Пълномаслени храни, доказани здрави

1 - Пълната мазнина е по-добре за вас

Пълните мазнини са част от здравословната диета. 4kodiak / Гети изображения

Мастните храни са прекарали много време. Последните проучвания проличават по-ясна светлина върху пълната мастна тъкан, която не е първоначално мисълта за демона. Когато медийното свирене изгасва към "лошото рап", има много фирми, готови да осигурят замяната на чудо. Това са обикновено консерванти, напълнени продукти, по-ниски в мазнини, захар, сол, и дори не калории.

Има известен цитат от автора Рори Фридман, който казва: "Винаги, когато виждате думите" без мазнини "или" ниско съдържание на мазнини ", помислете за думите" химическа буря ". Това почти обобщава как пълната мазнина е по-добре за вас, но също така е важно да се помни, че мазнините не трябва да съставляват повече от 30% от дневния хранителен прием.

Можем да дишаме по-лесно, да отстраним страховете с пълно съдържание на мазнини и да се наслаждаваме на истинската сделка за доставка на хранителните вещества и поддържане на постно тяло.

2 - Пълномаслено млечни продукти

Максимилиан фонд ООД / Фотьол / Гети изображения

Пълномаслените млечни продукти са текуща изследователска тема за ползите за здравето. Вълнуващата обратна връзка от осемнадесет наблюдателни изследвания е показала " че общият прием на млечни продукти не допринася за заболеваемост от сърдечно-съдови заболявания или смърт ."

Млякото, сиренето и киселото мляко се издигат на върха, тъй като допринасят за "потенциален защитен ефект върху риска от сърдечно-съдови заболявания". В проучването в Люксембург са изследвани 1352 участници и са събрани данни за сърдечно-съдовите заболявания (CHS). Участниците показват значително по-високи стойности, когато консумират пълномаслени млечни продукти най-малко 5 пъти седмично.

Други положителни резултати включват поддържането на нормален индекс на телесна маса (BMI) и възможността да се придържаме към практиките за здравословно хранене . Скандинавският вестник за първична здравна грижа е свързан с високия прием на млечни мазнини за намаляване на рисковете от централно затлъстяване. Още изследвания са в ход за заличаване на специфичните особености, но чудесната новина досега е пълномасленото мляко все още прави добро тяло!

3 - Истинско масло

Jupiterimages / Photolibrary / Гети изображения

Предайте маслото, защото пълната мазнина се връща обратно. Маслото е било разбито по повече начини от един и погрешно обвинявано, че е нездравословно. Неотдавнашните проучвания разкриват ползи за здравето, свързани с тази пълна мазнина пръчка на небето и покупката на маслото на потребителите се увеличава отново.

Маслото се оказва ценен източник на мастноразтворими витамини. Ако се насладите на захранвано с трева масло, то ще бъде богато на витамин К2, показан за подпомагане на метаболизма на калций и намален риск от сърдечно заболяване.

Многобройни проучвания на случая и кохорти, последвани от над 21 години, не можаха да обозначат маслото като причина за сърдечно-съдови сърдечни заболявания и "показаха, че приемането на масло не е предвидило честотата на СНД". Изследванията продължават, за да се открият още повече ползи за здравето от маслото, но също така се помни, че мазнините все още са мазни. Насладете се по подходящ начин!

4 - Яйчни жълтъци

Андрю Уаннгст / Изборът на фотографа / Гети изображения

Ябълковите жълтъци са изтеглени и изхвърлени надолу по дренажа достатъчно дълго. За щастие науката е дошла пълен кръг с предоставяне на положителна обратна връзка за ядене на цели яйца срещу заместители на яйца.

Едно абстрактно проучване за липидите, в което участниците консумират 3 цели яйца за период от 12 седмици, беше предоставено през март 2015 г. Според проучването "ежедневното потребление на яйца води до по-голямо увеличение на HDL-холестерола в плазмата". Липопротеинът с висока плътност (HDL) е добър холестерол в нашето тяло. Ние се стремим да поддържаме това на по-високи нива чрез хранене и физически упражнения.

Проучването също така предоставя обратна връзка, специфична за "яйчния жълтък, който служи като уникално богат и изключително биодостъпен (> 90%) източник на диетични фосфолипиди." Фосфолипидите са просто органични съединения на мастните киселини в организма, които играят важна роля в нашите клетки.

Изследванията показват, че яденето на цели яйца насърчава повишения метаболизъм и полезните промени в състава на HDL. Положителната обратна връзка изисква по-нататъшно проучване за по-убедителни доказателства. В същото време, пукването на цялото яйце в тази бъркотия изглежда засилва хранителния профил.

5 - пържола

Андрю Скривани StockFood Creative / Гети изображения

Огнийте грила и се насладете на пържола за вечеря. Червеното месо е друга табу етикетирана храна, която се смята за свързана със сърдечни заболявания (HD). Науката говори твърде скоро и медиите скочиха на възможността да изгорят червеното месо като причина за HD.

Американското списание за клинично хранене е излязло на помощ с по-точна информация по темата "Говеждо в оптимална постна диета". Очевидно цялото червено месо беше хвърлено под автобуса, вместо да се избира постно говеждо, за да се изучи като полезно.

Кратко проучване на различни меса е проведено набирането на здрави мъже и жени с повишен липопротеин с ниска плътност (LDL), лошия холестерол в нашето тяло. Участниците консумират контролирано хранене с 4 различни диети (HAD: 33% общо мазнини, 12% наситени мазнини (SF), 17% протеини, DASH: 27% 28% общо мазнини, 6% SF, 27% протеин и 153 g говеждо месо) за период от 5 седмици с една седмица почивка между тях.

Налице е намаляване на общия холестерол и LDL с DASH, BOLD и BOLD + диети в сравнение с HAD диета показващи по-ниски наситени мазнини диета може да бъде от полза. Изследването заключава, че ниско наситените мазнини в постното говеждо имат благоприятни ефекти върху сърдечните заболявания и могат да бъдат включени в здравословна диета.

Източници:

Текущи доклади за храненето, млечни и сърдечно-съдови заболявания: Преглед на последните наблюдателни изследвания, Бет Х. Райс, 3/15/14

Изследване на храненето, резюме, приемането на млечни храни е положително свързано със сърдечносъдовото здраве: констатации от наблюдението на сърдечно-съдовите рискови фактори в проучването в Люксембург, Crichton GE et al., 4/12/14

Скандинавски вестник за първична здравна грижа, Висок прием на млечни мазнини, свързан с по-малко централно затлъстяване: едно мъжко кохортно проучване с 12-годишно проследяване, Holmberg S et al., 6/13

Напредъкът в храненето, влиянието на млечните продукти и консумацията на млечни мазнини върху риска от сърдечно-съдови заболявания: преглед на доказателствата, Peter J. Huth et al., 5/4/12

Липиди, авторски ръкопис, консумация на яйца, модулира HDL липидния състав и повишава капацитета на приемане на холестерол в метаболитния синдром, Catherine J. Andersen et al., 15.3.1313

Американското списание за клинично хранене, говеждо в изследване за оптимално постно диране: ефекти върху липидите, липопротеините и аполипопротеините, Michael A Roussell et al., 1/12