Как да направите таблетките на таза: Ръководство стъпка по стъпка

Въртенето на таза е упражнение, съставено от много фини гръбначни движения, които укрепват поддържащите мускули около долната част на гърба, особено коремните. Те са добро предварително упражнение за тези, които търсят облекчаване на болки в гърба и се чувстват страхотно, защото те дават на гърба си малко масаж. Те могат да бъдат направени легнати на пода или изправени с гръб към стената. Постоянната версия е малко по-трудна, но е добра възможност за бременни жени, които не се чувстват удобно на гърба си, или хора, които не могат да лежат на пода.

1 - Върху гръбначния стълб

1. Легнете на гърба си с наведени коленете и стъпалата на краката на пода. Това е вашето неутрално положение, с естествената крива на лумбалната част на гръбначния стълб, която причинява леко издигане на ниския гръб от пода.

2. При издишване леко разтъркайте бедрата си към лицето си. Твоят задник всъщност няма да напусне пода, но ще почувствате, че задната част на гърба ви е на пода. По същество вие изваждате кривата от ниския гръб.

Помислете за таза като купа с вода. Когато направите наклона на таза, водата ще се разлее към корема ви.

3. След няколко секунди вдишайте и върнете в неутрално положение.

4. Повторете това движение от 5 до 10 пъти.

2 - Стоящи таблетки на таза

1. Наклонете гърба си на стената и леко подкоси коленете.

2. При издишване леко вдигнете леко таза от стената към лицето си, което ще доведе до притискане на стената към стената.

3. При вдишване се връщайте в неутрално положение.

4. Повторете това движение от 5 до 10 пъти.