Как да тренираме да ходим в Camino de Santiago

Подгответе се за вашето Pilgrim Trek

Ходещите в Camino de Santiago (peregrinos) трябва да се подготвят за три различни условия, всяка от които изисква обучение:

Дори и да сте опитен проходилка, имате нужда от това специално обучение, за да подготвите тялото си за условията на Camino de Santiago .

Може да сте в състояние да започнете с по-дълъг пробег, но трябва да изградите време с оборудването, което ще използвате за Camino. Постоянното изграждане на време ще намали риска от нараняване при обучение. Хълмовете, естествената повърхност и метеорологичните условия изискват обучение. Не отивайте просто в Испания и "нека камино ви влака."

Обучение за разстояние

Типичните дни на ходене по Camino de Santiago са от 17 до 30 километра, което е от 11 до 19 мили. Разумно е да тренирате да ходите на връщане назад с дължина от 21 километра (13.1 мили), което е дължината на полумаратон .

Това ниво на обучение ще укрепи мускулите ви и ще затегне краката ви. Обучението трябва да бъде направено, носейки същите обувки, дрехи и пакети, които ще носите при ходенето на Camino.

15-седмичен календарен тренировъчен график

Следвайте тази графика:

Програма за събота и неделя Майлс
Можете да се разхождате всеки два дни от седмицата обратно-назад, този график използва само събота и неделя като предложение.

седмица Събота Майлс Неделя Майлс
1 4 мили 4 мили
2 5 мили 4 мили, с хълмове
3 6 мили 4 мили
4 6 мили 6 мили с хълмове
5 8 мили 6 мили
6 8 мили 6 мили с хълмове
7 8 мили 6 мили с хълмове
8 10 мили 6 мили
9 8 мили 6 мили с хълмове
10 12 мили 6 мили
11 10 мили 8 мили с хълмове
12 12 мили 8 мили
13 14 мили " 6 мили с хълмове
14 14 мили 8 мили
15 8 мили 6 мили с хълмове
16 Камино започва

Хил обучение

Повечето маршрути на Camino имат значителни хълмове, както нагоре, така и надолу, почти всеки ден. Трябва да включите хълмовете във вашето обучение не само за да тренирате мускулите си, но и да знаете как ще се представят вашите обувки. Вашият крак ще се разтрива на различни места във вашите обувки / ботуши, които се изкачват нагоре, надолу и на равна повърхност. Всички зони на краката ви трябва да бъдат закалени с време за обучение на хълмове. Това тренировка на хълма ще помогне да се предотвратят мехури на Camino.

Ако няма хълмове, в които да тренирате, потърсете наклон като паркинги, надлези и подлез, рампи или стълбища с наклон. С неблагодарна, увеличете наклона стабилно, докато не прекарате час, като използвате максималния наклон. Ако можете да използвате неблагодарна, която също има спад, това е също толкова важно, колкото да се обучавате да се спускате надолу. Стълбите също ще обучават вашите мускули, но няма да имат същите ефекти върху краката / обувките ви, както наклонът. Стълбите могат да се използват, ако нямате друга възможност за трениране на хълма .

скорост

Вашите дни за обучение в събота и неделя трябва да се извършват лесно.

Няма да ви е необходима скорост да ходите на Camino. Разхождайки се с бързи темпове във вторник и четвъртък тренировъчни дни, ще спомогнете за изграждането на аеробни условия.

Тренирайте във вашето Camino Gear

Правете колкото се може повече от обучението си, като носите пакета, дрехите и обувките, които ще носите на Camino.