Розмарин вегетарианска патладжан с шам фъстък

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 91

Мазнини - 6гр

Въглехидрати - 9г

Протеин - 3g

Общо време 60 мин
Подгответе 15 минути , готвяйте 45 мин
Сервирания 5 (по 1/2 чаша всяка)

Тази рецепта включва мозъчно-здрави съставки като патладжан, който е с ниско съдържание на калории и въглехидрати и добър източник на фибри и калий . Освен това, шам-фъстъците, които предлагат витамин Е , са опаковани със здрави ненаситени мазнини, белтъчини и каротеноиди лутеин и зеаксантин, които са полезни за цялостното здравословно състояние на клетките.

Екстра-необработеното маслиново масло добавя към ум-усилващата смес със стотици мощни антиоксиданти и противовъзпалителни съединения, както и здравословни мазнини . Имайте предвид, че добавянето на маслото след готвене помага да се запазят здравословните му свойства, тъй като нагряването му твърде високо може да унищожи нежните си растителни хранителни вещества.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 400 градуса.
  2. Изхвърлете всички съставки, с изключение на зехтина, в средна купа, която е безопасна за фурната. Внимателно се разбъркайте заедно, докато се съчетаят. Поставете във фурната и гответе за 45 минути до 1 час.
  3. Проверявайте и разбърквайте на всеки 20 минути. След като патладжанът е мек и кафяв, извадете от фурната и оставете да седнете за 5 минути. Дъжд с масло и хвърляйте внимателно, за да покриете.

Варианти и замествания на съставките

Вместо пушена червен пипер можете да използвате къри на прах, sriracha или кайенска пипер.

Всеки подправки предлага смел вкус по свой собствен начин, както и мощни противовъзпалителни свойства. Освен това, капсаицинът - растителното съединение, което дава на шриача и кайен на прах топлината, може да увеличи леко метаболизма .

Можете също така да добавите пресен чесън, за да увеличите витамин С , важен антиоксидант, както и да увеличите абсорбцията на витамин В1 или тиамин, който поддържа кръвообращението и сърцето здрави. Шалот може да добави и смелият вкус, плюс това е суперзвезда за хранителна стойност. Тези малки, лилав лук съдържат кверцетин , съединение, което може да предотврати сърдечни заболявания, диабет тип 2 и някои видове рак.

Съвети за готвене и сервиране

Сервирайте топло с една купчина обикновен кисело мляко, за да намалите малко топлината. Сервирайте заедно с гарнирана сьомга или пилешки гърди, както и със смесена зелена салата.

Можете да обвиете и запазите останалата патладжан в хладилника за една нощ. Вкусовете се смесват добре, когато се охлаждат.

Всичко, което трябва да направите, е да претоплите в микровълнова печка за 30 секунди или във фурната за 10 минути на 350 градуса, за да се насладите отново на чиния.