10 'Superfoods' за ядене на ден за оптимална фитнес

1 - Боровинките са най-добър антиоксидант

Боровинките помагат за намаляване на риска от рак. annamoskvina / Гети изображения

Помолете пет експерти по храненето да предоставят списък на любимите си "суперхрани", а резултатите ще варират - но те също ще се припокриват. Причината е, че всяка храна осигурява нещо различно и от голямо значение за функционирането на тялото.

Една от хранителните продукти в списъка може да е богат източник на протеини или фибри, но в крайна сметка нямат витамини и минерали. Друг суперхранен продукт може да бъде зареден с антиоксиданти за борба с болестите, но до голяма степен липсва протеин. Ето защо експертите твърдят, че яденето на голямо разнообразие от енергийни храни е най-добрият начин да се осигури оптимално здраве. Опитайте се да ядете следните храни всеки ден и ще проверите точно всяка хранителна кутия.

Вземете боровинки, например. В проучване на обикновените плодове и зеленчуци, боровинките съдържат повече антиоксиданти, отколкото над 40 от техните конкуренти. Това поставя неприятното зрънце в горната част на списъка за предпазване от рак, сърдечни заболявания, деменция и дегенерация на макулата.

Боровинките защитават и срещу инфекции на пикочните пътища благодарение на антиоксидантните епикатехини. Епикатехините предотвратяват залепването на бактериите в стената на пикочния мехур. Боровинките също са с високо съдържание на вода , което осигурява хидратиране на кожата и клетките на тялото.

Яденето на половин чаша боровинки удовлетворява един плод и зеленчуци, които се сервират на ден.

2 - Овес за приемане на фибри

Овесът е висококачествен с високо съдържание на фибри. Arx0nt / Гети изображения

Овесът е с високо съдържание на разтворими фибри и е свързан с понижаване на кръвното налягане и нивата на общия холестерол. Овесът е добър въглехидрат и те са богати на бета-глюкан. Бета-глюканът е силно разтворимо влакно, което помага да се забави храносмилането на захарта и да се поддържат нивата на кръвната захар под контрол.

Овесът също е чудесен източник на качествен растителен протеин, който помага за растежа и ремонта на мускулите. Всяка половин чаша сервира едва 10 грама и много изследвания показват, че яденето на овесена каша намалява риска от сърдечни заболявания.

Повишете деня си и тялото си с купа овес - а закуската настрана, това е отлично преди или след тренировка ястие .

3 - Ден на ябълка за един ден задържа лекаря

Ябълките съдържат кверцетин и предпазват клетките ни. Westend61 / Гети изображения

Изследванията всъщност могат да потвърдят, че " една ябълка на ден задържа лекар". Ябълките са храна, която е натоварена с антиоксиданти кверцетин и катехин. Кверцетин и катехин защитават нашите клетки и помагат за намаляване на риска от рак и сърдечни заболявания. Забележка: Можете да получите повече фибри и хранителни вещества, като ядете кожата.

Ябълката и кожата са по-високи в влакната, отколкото много други плодове, които могат да помогнат при загуба на тегло чрез подобряване на ситостта. Ябълките имат страхотен вкус, пълнят и осигуряват енергия в допълнение към преобладаващите ползи за здравето на антиоксидантите.

Ябълката се превърна в новата "бърза храна" за здраве.

4 - Зеленият чай увеличава метаболизма

Зеленият чай увеличава нашия метаболизъм. Многобайтови / Гети изображения

Зеленият чай съдържа електростанция от антиоксиданти. Неговите антиоксидантни стойности са показали, че са по-високи от тези, измерени при плодовете и зеленчуците.

Зеленият чай съдържа високи дози катехин, антиоксидант, показан за предотвратяване на увреждането на клетките в тялото. Катехин е показан за намаляване на възпалението в тялото. За възпалението се счита, че допринася за болести и заболявания. Този мощен антиоксидант намалява високото кръвно налягане и намалява риска от сърдечни заболявания.

Зеленият чай също е доказано, че помага да се блокира образуването на плаки, свързани с болестта на Алцхаймер. Другите ползи за здравето включват повишен метаболизъм за отслабване.

Радвайки се на високото чай, то просто става по-сладко - просто не забравяйте да го запазите в зелено.

5 - Зелен ленено семе намалява възпалението

Лененото семе намалява възпалението. Кристин Дювал / Гети изображения

Лен семена са не само добър източник на фибри, но и натоварени с алфа-линоленова киселина. Алфа-линоленовата киселина е основна мастна киселина, показала, че намалява възпалението в организма. Лен семена съдържат също лигнани. Лигнаните са вид растителен състав, известен като полифеноли. Тези прекурсори допринасят за намаляването на честотата на определени ракови заболявания, свързани с хормоните.

Други противовъзпалителни свойства на ленените семена са от полза за акне и астма. Зелен ленен лук е отличен източник на фибри и спомага за облекчаване на храносмилателните проблеми. Лененото семе е гъсто хранителен и богат източник на здравословна мазнина.

Ленът е забележителен суперхрана, пълен с минерали, невероятни мастни киселини и използваем протеин . Ползите за здравето се постигат, когато цялото ленено семе се смила, в противен случай се получава същото, както се е случило.

6 - Киселото мляко подобрява чревните бактерии

Киселото мляко е известно с пробиотични или живи полезни бактерии. Киселото мляко намалява растежа на вредните бактерии в храносмилателния тракт. Също така помага да се поддържат стабилни рН нива в организма.

Храненето на кисело мляко е показано, за да засили нашата имунна система и да осигури защита срещу болести като рак. Пробиотиците могат да помогнат при инфекции на вагинални дрожди, възпалителни заболявания на червата, язви и инфекции на пикочните пътища.

Киселото мляко също е чудесен източник на калций и минерали за изграждане на кости. Не всички йогурти са създадени равни. Потърсете етикет "живи и активни култури", за да се уверите, че съдържат пробиотици. Също така се препоръчва да се консумират обикновени захарни сортове.

7 - Броколите са антиоксидантен крал

Броколите намаляват риска от рак. Лука / Гети изображения

Броколите, кръстоцветният въглехидрат е един от най-мощните антиоксиданти в нашата хранителна кутия. Броколи предпазва тялото ни от рак и се нарежда на върха на списъка с хранителни добавки.

Броколите предлагат висока хранителна стойност с ниска калорична цена. Тя е най-хранително-гъста от зеленчуковите суперхрани . Изследването е наречено броколи, кралят на превенцията на рака. Проучванията показват, че серните съединения в броколите сигнализират нашите гени, за да стимулират производството на детоксикиращи ензими. Тези ензими потенциално атакуват съединения, причиняващи рак.

В допълнение, броколите също така стимулират имунната система, поддържа сърдечно-съдовото здраве, изгражда кости и се бори с вродени дефекти.

8 - Зехтин за сърдечно здраве

Зехтинът понижава холестерола. Рикардо Бруни / EyeEm / Гети изображения

Зехтинът се счита за здравословна хранителна мазнина , за да се намали рискът от сърдечни заболявания. Основната мазнина, която се намира в зехтина, е мононенаситените мастни киселини (MUFAs). Установено е, че MUFA намаляват общия холестерол и спомагат за стабилизирането на кръвосъсирването.

Зехтинът е свързан с понижените нива на инсулина, контрола на кръвната захар. Изследванията показват голяма полза за тези, които страдат от диабет тип 2.

Маслиновото масло също се пръска с антиоксиданти, наречени феноли, свързани с превенцията на натрупването на холестерол в артериалните стени. Потърсете "девствени", "извънредни" или "студено пресовани" маслинови масла за най-добри хранителни стойности.

Препоръчителната доза е една супена лъжица дневно, за да се възползват здравословните ползи от сърцето.

9 - Фасулът е мозъчна храна

Черното боб съдържа качествен растителен протеин. Степан Попов / Гети изображения

Фасулът е отличен източник на разтворими фибри и добри въглехидрати за ядене всеки ден. Разтворимите фибри помагат на сърцето да поглъща холестерола, преди да има възможност да се придържа към артериалната стена. След това холестеролът се елиминира чрез нормални функции на тялото. Изследванията показват, че храненето на високо разтворими фибри може да намали общия холестерол с 10 до 15 процента и е свързано с намалено сърдечно заболяване.

Черните бобчета съдържат антоцианини, антиоксидантни съединения, показали, че подобряват мозъчната функция. Те съдържат най -високия рейтинг на растенията, но трябва да се комбинират със зърно като кафяв ориз, за ​​да се създаде "пълен" протеин.

Фасулът е много повече от "музикалния плод", а ползите за здравето могат да надделеят над песента.

10 - Канела е лечебен подправка

Канела подобрява кръвната захар. Матю О'Шей / Гети изображения

Канела се превърна в един от най-мощните лечебни подправки, спечелващи редиците на суперхрана. Изследванията са свързани с канела за подобряване на кръвната захар при хора, страдащи от диабет.

Канела също е показан, че има антибактериални, противопаразитни и противогъбични свойства.

Канелата също са с високо съдържание на манган, желязо, калций и влакна, които са полезни за тялото. Ползите за здравето от този супер подправки продължават да се разкриват чрез текущи проучвания, но отдавна се използват в традиционната медицина.

Това е вълнуващо да се открият ползите канела са се увеличили извън ябълков пай и подправно ябълково вино за суперхрана добро за вашето здраве.

> Източници:

> Паметта на Алцхаймер, която стимулира суперхрани, които се борят с болестта на Алцхаймер. 2013.

> Di Noia J. Определяне на Powerhouse Fruits and Vegetables: Подход за плътността на хранителните вещества. Предишна хронична дис 2014; 11: 130390.

> Garelnabi M, Mahini H, Уилсън Т. Приемът на кверцетин с упражнения модулира метаболизма на липопротеините и намалява образуването на плака на атеросклерозата. Вестник на Международното дружество по спортно хранене. 2014; 11: 22.