Йога позира за абсолютната библиотека

Йога е чудесен начин да подсилите дълбоките си сърца и коремни мускули. Йога асана е практика на цялото тяло, която изгражда интегрирано ядро. Всички балансиращи положения на йога, независимо дали са изправени, инверсии или равновесие на ръцете , изискват стабилна midsection. Много пози могат да станат динамични, особено ако искате да работите с корема си. С други думи, спрете напред!

Позиции за начинаещи

Котка - крава стречинг
Въпреки че котешката крава обикновено се смята за обратно натоварване, корените имат важна роля да играят като система за подкрепа на гръбначния стълб. Дръжте пъпа, вмъкнат, докато се движите, дори когато коремът падне в крава.

Ръце и колене баланс
Повдигането на противоположните крайници, както правите в този баланс, е прекрасно за интегрирането на ядрото. Ако искате повече от предизвикателство, опитайте да издърпате повдигнатото си коляно и лакът заедно под корема си и след това да ги удължите. Преминете през това движение пет пъти от всяка страна.

Танкови наклони
Предложението за талиен наклон е по същество същото като котката (описана по-горе). Дръжте пътеката нагоре към гръбнака, докато се движите през тях.

Планк Посо
Планк е най-основният баланс на рамото. Това е добро място за изграждане на сила за по-напреднали пози. Опитайте се да държите дъска за десет невъзбудени вдишвания.

Междинен

Лодка Посо - Навасана
Само държането на лодката поза е доста добра коремна тренировка сама, но можете да я приемете още повече, като включите криза .

За да направите това, намалете торса и краката си към пода едновременно. Задръжте на няколко сантиметра над пода и след това се отпуснете в позата. Повторете пет пъти.

Кроу Посо - Бакасана
Балансирането на вашето тяло на ръцете ви отнема много якост, така че вие ​​работите просто като влезете в тази поза. Ако имате проблеми, натискайте силно коленете си и гледайте на пода пред вас, а не на краката си.

Полу Луна Посе - Арда Чандрасана
Полумесецът е балансираща поза, в която крайниците се стремят във всички посоки, така че разчитате на ядрото си, за да ви държим изправен. Уверете се, че сте запазили сърцевината, като изтеглите пъпа.

Главатар - Саламба Сирсасана
Headstand предлага многобройни възможности за подобряване на силата. Веднъж, когато се чувствате комфортно да направите позата в средата на стаята (голямо постижение сама), можете да започнете да работите за повдигане на двата крака едновременно. Можете дори да обърнете криза, спускайки краката си почти до пода и след това ги повдигнете нагоре до вертикално положение.

Скала Позе - Толасана
Ако се чудите как да получите силата, за да повдигнете двата крака от пода, отговорът е в основата ви. За да получите представа какво е това, опитайте да правите поза с блок под всяка ръка.

Странно Планк Посе - Васищасана
Това е едноръка версия на дъската. Ако искате повече предизвикателство, вдигнете най-горния крак и го задръжте на около пет сантиметра над долния крак.

напреднал

Светулният полюс - Титибахасана
Да, гъвкавостта и силата на ръцете са важни за тази поза, но няма да получите лифт без някаква сила от сърцевината.

Стойка за предмишница - Pincha Mayurasana
Инверсиите са за ядрото.

Това е експоненциално вярно, след като премахнете голямата си, стабилна глава от пода. Понякога наричана безглава столче, стойката на предмината е добър начин да работите по инверсии, ако имате проблеми с врата.

Поставка за ръце - Adho Mukha Vrksasana
Поставката далеч от стената е една от най-предизвикателните физически пози на йога.

Страничен гарван Посо - Парсва Бакасана
Има два начина да направите странична врана : балансиране на две ръце или на едната ръка. Излишно е да казвам, че една ръка е по-трудна. Тъй като е включена обрат, тази поза също изисква силни обвивки.

Воин III - Вирабандсана III
Просто равновесие, нали? Грешен. Предизвикателството тук е да поддържате торса и да повдигнете крака, перпендикулярно на пода, като поддържате двата си бедра перфектно ниво.

Всички, докато стоят на един крак.

Искам още?

Проверете нашата 10-серия серии, предназначени за абсолютна .