Упражнение по бюджет

Спестяването на пари винаги е приоритет, когато финансовите времена стават трудни. Може да мислите, че да си направите добра тренировка изисква изливане на пари за членство в салона или тонове оборудване, но има алтернативи.

1 - Купете многофункционално оборудване

Тара Мур / Камък / Гети изображения

Една от възможностите е да се купи фитнес оборудване, което има многобройни приложения. Някои от популярните инфомаркетингови джаджи, като ab машини или джунглата за бебето и бедрото, работят само една част от тялото и могат да бъдат скъпи. Можете да опитате много други алтернативи, за да извършвате различни дейности, които ще спестят както пари, така и време:

2 - тренировка у дома

Фитнесът не е единственото място, където можете да получите страхотна тренировка. Разбира се, ще имате повече машини и класове, от които да избирате. Но ако се опитвате да спестите пари, лесно можете да настроите обикновена домашна фитнес зала, като използвате това, което имате на разположение. Някои ресурси за домашна тренировка включват:

3 - Използвайте безплатни ресурси за упражнения

Упражнението не трябва да струва нищо, ако знаете къде да търсите. Можете да получите безплатна информация, тренировки и дори видеоклипове от различни източници. Някои опции:

4 - Изберете евтина фитнес екипировка

Имаш хубаво оборудване за физически упражнения, но нямаш нужда да го тренираш добре. Всъщност, редица опции за фитнес за дома ще ви спестят пространство и пари:

5 - Опитайте тренировки за телесно тегло

Ако сте на бюджет и нямате стая за увиване за допълнително оборудване за упражнения, имате късмет. Нямате нужда от оборудване, за да получите страхотна тренировка, ако работите упорито. Няколко упражнения не изискват нищо повече от тялото ви. Някои добри музикални тренировки също помагат:

За кардиото можете да правите скокове, джогинг на място, странични стъпала, повдигачи на коляното, електрически клекове или каквото и да е, което ще ви отведе до сърдечната честота.

Недостатъкът при физическите упражнения е, че е трудно да се предизвикат мускулите без допълнителна съпротива. За да направите упражненията по-предизвикателни, опитайте:

Можете да намерите повече примери в тази тренировка без оборудване .

6 - Стар фитнес оборудване за прах

Ако не сте се осмелили в мазето или гаража си за известно време, сега може да е подходящо време да видите какво съхранявате там. Повечето от нас разполагат със стари фитнес оборудване, неща, които сме купили и никога не са използвали, или не можем да разберем какво да правим. Вие не искате да използвате нещо, което очевидно е в разочарование, но ако намерите неща в добра форма, използвайте ги за вашите тренировки. Няколко неща, които бихте могли да намерите около вас:

Една идея е да вземете това, което откриете, и да настроите няколко станции за тренировка по схема. Прекарайте минута на минибатум, за минута, удряйки боксова торба, за минута размахване на баскетбол, пет минути за езда на мотора около блока и др. Бъдете креативни с това, което имате и може да намерите нещо, което ви харесва ... или реализирате трябва да имате гаражна продажба, която в крайна сметка ще спечели малко пари.

7 - Партньорско обучение и онлайн лично обучение

Личната подготовка е чудесен избор, когато се нуждаете от напътствия и мотивация, но скъпа перспектива, ако имате бюджет. Някои лични възможности за обучение там могат да ви спестят пари:

Партньорско или групово обучение

Докато една средна тренировъчна сесия може да струва някъде от $ 50 до повече от $ 100, обучението с партньор е обикновено половината от това. Споделянето на сесията ви с приятел или член на семейството ви може да ви спести пари и да ви даде допълнителна мотивация за тренировките. За да работи това, най-добре е да имате партньор, който е на същото ниво на фитнес като вас.

Някои обучители също предлагат групово обучение с ротационни тренировъчни станции за всеки човек. Консултирайте се с приятели и колеги, за да видите дали някой се интересува от групово обучение или се обадете на местни треньори или студиа, за да разберете дали вече имат група и дали има празен слот.

Онлайн лично обучение

Наемането на онлайн треньор също може да ви спести пари и време, като ви предоставя експертно внимание, което обикновено струва по-малко от обучение на човек. Ще имате и други онлайн инструменти, които да ви помогнат да се придържате към програмата си като календари за тренировки, инструкции за упражнения и напомняния за имейли. За подробности относно това кой сайт може да работи най-добре за вас, проверете тези онлайн лични средства за обучение .

8 - Присъединете се към независимите барове

Независимите зали или ателиета често предлагат по-добра стойност от здравните клубове по веригата с по-ниски такси, финансова помощ или по-гъвкави възможности за плащане. Някои опции включват: