Защо Abs не винаги може да се направи в кухнята

Постигането на добре дефиниран корем е популярна цел за мъжете и жените. Промените в диетата и навиците за упражнения са най-добрият начин да видите резултатите за повечето хора. Въпреки това, има определени групи, които работят усилено, но все още не са в състояние да постигнат абсолютно направени в кухнята.

Коремната борба

Westend61 / Гети изображения

Изследванията показват, че това, което ядем, е основно отговорен за способността ни да виждаме определението за мускулите Храненето може да варира до 80% в сравнение с 20% тренировки, за да се определи дали мускулите ни ще бъдат видими или скрити под слой мазнини.

Известният цитат " Abs са направени в кухнята " изглежда се подкрепя от доказателства, но има случаи, когато това не се прилага. Много хора се борят с намаляване на мастната тъкан, която не е свързана с приема на храна. Други са разочаровани от разхлабената коремна кожа от изключителна загуба на тегло. Кухня със сигурност не може да дойде на помощ във всички случаи.

Следните причини са сред най-добрите сценарии за това защо ABS не винаги може да се направи в кухнята.

менопауза

Ян Хотон / Гети изображения

Менопаузата води до промени на тялото, особено около средната част. Ужасният " менопот" е истинска история за много жени. Намаляването на естрогенът води до вкарване на мазнини в средната секция в опит да се замести хормона. Мазнината е носител на естроген и тялото иска да постави тези неща там, където е необходимо или се смята, че са полезни. Точно както нашето тяло отива да работи за ремонт на счупена кост, тя поставя мазнини около червата ни, за да фиксира нашия естроген.

Проучванията и клиничните тестове показват, че жени в постменопауза "имат по-големи количества вътрешно-коремна мазнина в сравнение с жените в пременопауза". Това не означава да се хвърлиш в кърпата като жена в менопаузата, но изисква голямо внимание на здравословния начин на живот.

Препоръчително е да добавите храни, полезни за облекчаване на симптомите на менопаузата. Редовното упражнение също се препоръчва да се бори с това, което не може да бъде фиксирано в кухнята. Станете свой собствен защитник на здравни грижи и отбягвайте излишните килограми, като прочетете статии за това как да управлявате наддаването на тегло при менопаузата.

Прекомерно отслабване

Бил Диодато / Гети изображения

При наднормено тегло, наднормено тегло или прекомерно наддаване на тегло по време на бременност може да причини нежелани промени в корема. Често срещан проблем е липсата на коремна кожа, която не отскача след екстремна загуба на тегло, независимо от това, което се прави в кухнята.

Проучванията показват, че пациентите, които са загубили огромни количества тегло, могат да страдат от излишък на кожата (хлабава кожа). Най-засегнатите области са коремната област, бедрата, гърдите, горната част на ръцете, бедрата и лицето. Това може да доведе до лошо качество на живот и страх от социално приемане.

Понякога и особено ако свободната кожа е прекомерна, пациентите смятат хирургическите възможности за отстраняване. Въпреки че хирургическата намеса може да бъде опция, има важно положително умствено виждане за постигането на загуба на тегло.

Вие не сте сами в тази борба. Ще бъде от съществено значение за вас да поддържате здравословен начин на живот на правилното хранене и упражнения. Продължете да проучвате вашите възможности и преди да вземате хирургични решения, четенето на статии за хирургическа операция ще бъде от полза.

Бременност и раждане на дете

Келвин Мъри / Гети изображения

Раждането на дете включва увеличаване на теглото и възможни стрии. Това, което често остава извън снимката, е diastasis recti abdominis (DRA) . Diastasis recti abdominis е стречинг и изтъняване на recti abdominis мускулите и естествено явление по време на бременност, дължащо се на коремния растеж.

Голям процент от жените изпитват DRA и след раждането, мускулите се връщат към нормалното. Това не важи за някои жени, които остават с отслабен коремен и тазов под. Те могат да имат разширение на корема и отделяне, както и неспособност за извършване на нормални ежедневни дейности.

DRA може да се появи и при мъже, при които вътрешното коремно налягане е било проблем, както при затлъстяването или хроничната обструктивна белодробна болест. Най-често срещаното място на възникване е в областта на умбилика (областта на коремния бутон) и обикновено се клинично диагностицира чрез измерване на ширината на пръстите.

Ако два или повече пръста могат да бъдат поставени хоризонтално в умбилика, DRA е вероятно и трябва незабавно да бъде съобщена на Вашия лекар. Останете информирани за DRA, като прочетете статиите за диастиза recti след като сте имали бебе.

остаряване

Westend61 / Гети изображения

Застаряването е привилегия и когато живееш здравословно, абсолютно страхотно. Въпреки това, порастването става с промени в тялото както за мъжете, така и за жените. Намаляването на теглото става по-лесно, метаболизмът се забавя и кожата става по-тънка и набръчкана.

Проучванията показват, че постменопаузалните жени имат значително по-висок процент телесни мазнини в сравнение с по-младите си партньори. Изследванията също показват, че застаряващите мъже и жени увеличават теглото си, като същевременно намаляват мускулите. Наличието на забавен начин на живот в усещане може да допринесе за тези резултати.

Науката осигурява голяма обратна връзка относно важността на продължаването на редовните тренировки и плановете за здравословно хранене, когато остареем. Всъщност, физическата активност показва, че увеличава мускулите и намалява процента на телесните мазнини в възрастните възрастни. Ние можем да се доближим до създаването на ABS в кухнята, но упражняването определено трябва да бъде включено за цял живот.

Ще бъде полезно да продължим доброто здраве през годините и да останем информирани, като прочетем статии за това как се променя тялото с възрастта.

> Източници:

> Американски вестник за клинично хранене, стареене, телесна композиция и начин на живот: Fels Longitudinal Study, Shumei S Guo et al., 9/1999

> Журнал на здравето на жените и физическа терапия, Прогресивна терапевтична тренировъчна програма за успешно лечение на следродилна жена с тежък диастаз Recti Abdominis, Litos, Karen PT, MPT, 8/14

> Национални здравни институти, свързаните с възрастта и менопаузата вариации в телесния състав и разпределението на мастната тъкан при здрави жени, измерени чрез рентгенова абсорбциометрия с двойна енергия, Svendsen OL et al., 3/95

> Национални институти по здравеопазване, контур на тялото след масивна загуба на тегло, Torio-Padron N et al., 2/09

> Национални здравни институти, свързани с менопаузата промени в разпределението на телесните мазнини, Toth MJ et al., 5/00