Polar FT40 преглед на сърдечната честота

Долния ред

Мониторите за сърдечен ритъм са навсякъде и те трябва да бъдат - Те са отличен инструмент за наблюдение на това колко силно работите и ви даваме обратна връзка в реално време, така че да можете да коригирате колко силно работите, ако имате нужда.

Проблемът? Има хиляди, от които да избирате, така че кой е правилният?

Ако искате много напътствия по време на вашите тренировки, Polar FT40 може да бъде правилният избор за вас.

FT40 всъщност ви помага да определите правилния интензитет на тренировка за всяка тренировка въз основа на това, как се чувствате този ден, като се досещате до заключенията от объркващи изчисления на сърдечния ритъм . Този тип монитор за сърдечен ритъм може да не се харесва на всеки упражняем, но FT40 има редица полезни функции за упражнения, които искат да се настанят без да се забъркват сложни програми.

Спецификациите на Polar FT40

Някои от основните характеристики на FT40 включват:

За да настроите часовника, въведете основна информация, включваща теглото, височината, датата на раждане, пола, максималния пулс и честотата на упражняване (ниска, умерена, висока или най-висока).

FT40 използва тази информация, за да изчисли зоните на сърдечната честота и калориите, изгорени по време на тренировки.

След като сте задали нещата, можете да започнете да наблюдавате и записвате тренировката си веднага с натискане на бутон. По време на тренировката можете да преминете през екраните, за да видите времето, сърдечната честота, изгорените калории или екрана за тренировъчния ефект, който показва текущия си сърдечен ритъм, както и информация дали работите в зоната на изгаряне на мазнини или в във вашата фитнес зона.

След тренировката можете да видите изгорени калории, процент от изгорените от мазнини калории , колко дълго сте прекарали във всяка интензивна зона и средната и максималната сърдечна честота. Можете също така да преглеждате файлове с данни, показващи дневни и седмични обобщения на тренировките си или да използвате Polar FlowLink (това е допълнителна цена), за да изтеглите данните си в уеб сайта на Polar Personal Trainer.

Можете дори да настроите фитнес, текущи или тренировъчни програми на уебсайта, което е доста готино.

Отличими функции

Всичко това звучи малко сложно - Четенето на ръководството може да ви накара да искате да разкъсате косата си, но това наистина е чудесна особеност, като се има предвид, че интензивността е може би най-важната част от вашата тренировка и най-трудната за разбиране.

По принцип този инструмент върши цялата работа за вас, така че да нямате суетене с изчисления на зоните за сърдечен ритъм и да разберете колко трудно можете да работите.

Ще дам това предупреждение: В моя случай зоните за сърдечен ритъм избледняват. По време на една тренировка моята гранична стойност на сърдечната честота е 114 удара, което едва ли се равнява на загряването за мен, така че силно препоръчвам да използвате монитора за сърдечен ритъм заедно с възприетата тренировка, за да намерите зона, която работи за вас.

Една хубава черта обаче е фактът, че лимитът на сърдечната честота не е същият всеки ден. Тя се издига, когато сте отпочинали и може да се справяте с по-трудна тренировка, и слиза, когато сте тялото се нуждае от нещо по-лесно. Това е много готино.

Предимства и недостатъци

Професионалисти

Против

Като цяло има много повече професионалисти от FT40, което го прави чудесен избор, особено за нови упражнения .