Научете повече за мониторите на сърдечната честота

Когато сте готови да купите, потърсете тези функции

Мониторът за сърдечен ритъм усеща и показва сърдечната честота. Ходещите могат да използват сърдечната честота, за да настроят интензивността на ходенето си - ускоряване или забавяне, за да останат в избраната от тях зона на сърдечен ритъм . Двама проходилки, които вървят със същата скорост, могат да бъдат в различни зони - едната едва работи, а другата почти максимална и напрегната. С подобряването на фитнес, можете да ходите по-бързо със същия сърдечен ритъм.

Монитори за сърдечна честота на гръдния колан: ЕКГ-точни

Най-точните монитори на сърдечната честота използват гръдната лента, която приляга удобно около гърдите, точно под гърдите. Предавателят установява електрическата активност на сърцето ви точно като ЕКГ. Той предава това на дисплей, обикновено носен като часовник, или предава на приложения за мобилни телефони чрез Bluetooth. Важно е лентата да поддържа контакт с кожата на гърдите ви или ще получите диви четения.

Непрекъснати монитори за сърдечна честота без гръден колан

Тези устройства се носят като часовник или лента за ръкавели и използват оптични сензори на гърба на устройството, за да четат непрекъснато пулса ви през кожата. Получавате четене на сърдечната честота в реално време, точно както при мониторите за гръдния колан. Има обаче ограничения.

Тези, които използват инфрачервена връзка, се намесват от мускулите, а тези, които използват само зелена светлина (например Apple Watch), може да не могат да получат показания чрез татуировки или тъмно-пигментирана кожа.

Някои, като например Scosche Rhythm +, използват и жълт сензор за светлина, за да преодолеят този проблем, според д-р Стивън Лебоеф от Valencell.
Можете ли да се доверите на показанията за сърдечната честота от носещите се фитнес групи?

Функции на сърдечния монитор

Основните модели показват само сърдечната честота и може би изминалото време за упражнения. С нарастващата цена получавате разнообразни полезни функции като:

Дисплей и лекота на използване

Освен функциите, пазарувайте за това колко лесно е да използвате. Можете ли да прочетете номерата лесно? Има ли подсветка за използване при слаба светлина? Има ли толкова много функции, които ще трябва да носите в ръководството, за да разберете как да го използвате всеки път? Бутоните са добре обозначени и лесни за намиране и натискане?

Съображения относно приложението

Ако използвате гръден колан, който няма монитор, различен от приложението за мобилен телефон, колко лесно е да го използвате? Предоставя ли ви редовни аудио актуализации или трябва да проверите екрана? Можете ли да използвате различни приложения с гръдната лента?

Цена

След като сте избрали кои функции искате, това се свежда до цена. Продажбите са често срещани и можете да намерите голямо разнообразие в цената на същия модел. Пазарувайте наоколо и може да сте доволни да намерите мечтания си монитор за много по-малко от препоръчителната цена на дребно.

Импулсни монитори

Тези монитори работят чрез откриване на пулса ви - обикновено чрез поставяне на един или два пръста върху сензорните бутони. Те не могат да ви дават постоянно четене на сърдечната честота, а вместо това трябва да го вземете при поискване. Те също са по-трудни за използване, отколкото мониторите на гръдния колан - студените пръсти и т.н., не могат да ви дадат четене или диви четения.