Топ 10 начини да мотивирате себе си да ходите

Искаш да ходиш, но как се измъкваш от вратата или на неблагодарна? Това е най-трудното предизвикателство, пред което са изправени много хора. Ако сте естествен диван картоф, вие се изправяте пред него всеки ден. Но можете да научите начини да мотивирате себе си и да получите здравословно упражнение последователно. Ще намалите рисковете за здравето си и дори може да се окажете, че пресичате финалната линия на разходка от 10К, полумаратон или маратон.

1 - Регистрирайте се за предизвикателно ходене

Екип на ходещите в състезанието. Герои изображения / Гети изображения

Дайте си цел и краен срок. Регистрирайте се за събитие, което ще бъде истинско предизвикателство за вас. Ако сте начинаещ, изберете 5K или 10K благотворително събитие. Ако сте готови за по-сериозно предизвикателство, регистрирайте се за полумаратон, маратон или многодневен пешеходен фестивал . Няма да имате друг избор освен да тренирате постоянно, за да сте готови за събитието. Можете да очаквате триумфа на преминаване на финалната линия като награда за редовно упражнение. Ще бъдете мотивирани да предотвратите страданието и провала, които ще почувствате, ако не тренирате. Намерете промоционално събитие, което ще ви даде правилната мотивация.

2 - Започнете планувателен план за ходене

Денку Изображения / Култура / Гети

Следвайте график за ходене и тренировка, за да започнете да виждате резултатите от вашите фитнес усилия. Съставянето на структура и промяната на тренировките ви ще ви позволи да сте на път. Когато започнете да усещате разликата във вашата издръжливост, мускули и сила, вие ще искате да продължите.

3 - Носете Pedometer или Fitness Band

Fitbit Charge 2. Fitbit

Носенето на крачкомер или фитнес банда може да ви помогне да ви мотивираме да увеличите дейността си. Можете да носите устройство или да започнете да обръщате внимание на стъпките, записани от приложението за педаменти на вашия смартфон. Задайте стъпка от 6 000 до 10 000 на ден и намерете начини за добавяне на стъпки към деня си.

4 - Направи приятелка на ходене

© Terry Vine / Марка X Снимки / Getty

Пътуващите приятели могат да направят разлика и да ви излязат на разходка въпреки времето или други извинения, за да пропуснете тренировката си. Можете да се държите взаимно в разговор, с шеги и кафе след това. Ако все още нямате ходещ приятел, има начини да ги намерите . Те включват намиране на групи Meetup, ходещи клубове и чрез местни фитнес клубове.

5 - Дръжте ходещ вестник

Дръжте дневника за ходене. Крис Тобин / Цифрова визия / Гети изображения

Проследявайте минутите, стъпките или киловете в един дневник, независимо дали е на хартия, приложение или компютър . Общ прогрес всяка седмица. Задайте гол и ще се озовете само за да направите тези числа да се увеличат.

6 - Присъединете се към клуб за разходки

Пешеходен клуб. Кристофър Фучър / Е + / Гети изображения

Присъединяването към ходещ клуб може да ви активизира. Най-голямата организация по света е IVV , с ходещи клубове в САЩ, Канада, Великобритания и много европейски държави. Можете също така да намерите пешеходни клубове, организирани от здравни организации, фитнес клубове, училища, църкви, местни паркове и организации за отдих. Meetup групите са друга форма на ходене клуб.

7 - Купи нови обувки и ходене дрехи

Герои Изображения / Героизображения / Гети изображения

Когато имате нови обувки за ходене или нови ходещи дрехи, вие сте обратното на всички облечени с никъде да отида. Излезте и изпробвайте ги. Ненавиждате да ходите в студа? Купете подходящото пластова дреха и ще трябва да я вземете на разходка. Мразете дъжд? Непромокаемо яке или чадър може да ви подтикне да избягвате локвичките. Дали горещото време ще те накара да повярваш? Носете дрехи от потта, голяма шапка и охладител за врата, за да се наслаждавате на горещи разходки. Естествено, нови обувки винаги ви накарат да ги вземете на разходка.

8 - Опитайте Walking Gadgets и Apps

Apple Watch приложения. Уенди Бъмгарднер ©

Подобно на педометрите, всеки ходещ притурка може да ви накара да се движите, защото искате да го използвате. Сърдечни монитори , монитори за скоростта, монитори за активността на китките - всичко това може да направи малко по-забавно ходене и да ви даде причина да излезете от вратата. Можете също така да превърнете мобилното си устройство в приспособление за ходене с ходещо приложение .

9 - Направете виртуална разходка

Webwalking карта на САЩ. Уенди Бъмгарднер ©

Ако имате цел, е по-вероятно да направите стъпките. Има приложения като Виртуална разходка, която следи вашето ходене, докато завършите сегментите на избраната пътека. Някои наблюдатели на дейности имат подобни виртуални разходки предизвикателства. Можете да използвате проследяващия лист Webwalking USA , за да го направите по старчески начин. Проследявайте вашите минути, мили, стъпки и цветове в сегментите на пътеките, докато правите виртуална разходка от Атлантик до Тихи океан на американската пътека за разходки. Виждайки видимия напредък, който ще направите, ще ви държим ангажирани с ходенето.

10 - Изберете точното време

Сутрешната разходка. Йордания Сименс / Такси / Гети изображения

Какво е най -доброто време за разходка ? Много хора смятат, че ако се ангажират с разходки в ранна утрин, по-малко разсейвания се появяват следобед или вечер. Но ако мразите сутрин и се чувствате по-енергични по-късно през деня, то това трябва да бъде времето за ходене. За да останете мотивирани, анализирайте навиците си и изберете времето, което най-добре работи за вас.