Защо яденето на мазнини ви подхранва

Осъществяване на смисъла на диетични мазнини

Мазнините са получили лош рап в продължение на години. Консумирането на мазнини е обвинявано за причиняване на затлъстяване, повишен холестерол и здравословни проблеми.

Много специалисти по хранене и лекари са били на ниско съдържание на мазнини диета група вагон като отговор на загуба на тегло и управление на здравните проблеми. Това не може да бъде по-далеч от истината. Подобно на дезинформацията около ограничението на въглехидратите , мазнините се сляха в категорията за лоша група храни твърде дълго.

Тази статия ще хвърли светлина върху това защо мазнините са важни за хранене всеки ден за добро здраве.

Нашето тяло се нуждае от мазнини

Здравословните мазнини са от съществено значение за оптималното здраве. Westend61 / Гети изображения

Мазнините са един от трите макронутриенти, необходими на организма да функционира на оптимално ниво. Това означава, че е необходим голям процент за поддържане на добро здраве.

"Според диетичните референтни количества, публикувани от USDA, 20% - 35% от калориите трябва да идват от мазнини." Целта на мазнините в тялото ни е растеж и развитие, енергия , абсорбция на витамини, защита на нашите органи и поддържане на клетките мембрани.

Разбирането на важната роля, която мазнините играят в ежедневния прием на храна, определя защо не трябва да се отстранява от нашето хранене. Мазнините са важен източник на енергия и разчитат на нашите тренировки . Мазнините също така съдържат активни молекули, които влияят върху това как мускулите реагират на инсулин и контролират отговора на възпалението.

Добрите мазнини поддържат тялото здраво

Сьомгата е богат източник на омега-3 мастни киселини. Макс Изображения / Гети изображения

Изчерпателните проучвания показват, че общото количество мазнини в храната не е свързано с теглото или заболяването. Проучванията разкриха, че това е вида мазнини и общите калории в диетата, които наистина имат значение.

Добрите мазнини поддържат тялото здраво, докато лошите мазнини стимулират високия холестерол и здравословните проблеми. Всички мазнини не са създадени равни и изхвърлят лошите и запазването на доброто е необходимо, за да ни здрави.

С цялата хипноза "не яжте мазнини" , ние престанахме да консумираме добрите мазнини, които са полезни за сърцето и цялостното ни здраве. Докато избирате по-здравословни мазнини е по-добре за сърцето си, когато става въпрос за талията, всички мазнини имат около същия брой калории.

Обръщането на вниманието към контрола на порцията и общото приемане на мазнини не само ще помогне за загуба на тегло, но и ще спомогне за по-дълъг и по-здравословен начин на живот.

Добрите мазнини

Добрите мазнини са добри за вас. Брайън Леатарт, Фотолиния / Гети изображения

Добрите мазнини са известни като ненаситени или мононенаситени и полиненаситени мазнини. Някои ползи за здравето на ненаситените добри мазнини включват понижени нива на холестерол в кръвта, намалено възпаление и стабилизирани сърдечни ритми. Здравословните мазнини се намират предимно в храни от растения като маслини и растителни масла, ядки и семена и са течни при стайна температура. Има два вида ненаситени мазнини:

Лошите мазнини

Лошите мазнини са лоши за вашето здраве. Неподвижни изображения, Избор на фотограф / Гети изображения

Лошите мазнини са известни като наситени или транс-мазнини и повишават риска от заболяване в човешкото тяло. Имаше много противоречия и подхранвани дебати по въпроса за наситените мазнини. Хроничните изследвания са стигнали до заключението, че "намаляването на наситените мазнини може да бъде полезно за здравето, ако хората заменят наситените мазнини с добри мазнини, особено с полиненаситени мазнини". Най-малко наситените мазнини трябва да се консумират пестеливо. Има два вида лоши мазнини:

Източници:

Харвардското училище по обществено здраве, мазнини и холестерол: с лошото, с доброто, 2015 г.

Национална академия на науките, Диетични референтни дози макронутриенти, 2002-2005