Как да реагираме на изложбата и неефективното излагане

Дали флайърите са опасни?

Вие сте на разходка или бягате и пред вас по пътя е човек. Докато се приближавате, забелязвате, че той показва своите гениталии. Как да реагира проходилка или джогинг, когато човек извършва неприлично излагане на тях? Експозиционистите са опасни ли са?

Каква е разликата между нудист и изложители?

"Нудистите и ексхинистите са съвсем различни групи хора", казва Кори Силвърбърг, експерт по сексуалността.

"Хората, които се идентифицират като натуристи / нудисти, се радват на прекарване на времето си без дрехи." "Нудистите нямат никакъв интерес да ги виждат голи и да не се възбуждат от тях, а се интересуват единствено да прекарват време с други, които са съгласни да видят ги голи.

"Елатец / ексхибиционист е човек, който става гол на обществено място, където хората, които не са съгласни да ги видят, могат да ги видят. Някои флайъри / ексхибиционисти се възбуждат от това, други откриват, че поведението намалява безпокойството или им дава чувство за но ключът към ексхибиционист се вижда по начин, по който те не би трябвало да бъдат. "

Експозиционни мотивации

"Флайърите искат да ви впечатлят, по същия начин, по който всеки се облича или се съблича, за да впечатли. Някои хора искат да впечатлят другите като приятни, сигурни и спокойни, докато други искат да впечатлят като секси, вълнуващи или дори шокиращи. , правейки лошо впечатление е по-добре, отколкото да не направите никакво впечатление ", казва съдебният психолог Стивън Харт, доктор.

"Някои флайъри са мотивирани от специфична форма на психическо разстройство, известно като" парафилия "- в случая на флайъри," ексхибиционизъм ". Това означава, че те имат силен, устойчив и преференциален модел на сексуална възбуда, за да се представят. В действителност те получават по-голямо удовлетворение от това, отколкото да правят секс с друг човек (което е част от това, което го прави психическо разстройство).

За хората с ексхибиционизъм възбудата обикновено идва от шокиращи или изненадващи други, въпреки че някои може да се надяват, че жертвите им ще бъдат възбудени по полов път ".

Експозиционистите са опасни ли са?

Д-р Харт казва: "Голяма грешка е да се отхвърли мигането като неудобство. Някои флайъри - независимо дали страдат или не от ексхибиционизъм - също се занимават с друго лошо поведение, до и включително сексуално нападение. да пристъпят към принудителни действия като изнасилване. "

Как трябва да реагира една жена, когато е изправена пред флашър?

"Най-долу: Ако се сблъскате с блясък, опитайте се да оставяте ситуацията възможно най-бързо и спокойно, без да му давате реакцията, която търси. или да го извикате губещ, а след това да му кажете, че се обаждате на 911. След това се обадете на 911 възможно най-скоро ", казва д-р Харт.

"Не се придържайте, не се приближавайте, не правете непровокирана атака, това търсите неприятности, ако блясъкът идва към вас, вика за помощ и се придвижва към безопасност, ако се приближи, определено се бори, трябва да предположиш, че се бориш за живота си. Щом се махнеш, обади се на 911 веднага щом е безопасно да го направиш.

Експертът на езика на тялото Пати Ууд препоръчва: "Те търсят внимание и искат силна реакция. Дръжте цялото си тяло, краката, торса и главата обърнати и се опитайте да не давате силен емоционален отговор на поведението му. описание, за да бъде хванат светкавицата. "

Памела Кулбарш, RN MSW и ръководител на екипа за психиатрични реакции, съветва: "Ако сте грабнати и не сте достатъчно силни, за да се борите ефективно, да фалшифицирате конфискация, да се мокрите и т.н. Това често ще разруши фантазията на нападателя".

Какво трябва да прави един тийнейджър или дете, ако е изправена пред флашър?

"Първият ви отговор трябва да бъде да извикате" Пожар ", за да привлечете вниманието към ситуацията, която обикновено е последното нещо, което евентуалният нападател иска.

Трябва също да го третирате като вероятна атака и да се измъкнете от там, вместо да чакате да видите дали нещо се ескалира. Жените обикновено чакат твърде дълго, за да предприемат действия, като например бягане; ние ги учим, че е много по-добре да го играем в безопасност ", казва Далас Джесъп, експерт по безопасността на тинейджърите, който е включен в безопасния филм за престой Just Yell Fire .

Изгответе добър полицейски доклад

Психологът Стефани Смит, доктор, казва: "Всяко лице, което се занимава с странно поведение, трябва да се счита за заплаха, полицията определено трябва да бъде уведомена и да има описание на личността. идентификационни белези, които се виждат, когато човекът е облечен, така че полицията може да намери човека.Разбира се, че флайърите да го правят само веднъж, така че ако полицията има добро описание, те по-вероятно ще могат да го спрат, преди да продължи за насилие ".

Много експерти препоръчват да се използва фотоапарат за мобилен телефон, за да се направи снимка на извършителя, за предпочитане от безопасно разстояние. "Винаги обаждайте се на 911. Настоявайте, че правоприлагащите последващи действия по инцидентите, да ги наемете, ако трябва. Избягвайте всякакви следи, които не са смятани за безопасни от полицията", казва Памела Кулбарш.

Източници:

Firestone Р, Kingston DA, Wexler А, Bradford JM. "Дългосрочно проследяване на изложителите: психологически, фалометрични и атаки". J Am Acad психиатрия право . 2006; 34 (3): 349-59.

Кори Сърлбърг, Стивън Харт, доктор, Стефани Смит, доктор, Памела Кулбарш, РН МС, Пати Ууд и Далас Джесп. Email интервюта. Юни 2009 г.