Блистерна профилактика и лечение

Как да спрете блистери

Блистери са течност, пълна с течност, причинена от топлина и / или триене. Уокърърс се страхуват да получат мехурчета, които могат да направят завършването на разходката болезнено преживяване.

Смазки за предотвратяване на блистери

Преди ходене, използвайте смазка върху всички области, които по принцип са блистери. Някои хора използват вазелин или балсам или талк. За дълги разходки, използвайки големи количества петролно желе, които отново се прилагат на всеки 10 мили, решиха проблемите ми с блистери .

SportSlick, BodyGlide, лубрикант или други смазващи средства против изпъкване също могат да работят, за да предотвратят образуването на мехури, когато се прилагат преди ходене. Едната проходилка препоръчва всяка нощ за един месец преди голямото ходене да се масажира и краката с чист ланолин (вълна). Това е по-добре от вазелин, тъй като не създава топлина при триене. Това също е добра бариера за вода в случай на дъждове. Също така е чудесно за ръцете ви.
Най-добри снимки за предотвратяване на смазочни масла

Чорапи за предотвратяване на блистери

Експериментирайте с чорапи, опитайте различни марки. Не забравяйте да изпиете чорапите поне веднъж, преди да ги облечете, за да измиете размера. Podiatrists препоръчват да не се използват памучни чорапи, тъй като те задържат влагата, което след това омекотява кожата, отслабва я и улеснява разкъсването и образуването на мехури. Вместо това, плат CoolMax изважда влагата, така че да не отслабва кожата. Потърсете чорапи с модерни синтетични тъкани, формулирани за ходене и бягане.

Мнозина препоръчват два слоя чорапи - тънка вътрешна двойка тъкани, като полипропилен или CoolMax, и подплатена външна двойка. Тръбните чорапи трябва да се избягват, тъй като не се вместват добре над петата и глезена. Променете чорапите по време на разходката, особено ако се потят. Някои маратоньори също променят обувките по време на събитието.

Компетентност | Блокиращ блок за помощни ленти | Доктор Шолс Cushlin Blister Pads

Тези продукти имат стерилен гелен пакет, който подложки и предпазва, налични в магазините за лекарства и магазините на открито. Можете да използвате Compeed за предотвратяване на мехури и за защита на кожата, ако получите блистер. Band-Aid сега има възглавници Blister Block, които имат Compeed, а д-р Шолс има Cushlin блистер тампони. Те са самозалепващи се и се придържат здраво към кожата - и могат да останат там в продължение на дни, ако е необходимо. Те идват в два размера - малки възглавнички за пръстите на краката и редовни възглавници за петите и топките на краката. Тези подложки действат като допълнителен слой кожа. Направих тези подложки на петите си, когато носех нов чифт ботуши на 10K екскурзия, и над мехури, които вече бяха се образували на моя пръст. Резултатът не представляваше нови мехури, а съществуващите мехури бяха защитени без дискомфорт по време на разходката. Най-добре е да ги използвате, за да предотвратите образуването на мехури на места, за които знаете, че са склонни към блистери, но те също могат да бъдат педикюри, които да се прилагат веднага след появата на мехури. Съвети за пазаруване - не ги потърсете в превръзката, а в отделението за краката.
Най-добрите снимки за блистерни превръзки

Moleskin или спортна лента

Най-добре използван след като имате блистера или да хванете блистер, който се образува въпреки другите методи.

Спрете веднага, щом почувствате горещо място и сложите лентата на молците или спортната лента. Някои проходилки обгръщат всеки пръст и след това също увиват най-увитите в блистери пръсти с агнешко.

Поставка за обувки за предотвратяване на блистери

Вашите обувки за ходене не трябва да бъдат прекалено плътни, здравата обувка ще допринесе за мехурите. Но те също трябва да се поберат добре, или прекалено-свободното прилягане може да допринесе и за образуването на блистери . За да изберете обувки с подходящ размер, отидете на пазаруване на обувки веднага след дългия разход, когато краката ви са подути до най-големите. Когато стоите в новата обувка, трябва да има 1/2 инч от големия пръст до края на кутията и трябва да можете да премествате удобно всичките си пръсти.

След това изпробвайте обувките си в магазина, като се движите с най-бързо темпо (не се притеснявайте да изглеждате глупаво, вашият комфорт зависи от това!) Вашите обувки не трябва да се подхлъзват, когато влизате в тях.

Утежнявайте кожата си

Нанесете тинктура на бензоин в чувствителни области (проверете с местната аптека) или просто потапяйте краката си в силно приготвен чай (танинова киселина).

Лечение: Когато получите блистер