Страничен гарван Pose (Parsva Bakasana)

Страничните гарнитури изглеждат доста смущаващи, но някои хора всъщност смятат, че е по-лесно, отколкото да представляват гарван . Има нещо, което е малко по-стабилно, тъй като двата крака са заедно в стегнат пакет, а позицията на ръката създава естествена подкрепа за краката. Щом веднъж се захванете с това, ще получите много повече балансирани ръце .

Инструкции за страничен гарван

 1. Започнете в клекнал с лице към предната част на рогозката си. Бъдете на топките на краката си с коленете си заедно и с дланите си на пода, около крака пред вас. Ръцете ви трябва да са на разстояние от рамото един от друг.
 2. Поддържайки дланите на място, завъртете върху топките на краката си, за да обърнете коленете си към лявата страна на рогозката си.
 3. Започнете да се навеждате напред, като държите главата си повдигната. Главата ви е тежка, така че, ако я пуснете, тя има тенденция да се върне.
 4. Ръцете ви започват да се огъват към 90-градусов ъгъл, което прави горната част на ръцете ви в малък рафт (това е позицията на ръката от chaturanga dandasana ). Поставете бедрата си на рамото на десния си рамо и коленете си на рамото на лявата ръка.
 5. Продължавайте да се накланяте напред, докато горната част на ръцете ви е почти успоредна на пода и краката ви искат да излязат от матката. Повдигнете и двата крака, за да постигнете равновесие само на ръцете си.
 1. Облегнете се и изправете ръцете си, за да сложите краката си надолу.
 2. Обърнете коленете си към дясната страна на матката си и опитайте тази страна. Често едната страна е по-лесна от другата.

Съвети за начинаещи

Съвети за напреднали

В усъвършенстваната версия на позата, балансирате и с двата крака само с една ръка. Ето как:

 1. Върнете се на стъпка 4, по-горе.
 2. Докато клекнете с коленете си на ляво, трябва да обърнете малко по-навътре, за да донесете лявата си ръка на средата на бедрото (на средата между коляното и бедрото). Дясната ви ръка излиза малко по-широка надясно, минавайки отдясно на дясната ви страна.
 3. Когато се наведете напред, двата крака се поставят върху лявата ръка.

Можете да изпробвате следните варианти в двете конфигурации:

 1. Изправете и двата крака, като поддържате краката в съответствие с бедрата. Подметките на огънатите крака ви ще се озовават наляво, сякаш стоите на стената в лявата част на стаята.
 2. Изправете и двата крака, след което преместете левия (горния) крак към задната част на матрака, като държите левия крак от пода. Това е eka pada koundinyasana I.
 3. Направо се върнете на chaturanga от всяка версия на страничната врана.