Текущи за начинаещи

Започнете по правилния начин

Тренирането не е за всеки, но това е едно от най-добрите упражнения, които можете да направите за сърцето, тялото си и да изгаряте допълнителни калории. Това също е една от най-достъпните дейности - всичко, от което наистина се нуждаете, е добра чифт обувки и място за бягане ... няма фантазия, специални умения. Но въпреки че е достъпна, не винаги е лесно да стартирате работеща програма.

Отнема време, за да натрупате издръжливостта да се изпълнява дори за кратък период от време, дори ако сте ходили, карате с велосипед или извършвате други дейности. Не се отказвай! Има начин да станете бегач, без да се убивате, ако сте търпеливи и следвате тези лесни стъпки. Преди да започнете, посетете лекаря си и се ориентирайте, за да стартирате работеща програма.

Първа стъпка: Опитайте се

Обувките

Най-важното оборудване, от което се нуждаете, е качествена чифт обувки за бягане. Най-добре е да посетите специализиран магазин (като Fleet Feet). Ако имате стара чифт обувки за бягане или ходене, вземете ги със себе си. Продажбите в магазините са експерти и често могат да гледат модела на износване на старите ви обувки, за да им помогнат да избират точната обувка за вас. Носете или носете чорапите, които планирате да носите, докато бягате и тествате обувките, като бягате или вървите около магазина. Планирайте да харчите навсякъде от $ 70 до $ 100 за добър чифт обувки .

Дрехите

Това, което носите при бягане, се свежда до комфорт. Простата чифт къси панталони и триковата риза ще работят добре. Повечето бегачи предпочитат да използват шорти, които обикновено имат разделен крак, вградено бельо и удобен джоб за ключове. Добра идея е да си купите дрехи, които да се изпотят от тялото като CoolMax или Lycra.

Стъпка втора: Задайте целите си

Първо, да разбереш къде ще тичаш. Ако излизате навън, опитайте да намерите пътища, направени от мръсотия или асфалт, а не от бетон, който е труден за тялото. Не забравяйте да носите отразяващи дрехи, когато бягате през нощта и да се движите към трафик, така че да не сте заковани с кола. Ако отидете във фитнес залата, бягащата пътека ще ви позволи да се движите, докато се предпазвате от елементите.

Второ, осъзнайте, че ще отделите повече време за разходки, отколкото за първото си излизане.

! Ако следите последователно програмата си (т.е. най-малко три дни в седмицата), трябва да продължите непрекъснато от 20 до 30 минути до четвъртата седмица.

Когато започнете, трябва да се съсредоточите върху времето, а не върху интензивността. След като можете да продължите непрекъснато около 30 минути, можете да започнете по-бързо.

Стъпка трета: Справяне с ...

Страничните бримки са доста често срещани при стартиране. Никой не знае защо се появяват, но има някои неща, които можете да направите, за да ги сведете до минимум.

Shin шини са друг стряскащ страничен ефект на бягане, особено ако сте начинаещ или ако сте увеличили своя километраж или интензивност. За да ги избегнете:

Ако получите дънки, следвайте метода на RICE (почивка, лед, компресия, кота) веднага след вашето пътуване и намалете пробега и / или променете течащата повърхност, ако това е хроничен проблем.

Бягането е чудесен начин да се оформите, да изгорите много калории, да направите сърцето си здраво и да увеличите плътността на костите. Бъдете последователни и ще се обучавате за първото си състезание за нула време!