Дългите разходки: опасности и възстановяване

Една година на 100-километровата Bornem Death March, и участниците на възраст между 86-90 г. завършиха разстоянието от 60 мили, но по-малко от половината от хората на възраст 16-35 години. Възрастта и опитът преживяват младостта и енергията, когато става дума за издръжливост, тъй като процентът на завършилите е най-висок сред хората на 50 и повече години.

За да оцелеете в издръжливост, трябва да се справите с ужасните хипопотами:

Общи наранявания на дълги разстояния

Блистери: Отнасяйте горещите точки веднага щом се появят, не чакайте да се превърнат в мехури.

Как да предотвратите и лекувате блистери

Отпуснатост: Потта плюс триене може да ви остави сурово на всички неправилни места - подмишниците, гърдите, бедрата, слабините. Противопоставяне

Мускулни издърпвания, навяхвания, болки: Болката е начинът, по който тялото ви сигнализира да спрете - това е наранявано. Не работете с нова остра болка по време на състезанието.

Рисквате дълго възстановяване или трайно увреждане, като ходите по-далече и се наранявате повече. Смучете гордостта си и сигнализирайте служителите на събитието за първа помощ и транспорт от курса. За самооценка до по-нататъшна оценка, използвайте метода RICE - почивка, лед, компресия, кота. Как да се справим с наранявания при ходене

Топлинно заболяване: Топлинните заболявания могат да ударят по всяко време и могат да бъдат животозастрашаващи. Научете симптомите и леченията. Риск от топлинния стрес и насоки .

Дехидратация: Пийте и яжте, преди да сте жадни и гладни и продължете да правите това по време на събитието. Спортните напитки могат да осигурят заместител на натрий и калий, за да поддържат тялото ви балансирано при събития на разстояние.

Смущаващи проблеми: Много пътеки и бегачи срещат трудности с диария, свързана с физически упражнения, неудобна нужда от уриниране, липса на тоалетни принадлежности, когато се нуждаете от тях, и други предмети, обхванати от чувствителни теми .

Възстановяване от Walk Ultradistance

В 3 до 6 седмици след разходката с ултра дистанция, отсечете се на разходка за не повече от 2-4 пъти седмично. През първата седмица ходете само половин час наведнъж. Във втората седмица и третата, работете до един час в продължение на един или два от пешеходните дни.

Колко скоро можеш да се състезаваш отново?

Оставете четири до шест седмици между разстоянията 50К и повече, за да дадете на тялото време да се възстанови.

Поддържайте затъмняващия километраж между събитията, ако планирате тях, които са близки. В противен случай да се върнете към вашите по-дълги дни и след това да стените през четирите седмици преди следващото събитие.