Всичко, което трябва да знаете за неуспеха на мускулите

Мускулната недостатъчност се отнася до вдигането на тежести до точката, в която мускулът вече не може да се концентрира концентрично . Това е фантастичен начин да кажете, че вашият мускул преживява моментно провал, невъзможността да се извърши друго повторение.

Обучение до неуспех

Повечето от нас редовни трениращи не тренират да завършат неуспеха. Тези, които правят, обикновено са бодибилдъри, енергийни лифтове, хора, участващи в тренировки със силна конкуренция или хора, които работят за изграждането на по-големи мускули.

Какво означава това за останалата част от нас? Единственият начин да се изгради чиста мускулна тъкан, за да се обучава за мускулна недостатъчност?

Как изграждаме мускулите

Начинът, по който тялото ни изгражда мускулите, е чрез вдигане на повече тегло, отколкото може да се справи. С други думи, ние претоварваме мускулите и, като правим това, нашите мускули се адаптират чрез отглеждане на повече и по-големи мускулни влакна, за да се справят с това допълнително тегло.

Крайната форма на претоварване е да тренираме до моментна мускулна недостатъчност, поради което много професионалисти използват този вид обучение за изграждане на мускули, но няма консенсус, че това е най-добрият вид тренировка за изграждане на мускули.

Какво представлява мускулната недостатъчност?

И така, каква е чувството за мускулна недостатъчност? За тези от нас, които не се вдигат до неуспех, вероятно се чувства много неудобно. Идеята е, че правите толкова много повторения, колкото можете, с добра форма, докато не бъдете уморени. Тогава? Продължаваш, докато едва успяваш да минеш през последния представител.

Не бихте искали да отхвърляте теглото на главата си, разбира се, но да знаете кога ще стигне вашата форма и ще спрете в този момент.

Този тип тренировки набира максималния брой моторни агрегати и мускулни влакна, което можете да направите, поради което това е изборът за хората, които искат да изградят по-големи мускули.

Недостатъците на обучението за неуспеха на мускулите

Докато е важно да вдигнете тежки тежести, независимо дали сте мъж или жена, културист или просто средно джо, тренировката за провал не винаги е начинът да отидете.

Ето някои от недостатъците на повдигане до провал:

Тъкане на някои неуспехи във вашето обучение

Знаеш ли основите ... как можеш да използваш тази информация? Една идея е да тренирате до неуспех при някои упражнения или по време на някои тренировки.

Това може да е начин за периодизиране на вашите тренировки, ако сте в такива неща и се съсредоточете върху цикъла, където понякога работите върху интензивността на тренировката и повдигането към провал, а след това и нов цикъл, в който се фокусирате повече върху обема и избягвайте да работите пълна повреда.

Аз също обичам да тъкат провал обучение в редовни тренировки, вземане на мускулна група или упражнение и да видим колко далеч мога да отида. Това е чудесно за упражнения като ритници, бицепси и къдрици. Въпреки това, дори ако не се вдигнете до неуспех, все още вършите нещо добро за тялото си, когато вдигате тежести.

Научете повече за избора на тегло, което да повдигнете по време на тренировката.

Източници

Kravitz, Len, Ph.D. "Обучение до неуспех". Д-р Лен Кравиц . Web. 4 февруари 2016 г.