещите трябва внимателно да проверят с организаторите на събитието, за да се уверят, че ще бъдат добре дошли.

Ултрамаратони само за ходещите

Някои събития са предназначени специално за проходилки

Еднодневен екскурзия на Сиера Клуб - разходка от 50 километра или 100 километра от Вашингтон до Фарри на Харпър, WV

FANS Ultra Races: Това събитие се провежда в Fort Snelling Park, Минеаполис, Минесота през юни. Включва 6-часово бягане, 12-часово бягане или ходене и 24-часово бягане или разходка. Можете да спечелите означението си за Centurion, като ходите 100 мили по време на 24-часовото състезание.

Велика разходка в Британска Колумбия, Канада. Това събитие е проведено за последен път през 2014 г., но може да се върне.

18-часовата разходка през 1999 и 2000 г. предизвика предизвикателството на пешеходците. Това събитие имаше комбинация от 1-мили пътна верига и три 10-километрови (6.2 мили) пътни вериги за разнообразие. Пешеходците започнаха в сутринта в 6 часа сутринта и трябваше да приключат в полунощ, 18 часа по-късно. 29-те проходилки, които се опитаха да го направят през първата година, включиха пътници от Холандия, Великобритания и Канада в допълнение към САЩ. Три пешеходци обикаляли над 100 километра (62 мили).

Следващ: Обучение за и въртене на Ultramarathon