Вътрешен поглед към революцията Bowflex XP Home Gym

Когато мислите за домашно оборудване за фитнес , може да си представите големи обемисти машини, които заемат тонове пространство и предлагат ограничен брой упражнения.

Влез в Bowflex Revolution XP, който превръща традиционната фитнес зала на ухото. Той предлага добре изработена, висококачествена машина за домашен тренировъчен екип. Тази малка машина предлага невероятни 90 упражнения за цялото тяло, както и безкрайни вариации и аксесоари.

Агресивната технология за устойчивост на SpiraFlex заменя тежките тежести на традиционните зали, което прави движенията гладки и предизвикателни в същото време.

Основите

Трябва да призная, че никога не съм бил фен на домашни зали . Те са обемисти, скъпи, заемат прекалено много място и предлагат същите стари скучни упражнения. Всъщност, много от моите клиенти имат мулти-стационарни гимнастически салони, които никога не използват, така че много от тях просто свършват да събират прах.

Това ново поколение домашни зали минава отвъд големите обемисти машини и предлага нещо, което домашните упражнения могат (и наистина) да използват за изграждане на сила , мускули и издръжливост. По-долу са истинските стойности за Bowflex Revolution XP.

Компактен размер

Наистина трябва да оцените размера на XP. Само на 5-футови 5-инча с 3-фута 2-инча, XP е перфектен, ако сте изключително ограничени в упражняване пространство във вашия дом.

Можете дори да го използвате, ако имате ниски тавани. Въпреки това, ако добавите допълнителната лат кула, тя издига височината от 6 фута от 1 инч до 11 метра.

Bowflex препоръчва да имате свободно пространство за тренировка от 4 метра, но имах по-малко от това и не попаднах в никакъв проблем.

Разнообразие от упражнения

Докато повечето домашни зали предлагат обичайните движения като гръдна преса, натискане на лаптоп, разширение на крака и т.н., XP предлага 90 различни упражнения . Този сорт е налице, защото има много прости настройки, които можете да направите в системата за ръце и ролки.

Съчетайте това със специалния вид съпротива, която се използва, а тренировката ви може да бъде доста разнообразна.

съпротивление

Друга отличителна черта е технологията за устойчивост на SpiraFlex, която се използва и на международната космическа станция. Включените пластини имат еластични ремъци с тежки габарити, които се затягат около централната опорна бобина по време на тренировка. Това напълно премахва необходимостта от купчини тежки тежести.

Как работи

Когато погледнете XP, ще видите, че машината е много проста. Тя включва базата, където се помещават съпротивлението / тежестите заедно с регулируеми рамена (наречени Freedom Arms). Той също така включва подвижна седалка и задна облегалка, както и три макари, от които можете да избирате - онези, които се намират на ръцете и ролките, разположени в основата на машината.

Корекциите

Както при всяка машина, едно от по-големите криви на обучение е разбирането как да се коригира. XP е изненадващо проста, дори и да изглежда сложно.

Ръцете се регулират на 10 различни позиции от горе до долу, като просто натискат дръжката и я преместват на желания номер. Ръководството включва тези настройки на номерата за всички показани упражнения, така че не е нужно да се досещате. Можете също така да коригирате дръжките така, че да са по-дълги или по-къси, като добавите по-голям обхват на движение за различни упражнения.

Ремъците предлагат друг начин да се промени, откъде идва съпротивата. Можете да прикрепите кабела към ръцете или към долните ролки на основата, за да се движите като къдрици, дърворезби, клякали и подложки. Включена е и клекалска каишка, както и сменяемо приспособление за крака и удължители и колан за вътрешни и външни бедра, квадратни и глутни упражнения.

Можете също така да повдигнете, спускате или махате седалката и облегалката, за да промените позицията си. Може да звучи объркващо, но включеното ръководство и DVD ви показват точно как да настроите машината, за да получите съпротива на точното място за всяко движение.

След няколко практически тренировки, корекциите стават втори по рода си.

Съпротивата

Един въпрос, който някои упражнения може да имат с XP е видът на съпротивата, която предлага, което е различно от традиционните тегла. Машината идва с 200 паунда плочи SpiraFlex, но те не са като стандартни плочи за тегло. Например, вземете табела от 10 паунда и ще разберете, че всъщност е много по-лека. Това е така, защото съпротивлението е вътре в табелата и се задейства само когато прикрепите табелата по правилния начин.

Това е още една лесна настройка. Натискате тежестта върху шината, завъртете я, докато я бутате и пластината се застопорява с другите тежести. Плочите идват с 5-, 10-, 20- и 40-килограмови увеличения до 200 паунда, но можете да поръчате повече, ако имате нужда от тях.

Може да откриете, че най-трудната част е да разберете колко тегло да използвате. Тъй като напрежението е постоянно (за разлика от дъмбелите), ще откриете, че движенията са по-предизвикателни. Също така, работите независимо от всяка страна на тялото и няма фиксиран път на движение, така че трябва да използвате собствените му мускули, за да стабилизирате тялото. Това прави упражненията много функционални за реалния свят. DVD дискът е много полезен при изучаването на правилното позициониране на движенията.

Екстри

Ако желаете, можете да поръчате и допълнителни аксесоари. Bowflex предлага лат кула и багажник за съхраняване на вашите тежести. Има опция за Back Back Pad, която повечето хора няма да намерят необходима, тъй като задният панел, който се доставя, работи добре. Те споменават, че Ab Back Pad е извита, за да предложи по-добра подкрепа за упражненията, така че може да е полезна за някои хора.

Предимства и недостатъци

Като цяло, нямам много оплаквания за тази машина. Това е висококачествена машина с невероятна технология, която спестява място, но добавя невероятни възможности за това как повдигате тежестите. Има обаче някои неща, които трябва да помислите, преди да го купите.

Против

Професионалисти

Като цяло, XP е отличен избор за домашни тренировки, които искат предизвикателство и разнообразие в малък пакет.

Словото от

Домашното оборудване за тренировки може да бъде добра инвестиция за правилния човек. Поради високата цена на тези машини, обаче, най-добре е да сте твърдо ангажирани с редовна тренировка, преди да направите покупка. Ако не сте започнали да тренирате, помислете за членство в салона, за да се почувствате. Гимназиите също така са възможност да научите как да използвате правилно машините, за да избегнете наранявания.