Проследяване на вашите разходки

Пешеходни дневници, списания, календари и приложения, за да сте в движение напред

Записването на разходките ви е най-добрият начин за поддържане на график за ходене. Може да сте направили план за това, кога ще упражнявате, но може да бъде лесно да се остави да се изплъзне и дори да не осъзнаете, че получавате по-малко физически упражнения, отколкото имате нужда от здраве, фитнес или загуба на тегло. Научете как можете лесно да проследявате ходенето си, както ръчно, така и с помощта на приложения, устройства за фитнес тренировки и онлайн ресурси.

След това вижте как можете да използвате тези методи за проследяване, за да намерите начини да подобрите фитнес плановете си.

Какво трябва да проследявате?

Докато някои хора обичат да анализират всичките си числа, други просто искат да знаят, че получават достатъчно упражнения за здраве, фитнес и загуба на тегло. Ето някои ключови номера за проследяване и цели, които може да искате да зададете:

Ако използвате тренажор за фитнес или приложение, много от тези номера ще бъдат записани, но те ще са полезни само ако ги погледнете и се опитате да постигнете ежедневните и седмичните си цели.

Получете статистически данни от статистиката си за ходене

Поставете номерата си на работа, като разгледате модела. По-вероятно ли е да се включите в упражнението си, ако тренирате сутрин или следобед? Колко дни седмично сте постигнали целите си? Какво обяснява защо не сте постигнали целта си за деня или седмицата? Вие сте по-активни през уикенда? Правиш ли по-добре, когато имаш ходещ партньор?

Ако никога не постигате ежедневните си цели, може да искате да ги оставите малко по-ниски и да работите постоянно за постигането на новата цел. Ако нямате проблем да правите гол ден след ден, може да искате да го настроите по-високо, за да предизвикате повече себе си.

Печатни разходки за разходки и електронни таблици

Разпечатайте тези безплатни календари и дневници, за да проследявате ходенето на хартия. Можете да отбележите разстоянието, времето, скоростта и стъпките си.

Мобилни приложения и онлайн проследяващи устройства

Използвайте приложението за педометър на мобилния си телефон, за да проследявате ходенето през целия ден или да проследявате тренировките по ходене.

Те са лесен начин да започнете, тъй като не се изисква отделен крачкомер или фитнес инструмент. Те използват сензора за движение, вграден в мобилния ви телефон. Недостатъкът е, че те не проследяват стъпките, които предприемате, когато не носите мобилния си телефон.

Фитнес тракери като Fitbit , Garmin, Jawbone и Polar синхронизиране към приложение или онлайн сайт за автоматично проследяване на вашите данни за ходене. Можете също да регистрирате дейности, които не са проследени. Разширените модели имат автоматично откриване на тренировки за ходене и ви позволяват да добавяте бележки. Много от приложенията обменят данни с други приложения и сайтове като MyFitnessPal.

Използвайте онлайн карта или приложението за картографиране и измервайте пешеходния си маршрут и изчислете ходенето на калории. Има няколко сайтове и приложения, включително MapMyWalk, които ви позволяват да запазите маршрутите си или да използвате маршрути, създадени от други хора във вашия район. Можете да отпечатате маршрута или да използвате свързаното приложение, за да ви напътства на разходка.

Словото от

Проследяването на разходките ви може да ви помогне да сте на пътя към здравето, фитнес и загуба на тегло. Не е нужно да сте обсебващ от номерата, но те могат да ви помогнат да ви мотивираме да излезете от вратата или на неблагодарна. Чувства се добре да се постигне цел. Може дори да искате да се включите в приятелска конкуренция с приятели, за да видите кой може да постигне целите си последователно.