Без захар Добавена боровинка Crunch кисело мляко

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 211

Мазнини - 9 грама

Въглехидрати - 18g

Протеин - 19g

Общо време 3 мин
Подгответе 3 минути , гответе 0 мин
Сервирания 1

Наслаждаването на протеини, фибри и обогатителни антиоксиданти е одобрен от диетолог начин да започнете деня си силен. Дори и най-добре организираните от нас понякога са на кратко време и ние всички искаме нещо бързо, но здравословно да ни напълни сутринта.

Ще ви трябват само няколко минути, за да поставите тази рецепта заедно. Това е доста универсален, така че можете да замените плодовете и семена ежедневно за една седмица на стойност разнообразие. Освен това е предназначен да предлага повече моно и полиненаситени мазнини (по-здравословните мазнини), отколкото наситените мазнини, което го прави умен избор, ако искате да балансирате нивата на холестерола.

Съставки

подготовка

  1. Поставете боровинките в купа, която е безопасна за микровълновата фурна. Покрийте със салфетка и микровълнова печка от 45 секунди до една минута, като внимавате да внимавате боровинките да не се разлеят.
  2. Поставете гръцкото кисело мляко в купа. Нагоре с разтопените боровинки и тиквени семки.

Варианти и замествания на съставките

И двете пресни и замразени боровинки ще работят за тази рецепта, или можете да изберете друг зрънце, като ягоди или къпини.

По същия начин, разменете семена от тиква за здраво сърце, като орехи, бадеми. Омега-3 богатите семена на чиа също ще работят, но може и да не осигурят същата задоволителна криза, която търсите.

Ако търсите нещо по-малко калорично-гъста, удвоете рецептата или увеличите една от съставките, като например киселото мляко или тиквените семена.

Съвети за готвене и сервиране

Най-вкусният начин да се насладите на тази смес от 3 съставки е веднага след като вземете боровинките от микровълновата фурна. Топлите, сладки ягоди контрастират добре с хладното, кремообразно кисело мляко. Ако обаче сте сутрин, можете да го подготвите толкова лесно, колкото и предишната вечер. Съхранявайте го в хладилника в бурканче за зидария, за да вземете сутрин.

Ако не разполагате с микровълнова печка, загрявайте плодовете върху печката, покрита с две супени лъжици вода.

Ако използвате свежи боровинки, ето един съвет: измийте само необходимото количество, точно преди да ги използвате, и останалата част се съхранява в хладилника.

Ако съхранявате изпечената партида, излишната влага ще намали срока на годност.