Камил Посо - Устрана

Вид поза : Backbend, сърцевина

Ползи

Протяга предната част на тялото, включително гръдния кош, корема и четворчетата. Подобрява гръбначната мобилност.

Когато говорим за болки в йога, повечето хора вероятно изобразяват цялото колело . Но камилата е по-достъпна поза за много студенти по йога. Пълното колело е несъмнено гърба, но също така и много за силата на рамото и гъвкавостта на рамото.

Ако нямате тези неща, не можете да се възползвате напълно от тази поза. Camel ви позволява да изпитате дълбоко гръбначно разширение, без да се налага да поддържате тежестта си с ръцете си. Това също е много по-гъвкава поза. С реквизитите имате много опции за позицията на ръката си.

Един от най-често срещаните проблеми при камилата е поддържането на бедрата изправени. Когато вдигате гръдния кош, искате да сте сигурни, че бедрата ви следват и завършват наклонени назад, вместо да останат напълно вертикални. За да проверите дали това се случва, влезте в стената. Разположете с предната част на бедрата си на стената. Докато се връщате назад, уверете се, че бедрата и дори бедрата ви остават в контакт със стената през цялото време. Може да откриете, че не можете да достигнете до петите толкова лесно, когато наистина наблюдавате мястото на бедрата. Ако случаят е такъв, регулирайте сцеплението си, като вземете един от вариантите за петата, описани по-долу.

Това е добро упражнение както за началните, така и за напредналите ученици.

инструкции

  1. Застанете на колене с бедрата, подредени над коленете. Вземете подложка ( одеяло или сгънете рогозката си, така че е с двойна дебелина) под коленете, ако са чувствителни.
  2. Изтеглете ръцете си отстрани на тялото си, докато палетите ви достигнат подмишниците ви. Закачете палците в гнездата си за подкрепа, когато започнете да отваряте гърдите си към тавана.
  1. Поддържайте позицията на гърдите си, докато стигнете до ръцете си назад, за да хванете петите си. Ако имате нужда от малко по-голяма височина, поставете пръстите си под. В противен случай върховете на краката могат да са равни на пода.
  2. Носете бедрата си напред, за да останат на колене.
  3. Ако се чувства добре, нека главата ти се върне, отваряйки гърлото си. Ако това не работи за врата ти, можеш да задържиш брадичката.

Съвети за начинаещи

Съвети за напреднали