Как точно са калориите, разчитащи на кардио машини?

Вероятно не изгаряте толкова калории, колкото небето, което казва

Калории броячи на бягащи пътеки, елиптични и други кардио машини са удобни. В края на работата си броят на изгорените от вас калории може да бъде изненадващ. Той със сигурност може да ви накара да се почувствате по-добре и да сте мотивирани да бягате или да упражнявате повече.

Преди да отпиете напълно този висококалоричен обяд, който ви харесва, е важно да знаете, че това са само груби оценки.

Докато някои видове кардио машини са по-точни от други, никой от тях няма да бъде 100 процента точен. Като цяло те надценяват изгарянето на калориите с 15 до 20%, защото има твърде много фактори.

Фактори за изгаряне на калории

Много от високотехнологичните кардио машини, открити в гимнастически салони днес, Ви молят да въведете вашите лични данни, преди да започнете. Това често включва теглото ви, а някои също така фактор на вашия пол и възраст в уравнението. Проблемът е, че има и други важни фактори, които трябва да се имат предвид.

Кардио машини като бягащи пътеки използват стандартни формули, за да разберат броя на изгорените калории. Той е подобен на формула за изгаряне на калории, която можете да направите сами. И в двата случая не се отчитат фактори като вашето фитнес ниво и състава и размера на тялото ви.

Например, ако една жена с тегло от 160 килограма, с 35 процента телесна мазнина и 160-килограмова жена с 20 процента телесна мазнина, и двете работят на скорост от 10 минути, бягащата пътека ще покаже същото количество изгорени калории. Въпреки това, жената с долната телесна мазнина и повече мускулна маса всъщност изгаря повече калории.

Опит и ефективност

Повече от другите машини, когато работите на бягаща пътечка, вашата форма и ефективност играят по-голяма роля при изгарянето на калории. Машината не може да отчете тези фактори. Новите състезатели обикновено изгарят повече калории, отколкото по-опитни състезатели, изпълняващи същото темпо и разстояние.

Причината е, че начинаещият е склонен да бъде неефективен с движение отстрани на страна и много подскачащи нагоре и надолу. Тези допълнителни движения изразходват повече енергия, отколкото опитен ефикасен ход на бегача. Това ще се промени с течение на времето, докато усъвършенствате стреса си, но това е важно.

Също така, ако използвате перилото на неблагодарна или стълбищна степер, може да намалите изгарянето на калории, защото улеснявате тренировката.

На елиптична машина, това е обратното. Допълнителното движение на ръката ще изгори повече калории.

Формули за кардио машина

Формулите, които кардиотехническите машини използват за изчисляване, могат да варират от един производител до друг. Обикновено повечето машини ще базират формулата си на Компендиума на физическите дейности. Първоначално разработена през 1987 г. и получаваща редовни актуализации, тя придава стойност на разнообразие от дейности - от упражнения до неактивност и секс до домашни ремонти.

Стойностите се основават на метаболитния еквивалент, известен като MET. Едно МЕТ единица е равно на 1 kcal (килограм калории) за килограм на час, по същество количеството енергия, изразходвано при "тихо седене". Количеството енергия (калории), което изгаряте за други дейности, се сравнява с тази базова линия.

Още веднъж има много фактори, а Компендиумът дава много възможности. Например текущата категория е изпълнена с променливи. Той заявява, че джогинг изгаря 7,0 метра (7,0 ккал / кг / час), изминавайки 6 мили в час (10-минутна миля), изгаря 9,8 метра и тече 10 мили в час (6 мин.). Това не е свързано с нищо общо с вас лично.

Поради начина, по който спортистите ги използват, има и променливи в точността на различните видове машини. Например, стационарният мотор ограничава движението, така че всеки го използва по принцип по същия начин. Броячите на калории върху тях са много по-точни от бетомерите и стълбищните стъптори, които предлагат повече свобода на движение.

Носители за фитнес

Ако не можете да разчитате на брояча на калориите на кардиото, може ли да се обърнете към вашия личен тренировъчен инструмент за фитнес? Тези популярни устройства за носене могат да наблюдават всякакви неща, свързани с вашето здраве и ниво на активност, така че те са чудесна опция за проследяване на вашите тренировки.

Проучване в университета в Станфорд е разгледало седем различни устройства, за да провери точността им. Резултатите показаха, че най-точните от тях са средно 27% и най-малкото с 93%. Сърдечният монитор е най-надеждната функция, но изследователите заключиха, че броячът на калориите не трябва да се отчита.

Надеждни алтернативи

Независимо дали става въпрос за кардио машина или за вашия фитнес инструмент, най-добре е да вземете калориите, изгорени с черен дроб. Добре е да използвате номерата като еталон за тренировките си.

Например, ако неблагодарна каже, че сте изгорили 300 калории, не планирайте да консумирате допълнителни калории на базата на това число. Това е лесен начин да започнете да печелите тегло , въпреки най-добрите си усилия. Вместо това, вземете поне 20 процента от тази сума и преценете, че сте изгорили около 240 калории.

Можете също така да прецените тренировката си чрез възприеманото натоварване или да проследите целевия сърдечен ритъм . Това също може да ви помогне при преместване от една машина в друга. Ако получите едно и също четене на две машини за една и съща продължителност, но една изглежда по-лесна, вероятно сте изгаряне на по-малко калории от тази.

Словото от

Като имате обща представа колко калории сте изгаряли по време на тренировка е добър начин да управлявате здравето и теглото си. Просто имайте предвид, че някой от калориите броячи вероятно надценяват това, което всъщност изгаряте. Това са само числа, но и как се чувствате след тренировката е по-важно.

> Източници:

> Изследователски център за здравословен начин на живот. Компендиум на физическите дейности. Държавен университет в Аризона. 2011 година.

> Shcherbina А, et al. Точност в измерванията на сърдечната честота и енергийните разходи в зависимост от сензора в разнообразна кохорта. Вестник на персонализираната медицина . 2017; 7 (2): 3. две: https://doi.org/10.3390/jpm7020003.