Пътят на филма

Мартин Шийн и Емилио Естевис Разходка по разходка

Разходката на Camino de Santiago е мечтата на много пешеходци, скитници и търсещи. Този филм ще ви отведе в камино (пътя на свети Джеймс) с баща, изваден от безопасното си живот, когато синът му умира на първия етап от пътуването. Ние го следваме, докато решава да завърши поклонението на сина си по време на 500-километровото пътешествие. Емилио Естевес пише и режисира филма и описва сина, докато баща му Мартин Шийн играе звезди.

Това е прекрасен филм, който съчетава скръб, комедия, пътешествие и пътеписи. Сценарият и актьорското изкуство са фини и нежни, позволявайки силата на пътуването да говори сама за себе си. Този филм се препоръчва за пътешественици от всички възрасти. Дебютира в американски театри на 7 октомври 2011 г., като най-вече свири в по-малки къщи по изкуство, но откри своята аудитория и постигна трайно въздействие.

Този филм е признат за вдъхновяващ огромен брой американци, които да ходят на Camino de Santiago. Популярността на трека изстреля в годините, след като е направена. В годината, когато излязоха, само 3,672 американци бяха сред 183,378 поклонниците, ходещи по камино. До 2016 г. сред общо 277 854 души за годината са 15 236 американски проходилки, като общият им процент се удвоява.

Разхождайки се в Camino de Santiago

Мартин Шийн играе Том, офталмолог от Калифорния, който се противопоставя на решението на сина си Даниел (Емилио Естевес) да напусне училище и да види света.

Той получава поканата, която никой родител не иска да чуе - синът му е умрял във внезапна снежна буря в Пиренейските планини във Франция на първия етап от Camino de Santiago. Той лети в Испания, за да идентифицира тялото и се запознава с Camino от полицейския служител, с когото трябва да се занимава. Той прави импулсивно решение да поеме пътуването на сина си, въпреки предупрежденията, че е по-възрастен и необучен.

Том държи собствената си скръб. Той показва само външен вид. Той неохотно приема съдействие от холандец Джоуст, който казва, че ходи на каминото, за да отслабне. Том носи пепелта на Даниел с него, оставяйки шепа тук и там по пътеката. Той също така вижда Даниел по пътя, обикновено в ситуации, в които Даниел би оценил този момент от пътуването.

Филмът е заснет в последователност по Камино на Сантяго. Директорът Estevez използва пейзажа като фона, вместо да го прави звезда, но има много последователност от ходене през променящата се провинция. Кинематографията не беше толкова голяма, колкото би могла да се желае, но оставя много зрители с копнеж да премине през тези селища и през този пейзаж.

Никога не ходиш сам

Виждате шушулните сънни общежития на къщите за гости Albergue покрай Camino de Santiago в северната част на Испания. Джоуст се стреми да опита местните кулинарни изкушения на сирене, вино и агнешко краче. Вдигат друг пътуващ спътник, огорчен канадски разведен, а след това прекалено емоционален ирландски писател, който се опитва да преодолее блока на писателя си. Тези герои са добре действащи и не се прехвърлят в карикатури.

Докато има комедия, за щастие не можеш да кажеш: "Четирима души похождат на Камино и радостта идва."

Всички тези пасажерски спътници пушат, което е реалистично за европейците, а тревата е толкова популярна за тях като тютюн. Том запазва определено темпо, тъй като е на собствената си мисия.

Както описва писателният характер, хората ходят на Camino по различни причини. Физическото предизвикателство, културното потапяне, духовното изследване или пътуването до покаяние - всичко това е причина хората да ходят на Камино за повече от 1000 години.

Има много моменти, в които Том вижда Даниел и само най-тежкото сърце не се движи, но никога не се чувства като оперение с тежки ръце.

Пътят към откритието

В миналото хората ходеха на Камино, за да получат покаяние за греховете си. Всички спътници на филма намират някои от онова, което може да са търсили. Няма драматични разкрития и трансформации. Но дългата разходка ви дава шанс да се справите с избора на миналото, травмите и съжаленията.

Мартин Шийн е дяволски католик, а изборът на Естевес да накара Том да прекрати катализата си, но това беше правилният избор. По-лесно е аудиторията да върви по пътя с някой, който не е на очевидно религиозно търсене. Тези, които познават религиозната история на Camino, ще оценят всички подробности, а тези, които не го правят, не са ударени с главата.

Естевес принуди целия екипаж да направи молитва от новоена, за да стане първият филмов екипаж, който може да заснеме филма в Катедралата де Сантяго. Това беше необходима част от филма и е страхотно да виждате истинската катедрала, вместо да използвате църква в застой.

Изглед на Уокър

Ако сте се замислили за ходенето на Camino , този филм може да ви помогне да решите дали това е правилното пътешествие, което трябва да предприемете. Това е фантастика, а не документален филм, така че тук е лека критика на точките, показани за ходенето.

Тези изображения бяха нереалистични:

Филмът получава тези точки на ходене правилно:

Долната линия по пътя

Този филм се препоръчва за хора от всички възрасти. Безопасно е да се види с вашите внуци и баби и дядовци. Уверете се, че тъканите са удобни, защото вероятно ще се разпадне. Но вие също ще се смеете на глас и ще се усмихвате през повечето време. Единственото предупреждение? Това, че вие ​​ще получите сърцата на пътешественика, за да направите пътуването сами.