Какво да носите за маратонски разходки и дрехи

Прехвърлете от главата до петите за 26,2 мили

Ако планирате да ходите по маратон, трябва редовно да носите дрехи, обувки, чорапи, екипировка, шапки и т.н. по време на разходките, които планирате да носите по време на маратона. Ако имате стар номер на състезанието, завъртете го и докато тренирате, така че ще знаете къде искате да го поставите в състезателния ден.

Помислете за пот и синтетика

Памукът убива - не изплита потта и може да се окажете с топлинни проблеми на такова дълго, напрегнато събитие.

Облечете се в CoolMax или други синтетика от главата до петите. Познайте климата, в който ще се разхождате и бъдете подготвени за пет до осем часа на курса.

Съвети за състезания по студен път

Шорти могат да работят добре при температури до 45 F или когато ще има дъжд, но чорапогащи или панталони са най-подходящи за по - студени температури . Техническият риза с дълъг ръкав е добър избор, особено с ръкави, достатъчно хлабави, за да се надигнат, ако се нагорещявате. Лекият вятър може да предотврати охлаждането на вятъра. При температури с висока температура може да се наложи да направите пълна трислойна система от риза с потта, отпусната жилетка и външната ветроустойчива яке. Изберете шапка, която има покривало за уши или Buff, която можете да използвате по много начини. Може да искате да носите ръкавици или ръкавици или да носите пакет за ръчна торбичка за еднократна употреба.

Съвети за горещи метеорологични раси

За маратоните при горещо време се облечете в тъкани от главата до петите, включително спортната сутиен, бельото и чорапите.

Изберете шорти, защото capris или чорапогащи може да стане неудобно горещо след първите няколко километра. Не забравяйте да носите sweatband. Потърсете шапка, която е много дишаща и там, където можете да излеете вода над главата си, за да се охладите при спиранията на водата. Не забравяйте да поставите тръба от слънцезащитни продукти и да опаковате слънчевите очила, когато подреждате състезателните си съоръжения в нощта преди състезанието.

Наслояване

Разходката ще започне в ранната утрин и ще ви пожелаем топло яке. Много ветерани маратонъри носят по една стара риза и след това просто я хвърлят, след като се затоплят. Не се изхвърляйте, но ако събитието има барел за даряване на облекло на първия воден спирк, това е опция.

Костюми и Блин

Много състезания ви насърчават да се обличате и да се забавлявате. Ако сте в благотворителен екип, това може да доведе до още по-голям акцент и натиск от страна на връстниците. Не забравяйте да тренирате с костюма и екипировката, които ще носите на маратона. Може да откриете, че костюмът ви е драскан в ръцете ви или тиарът ви дава главоболие. Трябва да знаете това, преди да сте на 14 миля в деня на състезанието.

Защита от сянка и слънце

При изпитание за издръжливост ще искате да засенчвате главата си с шапка и да носите слънцезащитни продукти и слънчеви очила. Не забравяйте да сложите слънцезащитни продукти, където косата ви е част от горната част на главата си, ако носите козирка.

Опаковка и бутилка за вода

Добре управляваните маратони имат за цел да осигурят повечето от вашите нужди в помощните станции, но може да искате да носите вашите най-важни неща. Правете каквито и да е съоръжения, които планирате да носите и пренасяте на събитието. Пакет хапчета с бутилка за вода, блистерна кутия, пръчка против изпъкване и място за съхранение или затягане на допълнително оборудване може да бъде успокояващо.

Ще се радвате, че имате бутилката си с вода, ако помощните станции се напълнят с чаши и / или вода или се затварят от времето, когато пристигат разходките.

Raingear

За кратки състезания, можете просто да се намокрите, ако вали , но за дълго събитие може да станете охладени, ако се оставите да се напоявате. Опитайте във вашето обучение с различни опции за дъжд. Водоустойчивите, дишащи тъкани са най-добри, ако дъждът е сигурен. За прекъсващ душ, носещ лек пластмасов пластмасов пончов дъжд е добър вариант. Чадърите се натоварват и натоварват на дълги разстояния.

Packlist

Ето какво трябва да опаковате, за да носите и да използвате от главата до петите: