6 начина Кафето може да подобри атлетичното си представяне

Активните възрастни и спортистите искат да подобрят атлетичното представяне със стимуланти, но без потенциални нежелани ефекти, които могат да идват от нерегламентирани добавки . Кафето съдържа кофеин, естествен стимулант, посочен като безопасна алтернатива за подобряване на нашите тренировки. Всъщност, черното кафе се е превърнало в една от най-популярните и ефективни напитки преди тренировка според изследванията.

1 - Кафето е ефективна напитка преди тренировка

Westend61 / Гети изображения

Не търсете нищо повече от килера или местното кафене за естествен стимулант и ефективна напитка преди тренировка. Проучванията показват, че кафето подобрява нашето спортно представяне, заедно с други ползи за здравето.

Няма нужда да се втурвате в магазин за скъпи опаковани прахове или хапчета, които обещават да изгарят мазнините по-бързо. Изгарянето на саксията за кафе и наслаждаването на топла чаша на Джо, минус сметаната и захарта може да са всичко, което ви е нужно, за да увеличите тази тренировка.

Високите нива на кофеин в чаша кафе са показали, че значително подобряват способността ни да изгаряме мазнини по време на тренировка. Също така консумираме по-малко калории през деня, защото съединенията и кофеинът в кафето потискат апетита ни.

Пиковото стимулиращо действие на кафето се случва 30 до 60 минути след изпиването на чаша. След като кофеинът навлезе в кръвообращението ни, в нашето тяло започват да се появяват няколко реакции. Увеличават се кръвното налягане и сърдечния ритъм, мастните запаси се разграждат и мастните киселини се отделят в кръвта. Обикновено се чувстваме енергични и сме готови за голяма тренировка.

2 - Кафето повишава метаболизма

Кафето съдържа кофеин, стимулант, показан за подобряване на метаболизма ни. Метаболитната скорост се отнася до скоростта, която тялото ни използва или изгаря енергия през целия ден. В проучване, използващо четири различни изпитвания, групата, която консумира кафе, показва значително повишаване на метаболизма по време на и продължило три часа след приемането на кофеин.

Участниците в пиенето на кафе също показват значително увеличение на окисляването на мазнините (изгаряне) в резултат на повишен метаболизъм. Това означава, че кафето осигурява по-ефективно изгаряне на мазнините по време на тренировка и няколко часа след тренировка. Изследванията показват, че един час до не повече от две чаши кафе се консумират един час преди тренировката с най-добър ефект.

Тялото реагира на кафе и кофеин, както и всяко друго лекарство. Обичайната употреба на големи дози е контрапродуктивна според хроничните изследвания. В този случай, повече не е по-добре и отнема малко количество, за да се постигнат добри резултати.

Тези с медицински състояния като хипертония, кофеин чувствителни или бременни не трябва да пият кафе без да имат дискусия с лекаря си.

3 - Кафеът подобрява атлетичното представяне

Пиенето на кафе е свързано с подобрено спортно представяне. Според статия, публикувана в Международното дружество по спортна храна , "кофеинът е ефективен за подобряване на различните видове резултати, когато се консумира в ниски до умерени дози".

Друга находка, публикувана в спортната медицина, показва, че кофеинът позволява на спортиста да тренира по-дълго и с по-голяма изходна мощност. Кофеинът също така показа, че подобрява нивата на издръжливост и съпротивление срещу умората.

Издръжливост спортисти изглежда да се възползват в голяма степен от консумирането на кофеин, намерени в кафе. Изследванията показват, че кафето стимулира нашето тяло да използва мастните запаси като гориво по време на дълги тренировки. Вместо да се използва мускулен гликоген (захар) по време на тренировка, изглежда, че има промяна в мастните запаси, което позволява продължителна употреба на работещите мускули.

Други проучвания за степента на възприемане на усилието (RPE) и спортистите, употребяващи кафе, показват по-положителен опит в упражненията. RPE е оценка на скалата, колко трудно се чувства физическото упражнение на даден участник. Резултатите от проучването RPE показват, че спортистите, които консумират кафе преди тренировка, изпитват по-малко умора и по-лесно усилие по време на тренировката.

Пиенето на кафе най-малко един час до не по-малко от 30 минути преди тренировката изглежда осигурява най-добри резултати. Изглежда, че не е по-добре, когато става дума за прием на кофеин.

Консултирайте се с вашия лекар преди да пиете кафе, ако страдате от медицински състояния като хипертония. Кафенерите могат да открият, че простата промяна на консумиращото кафе преди да се получи, ще усети значителна разлика в способностите за изпълнение.

4 - По-добра концентрация по време на тренировки

Кафето и кофеинът са показали, че подобряват психическото си внимание. Кофеинът е естествен стимулант, показан за стимулиране на централната нервна система (ЦНС) и подобряване на мозъчната функция . Други изследвания показват, че кофеинът има положително въздействие върху областите на мозъка, които са отговорни за паметта и концентрацията. Когато мисленето е остро, то помага тренировката ви да стане по-продуктивна и ефективна.

Съгласно статия, публикувана в "Харвардски здравни публикации", кафето и кофеинът могат да осигурят повишена енергия и потенциално да подобрят умственото представяне. Предполага се също, че кафето може да намали прогресията на умствения упадък, свързан с възрастта.

Други проучвания изследват ефекта от приема на кофеин върху префронталния лоб на мозъка. Тази област на мозъка е специфична за обхвата на вниманието, планирането и концентрацията. Резултатите определят кофеина, за да увеличат активността на префронталния лоб и да подобрят мозъчната функция в тази област. Въпреки че кофеинът е увеличил мозъчната активност, изглежда се променя за отделните индивиди и е необходимо по-нататъшно изследване, за да се ограничи това откритие.

Друго изследване измерва когнитивните ефекти на кофеина върху спортистите. Спортистите, които консумират кофеин преди интензивно фитнес обучение, показват подобрена концентрация с възможност за поддържане на високи нива на интензивност на упражненията. Тези резултати включват и спортисти без достатъчно сън.

Проучванията показват, че консумират не повече от две чаши черно кафе на ден ще постигнат добри резултати.

Важно е да се консултирате с вашия лекар преди да пиете кафе, ако страдате от заболявания като хипертония.

5 - Кафето намалява мускулната болка

Кафето и кофеинът са показали, че намаляват мускулните болки, предизвикани от упражненията. Според изследванията, публикувани от Университета в Илинойс , участниците в проучването, пиещи кафе с кафе, изпитват по-малко болки в мускулите по време и след тренировка. Други изследвания сочат, че пиенето на две чаши кафе може да намали болката след тренировка на мускулите с почти 50%. Това е значително подобрение за активните възрастни, загрижени за забавено начало на мускулна болка (DOMS) след интензивна тренировка.

Съгласно статия, публикувана в списание за здравина и кондициониране , кофеинът значително намалява болката след тренировка на мускулите в сравнение с плацебо. Участниците, пиещи кафе преди тренировка за горната телесна маса, също успяха да завършат повторните си повторения. Резултатите показват, че консумирането на кофеин преди интензивно трениране подобрява атлетичното представяне и намалява времето за възстановяване на мускулите.

Пиенето на чаша кафе преди тренировка може да помогне на тези, които са склонни да се откажат по време на тренировка. Упражнението може да предизвика болезнено натрупване на млечна киселина, когато мускулите са натоварени. Някои от тях са склонни да спрат да работят заради този дискомфорт. Достатъчно доказателство е било предоставено, за да покаже, че кафето намалява мускулната болка, подобрява производството на енергия и насърчава положителното усещане за упражнения.

Ако страдате от медицински състояния като хипертония, консултирайте се с вашия лекар, преди да добавите кафе към менюто си.

6 - Кафеът помага за борба с болестта

Кафето съдържа мощни антиоксиданти, за които се вижда, че намаляват риска от заболяване. Антиоксидантите работят чрез почистване на кръвта, отстраняване на свободните радикали и подпомагане на тялото да се бори с болестите и болестите. Според изследване, публикувано в Академията за хранене и диететика , "кафеът предлага един от най-големите източници на антиоксиданти в американската диета".

Ползите за здравето на кафето и кофеина са свързани с превенцията на заболяванията. Проучванията показват кафе, за да се намали възпалението , да се помогне на болестта на Паркинсон и да се намали честотата на някои видове рак. Също така е показано, че намалява появата на жлъчни камъни.

Хроничните изследвания показват, че кафето може да бъде от полза за нашето здраве. Препоръчва се да се пият не повече от две чаши черно кафе на ден за оптимални ползи. Добра идея е да останете консервативно и умерено потребление на кафе.

Консултирайте се с Вашия лекар, ако имате бързо сърцебиене, сърцебиене или други симптоми на претоварване с кофеин. Същото важи и ако сте хипертензивни, бременни, сте диагностицирали сърдечни заболявания или сте кърмили, консултирайте се с Вашия лекар преди да пиете кафе.

Източници:

pubmed.gov, кофеин и кафе: тяхното влияние върху метаболизма и използването на субстрата при нормално тегло и при затлъстели индивиди, Acheson KJ, 5/80

jissn.com, Международно общество за спортно хранене позиция позицията: кофеин и изпълнение, Ерика R Голдщайн, 1/27/10

pubmed.gov, кофеин и упражнения: метаболизъм, издръжливост и ефективност, Graham TE, 11/01

health.harvard.edu, кофеинът и здравословното хранене могат да повишат паметта, уменията за мислене; алкохол ефект несигурен, Стефани Уотсън, 6/18/14