Защо фъстъчено масло е любимото спортно суперхрани

1 - Фъстъчено масло е хранително-плътно

Фъстъчено масло е любимата суперхрана. Светеща кухня / Гети изображения

Фъстъчено масло е невероятно, има вкусни вкусове и осигурява хранителни вещества, за да задоволи нуждите на тялото. Независимо дали работите редовно, бягате от разстояние или участвате в състезателен спорт, вие се нуждаете от най-доброто хранене, за да нахраните тялото и ума си.

Фъстъчено масло получава прекалено много "захар" за това, че е нездравословна храна за угояване. Това е далеч от истината. Фъстъчено масло съдържа здравословни мазнини, осигуряващи "трайна, преносима енергия за спортисти на всяко ниво".

Според националните институти по здравеопазването ползите за здравето от консумацията на ядки имат положително въздействие върху здравните резултати. Единственият нещастен недостатък е, че фъстъченото масло е една от първите 8 храни, свързани с алергични реакции при малък процент деца и възрастни, според Американската администрация по храните и лекарствата. Ако алергиите не са проблем, фъстъчено масло е превъзходно суперхрана, подходяща за физически активен начин на живот.

Нека да се потопите в някои ползи за здравето на фъстъчено масло и причините, поради които трябва да вземете супена лъжица.

2 - фъстъчено масло има суперхранични хранителни вещества

Фъстъчено масло е богат източник на хранителни вещества. Kristin Duvall Фотолибриране / Гети изображения

Фъстъчено масло достигна статута на суперхрана . Естествени форми на тази кремообразна шампанско на спортисти от всички спортни разходки. Фъстъчено масло е богат източник на ниацин, фолат, витамин Е заедно с множество други основни хранителни вещества и минерали. Също така има високо съдържание на фибри и протеини.

3 - Фъстъчено масло зарежда тялото

Фъстъчено масло е хранително-плътно. Даниел Лоисел / Гети изображения

Зареждането на тялото изисква качествени хранителни вещества. Фъстъчено масло със сигурност попада в тази категория. Фъстъчено масло осигурява трайна енергия при 190 калории за 2 супени лъжици.

Предизвикателството на тялото ни чрез трудни тренировки или издръжливост се ползва от фъстъчено масло и това е захранване на хранителни вещества. Упражнението е по-ефективно и тялото по-добре може да се възстанови от физическите изисквания, когато фъстъчено масло е включено в храната.

4 - Фъстъчено масло съдържа протеин за мускулна ремонт

Фъстъчено масло съдържа протеин за възстановяване на мускулите. Михайломилованович / Гети изображения

Знаете ли, че фъстъците съдържат 7 грама протеин за унция в сравнение с други ядки, осигуряващи само 4-6 грама на порция?

Предайте фъстъчено масло за повече протеин, защото тренировките разграждат мускулната тъкан и се нуждаят от аминокиселини за поправяне на щетите. Аминокиселините са градивните елементи на протеините и играят решаваща роля в нашите клетки, мускули и тъкани и цялостен контрол върху функционирането на тялото. В зависимост от нашия спорт и начин на живот ежедневните протеинови изисквания могат да варират от 0,8 до 3,1 грама на килограм телесно тегло.

Фъстъчено масло е велик източник на растителни протеини, за да се насладите, докато намалявате наситените мазнини и холестерола в физически активната диета.

5 - Фъстъчено масло помага за здравето на сърцето

Фъстъчено масло съдържа здравословни мазнини за сърдечно здраве. Студио Яги / Гети изображения

Фъстъчено масло е с ниско съдържание на наситени мазнини и холестерол. Научните изследвания показват, че консумирането на 1,5 унции фъстъчено масло на ден е свързано с намален риск от сърдечни заболявания.

Академията по хранене и диететика е включила фъстъчено масло в своята публикация "Choose Healthy Fats" 2014. Те препоръчват да не се излива маслото, събиращо се в горната част на естественото фъстъчено масло, така че цялата хранителна стойност и ползата за здравето се консумират на порция.

6 - Фъстъчено масло насърчава отслабване

Фъстъчено масло е свързано със загуба на тегло. Tetra изображения / Гети изображения

Фъстъчено масло не ви прави дебели, както може би сте чували. Нарастването на теглото се дължи на консумацията на твърде много общи калории през целия ден.

Ако ядеш цял буркан от фъстъчено масло е част от ежедневната ти храна, маслото не е виновно, а човекът, който държи лъжицата. Проучванията показват, че една порция фъстъчено масло помага за ситост (чувство на удовлетворение). Изследванията също така показват, че фъстъченото масло като част от диета, контролирана от калории, и способността да се придържате към план за здравословна храна.

Рандомизирано контролирано проучване, публикувано в Международния вестник за затлъстяване, открива хора, чиито общи дневни калории, съдържащи приблизително 30% моно и полиненаситени мазнини, включително фъстъците, са успели да постигнат дългосрочен успех в загубата на тегло.