Позициониращи указатели за колоездене на закрито

Какво да направите (и какво да не) с тялото си в колоездачен клас

Може би си мислите, че няма нищо специално за каране на закрит велосипед - просто се качвате и започвате да педалите, нали? Е, не точно. За да извлечете максимума от клас вътрешен цикъл, без да се нараните, е важно да настроите настройките на велосипеда така, че да отговарят на вашето тяло и да обърнете внимание на формата си през цялото време на пътуването. Разбира се, колоезденето е от значение, когато пътувате и навън, но в клас на закрито, интензивността на тренировката, съчетана с факта, че не е нужно да се справяте с предизвикателствата на вятърната резистентност или баланс, още по-важно.

Ето пет показалеца за поведение, които трябва да се вземат под внимание по време на клас на закрит цикъл.

Коригиране на позата си във вашия клас за колоездене

Поставете задника си върху най-широката част на седлото. Огънете напред в бедрата и забийте коремните си мускули, докато стигнете до кормилото. Коленете ви трябва да бъдат подравнени с бедрата и краката ви, независимо дали сте на седло или в изправено положение; ако се изплъзнат настрани, може да се наложи да регулирате позицията на седалката. Ако задникът ви е неудобно или болезнено след тренировката, позиционирането ви може да е неправилно. Попитайте инструктора си за помощ преди да започнете курса .

Подравнете добре горната част на тялото си. Гърбът ви трябва да е прав, да не е закръглен или да се сгъстява (уверете се, че кормилото ви е достатъчно високо, за да не усетите напрежението на шията или гърба). Раменете ви трябва да бъдат отпуснати и надолу (което означава, че те не трябва да посещават ушите ви!). Дръжте леко завой в лактите си, докато се качвате и пазите лактите си в съответствие с китките и коленете си (без разрешено пилешко крило!).

Опитайте се да не огънете китките си твърде много, за да избегнете ненужно натоварване върху тях и не дръпнете ръкохватките твърде плътно (не искате бели кокалчета).

Дръжте тежестта си върху педалите. Това означава да стабилизирате теглото си в бедрата, така че коленете да останат над центъра на педалите. Не се навеждайте на кормилото, когато сте седнал или застанал; разтоварването на вашето тегло по този начин ви измамва от някои от ползите, които бихте получили от поддържането на изправена поза и поставяте прекомерно напрежение върху китките и предмишниците.

(Когато сте в изправено положение, трябва да почувствате, че носът на седлото е черен по гърба на горната част на бедрата.) Също така, избягвайте да използвате ръчна позиция три, докато карате в седлото - табу-ход!

Дръжте краката си плоски. Грешка е да посочите пръстите си, докато педалите, защото това ангажира неправилните мускули. Вместо това, притискайте всеки ход на педала с плосък крак, който се движи от топката на крака, за да намалите натиска на коленете и да опънете вашите четворки. По същия начин, издърпайте от коленете и пръстите на краката.

Дръж главата си горе. Ако оставите главата си на флопа или падате напред, докато се движите, ще се поставите за напрежение в гърлото - и частично ще намалите потока на кръв и кислород към главата си, което може да причини замайване или замайване. Поддържането на главата си в съответствие с шията и гръбначния стълб спомага за правилното дишане и постоянен поток на кислород към мозъка ви, което може да ви помогне да се чувствате добре и да увеличите максимално ефективността си. Класът за колоездене на закрито е достатъчно труден, без да увеличавате шансовете си да се чувствате ненужно навити.