Плюсовете и минусите на изработката два пъти на ден

Вашият план за игра за започване на двудневни тренировки

Двудневните тренировки обикновено се прехвърлят в света на тренировки на спортисти на високо ниво за определен спорт или състезание. Средният човек има достатъчно проблеми, като отделя време за една тренировка, още по-малко извайване на достатъчно време за две упражнения на ден. Но това не означава, че трябва да се покорите напълно на тази концепция. Изготвянето на два пъти на ден има своите предимства, така че стига да знаете как да приложите правилния график, може би си заслужава да добавите втора пот сесия към ежедневието си.

Ползите от изработката два пъти на ден

Една от най-очевидните ползи от двудневната тренировка е, че сте влезли в повече дейност, отколкото ако упражнявате само веднъж. Имайки предвид, че едно изследване от 2017 г., публикувано в Международния дневник на затлъстяването, посочва времето, прекарано в заседнал като ясен рисков фактор за коронарните сърдечни заболявания и повишената обиколка на талията, ако можете да увеличите ежедневната си активност, това е добре.

Но увеличаването на общата ви дневна активност не е единственото потенциално предимство. Брендън Менторе, треньор по фитнес и спортно хранене, посочва, че два дни в деня са чудесни за подобряване на цялостното представяне. "Обучението два пъти в същия ден може да предизвика ускорен мускулен растеж и увеличаване на силата", казва Менторе. Обучението е основен фактор за почти всички фитнес цели, а тренировката няколко пъти на ден ви позволява да изтласквате по-голям обем, увеличавайки протеиновия синтез, метаболитния капацитет и анаболните резултати. " С други думи, когато сте програмирани правилно, две-а-дни може да ви помогне да постигнете целите си по-бързо.

Недостатъци от изработката два пъти на ден

Освен факта, че двойното тренировка означава двойно потене пране, основният проблем с двата дни е, че увеличеният обем на тренировките ви поставя в по-голям риск от претрениране . Упражнението се счита за форма на физически стрес и въпреки че този стрес стимулира физическите адаптации, които поддържат доброто здраве, добавянето на твърде много наведнъж може да се окаже проблематично.

"Това наистина може да обложи вашата нервно-мускулна система," казва Менторе, "увеличавайки вероятността за нараняване, нарушавайки моделите на съня, потискайки имунната си система и много други симптоми, ако не отделите време за подходящо възстановяване". Както се казва поговорката, има нещо като прекалено хубаво нещо.

Как да упражнявате два пъти на ден интелигентния начин

Разбира се, никой не иска да се окаже болен или ранен, така че ако искате да тренирате два пъти на ден, трябва да сте умни, за да приложите плана си. Според Mentore, това са общите насоки, които трябва да следвате, когато започнете:

Идеи за обучение за два дни

Хубавото за тренировките два пъти дневно е, че няма план за "един размер за всички", който всеки следва да следва. Решението за включване на множество тренировки може да бъде толкова просто, колкото разделянето на два вида тренировки, като например кардио и усилвателна работа, вместо да ги смесвате в една единствена рутина. Или, ако искате да добавите нов тип обучение към графика си, но не можете да се поберат и двете тренировки в обяд почивка, добавянето на втора тренировка ви дава възможност да постигнете множество цели. Ето няколко начина да опитате два-а-дни:

Словото от

Ако решите да дадете два дни на ден, улеснете пътя си в него. Както предлага Менторе, не започвайте с повече от два дни два пъти дневно съчетания наведнъж и намалявайте общата си интензивност за няколко седмици, преди да увеличите усилията си. Отнема време, за да се аклиматизирате към нови стресови фактори, затова бъдете умни и отделете време да се адаптирате.

> Източници:

> Tigbe W, Granat M, Sattar N, Lean M. "Времето, прекарано в заседнала поза, е свързано с обиколката на талията и сърдечно-съдовия риск." Международен журнал за затлъстяването. https://doi.org/10.1038/ijo.2017.30. Март 2017 г.