Избор и използване на съпротивителни ленти

Когато става въпрос за силови тренировки , повечето от нас са много запознати с обичайните видове оборудване . Има свободни тежести като гири и анцузи, а след това има машини , някои с кабели, някои с тегло купчини и някои с двете.

Всички тези части на оборудването са чудесни за изграждане на постна мускулна тъкан и ви помагат да станете по-силни, но нямате нужда от много оборудване или много пари за изграждане на мускули.

Резидните ленти са чудесна алтернатива на тежестите или дори чудесно допълнение към традиционната тренировъчна програма. Те са евтини, гъвкави и работят с мускулите по съвсем различен начин от тежестите.

Може би сте избягвали да използвате банди, защото не сте сигурни дали са ефективни или може би не сте сигурни какво да правите с тях. Сега е страхотно време да вземете група за нещо различно.

Устойчиви ленти на съпротивлението

Има редица причини, някои от нас не използват съпротивителни ленти. Само няколко от тези причини могат да включват:

Защо трябва да опитате съпротивителни ленти

С тези препятствия от пътя, защо трябва да се занимавате с съпротивителни банди? От една страна, проучванията показват, че мускулите отговарят на силата на тренировка със съпротивителни ленти, както и на гирата или друг тип оборудване.

Ще откриете, че има разнообразие от ленти за съпротива и обикновено можете да ги намерите почти навсякъде, включително магазини за отстъпки (като Walmart или Target) в повечето магазини за спортни стоки.

Винаги можете да купите съпротивителни ленти в магазините, но ако търсите повече опции и понякога повече качество, може да откриете, че трябва да ги поръчате онлайн.

Съвети за закупуване на съпротивителни ленти

Някои дейности и упражнения за съпротива

Докато групите са страхотни за тренировка за съпротива, можете да ги използвате и за различни кардио упражнения. Всъщност, ако пътувате, можете да включите както упражняване на сърдечно, така и сила, като използвате само едно от тези съоръжения.

Кардио тренировки с помощта на лента за съпротива

Само няколко упражнения, които можете да направите, за да получите сърдечен ритъм, включват:

Това са само няколко идеи. Поставянето на групата си на пода може да ви даде някои идеи за това как да използвате нейната дължина за други движения като лодки.

Обучение за сила чрез използване на ленти за съпротива

Ако сте готови да опитате вашите съпротивителни ленти, може да е по-лесно да започнете, като изпълните основните упражнения, с които вече сте запознати.

За подробни инструкции за много от тези упражнения, опитайте Resistance Band тренировки за начинаещи .

Това са само няколко примера за упражнения с лента. По-долу е даден списък на пълните тренировки, които можете да опитате или, ако не ви харесва идеята да използвате ленти за цялата си тренировка, опитайте се да включите някои от упражненията с традиционната тежест за разнообразие и предизвикателство.

Обучение на съпротива

разкриване

Съдържанието за електронна търговия е независимо от редакционното съдържание и можем да получим компенсация във връзка с покупката на продукти чрез връзки на тази страница.

> Източник:

> Colado JC, Гарсия-Масо X, Pellicer M, Alakhdar Y, Benavent J, Cabeza-Ruiz R. Сравнение на еластичните тръби и изотоничните съпротивителни упражнения. Int J Спорт Мед . 2010; 31 (11): 810-817. Doi: 10.1055 / и-0030-1262808.