Предотвратяване на мехурчетата и побоя на ден на маратона

Как да се отнасяме към тези болезнени опасности

Ходещите и бегачите, които никога не получават блистери на 10К, могат да открият, че не са имунизирани срещу тях на по-дълги разстояния. Ето защо е от съществено значение да се придвижвате в по-дълги разстояния - за да видите кои участъци от краката ви получават блистери и кога започват да се образуват. Тези продължителни тренировки също затвърждават краката си постепенно, така че трябва да получите по-малко мехури.

Като увеличавате скоростта и потта, може да откриете също, че вие, подплатени , подплънки, чатала и зърната са особено податливи на този болезнен проблем.

Стратегии против блистери за маратон и полумаратон

Вашите крака са уникални. Това, което работи за вашия тренировъчен приятел, може да не работи за вас. Опитайте тези различни тактики за предотвратяване на мехури.

Предотвратяване на опити за маратон или полумаратон

Chafing се случва там, където потът произвежда солени кристали и кожата се втрива върху кожата. Ще го изпитате най-често в подмишниците, чатала, бедрата, зърната навсякъде около сутиен и сутиен или ремъка за сърдечен ритъм. Ако носите пакет за хидратация, може да откриете също така изцапване, когато се втрива на гърба и раменете ви.

Можете да носите спандекс къси панталони или чорапогащи, за да предотвратите треперенето на горната част на бедрата, но най-добре е да се предпазвате от смазване в повечето области. Използвайте BodyGlide, 5-часов анти-чай крем за мисия, SportShield силиконов валяк, Squeaky Cheeks Performance Powder или подобни препарати, които няма да оцветят дрехите ви и ще се измият (за разлика от петролното желе).

Кандидатствайте свободно на всички места, предразположени към раздразнение преди състезанието, и носете някои от тях, за да кандидатствате по време на събитието.

Първа помощ по време на маратон или полумаратон

Носете блистера, превръзката, спортната лента или други продукти за първа помощ, за да лекувате всяка област, която започва да се чувства гореща. Спрете незабавно и ги прилагайте, за да предотвратите напълно разработен блистер или да го пазите малко. След като имате блистер, вашият ход ще бъде различен поради болката. Ще откриете още болки и болки на следващия ден, защото вашият ход е нарушен.