Причини за откъсване от мащаба

Мащабът помага ли?

Колко тежите? Макар че това не е въпрос, който повечето любезни хора питат, повечето от нас вероятно знаят отговора.

Независимо дали се претегляте тази сутрин, вчера или миналата седмица има шанс, че стъпването по скала е нещо, което правите редовно.

Проучванията показват, че редовното претегляне може да ви помогне да поддържате дългосрочна загуба на тегло.

Това е страхотно, но какво, ако все още не сте загубили теглото ?

В този случай застъпването на скалата може да не е най-положителното.

Някои често срещани мисли, които може да имате: "Наистина ли спечелих 5 килограма от вчера?" или какво да кажем: "Не съм загубил нито един килограм. Какво не е наред с мен?"

Каквото и да си мислите, когато се претегляте, един въпрос, който може да не обмислите, е следният: Претегляте ли себе си, като помагате да отслабнете или да стоите на пътя на успеха?

Понякога скалата може да помогне, но понякога може да навреди.

Да се ​​претегли или да не се претегля?

За някои от вас идеята да не знаете редовно теглото си може да изглежда толкова чуждо, колкото да не знаеш, че мразиш лимовите зърна.

Това е вярно въпреки факта, че мащабът, за разлика от лимовия боб, има всички видове емоции, мисли и убеждения, свързани с него.

В момента, в който стъпиш върху него, решаваш нещо за себе си: Независимо дали си дебел или тънък, дали си бил успешен или не, може би дори как се чувстваш за себе си като човек.

Това често е свързано с образа на тялото ни, нещо, с което много от нас се борят редовно.

За някои хора мащабът е важен и полезен инструмент за поддържане на загуба на тегло, но за други може да попречи на успеха. В коя група влизате? Ако не сте сигурни, научете повече за причините, поради които може да искате да извадите мащаба.

Просто започнете? Може да искате да отклоните мащаба

Мащабът е чудесно средство за хора, които поддържат загуба на тегло. Виждането на теглото им всеки ден е един от начините да сте сигурни, че ще останат в крак с диетата и тренировъчната програма .

Въпреки това, ако току-що стартирате програма за отслабване, номерът на скалата може да бъде измамен, което ви кара да чувствате, че не постигате напредък дори когато сте.

Първо, когато започнете да тренирате, напредването, което постигате, се случва във вашето тяло, чак до клетъчното ниво.

Сърцето ви се научава как да помпате кръвта по-ефективно, тялото ви създава повече митохондрии в отговор на това ново търсене и мускулите ви стават все по-силни, за да се адаптират към вашите тренировки. Това са неща, които просто няма да се появят на мащаб.

За съжаление, усилената работа на диета и упражнения не винаги е отразена в мащаба на новите упражнения, особено през първите няколко седмици. Няколко неща, които може да се случи, когато започнете програма за отслабване:

Ако сте обезкуражени от това, което виждате по скалата, помислете за претегляне на себе си веднъж месечно, отколкото на ден или седмично, за да дадете на тялото си време да се адаптира към това, което правите.

Просто извадете скалата от микса за известно време, за да видите дали нещо се промени за вас психически.

Може да откриете, че сте по-мотивирани, когато извадите това обезсърчение.

Друг вариант е да преместите фокуса си от значението на загубата на тегло и да се съсредоточите върху това, което действително трябва да постигнете, като например:

Обезсърчен? Може да искате да отклоните мащаба

Една приятелка третира мащаба си по същия начин, по който може да се отнася към отровна змия. Тя го крие в гардероба си и се отдалечава, когато случайно го улови.

Много от нас имат една и съща висцерална реакция на всяка скала - трепет, когато минаваме по скалата в салона или незабавно суха уста, когато сме инструктирани да стоим на скалата в кабинета на лекаря.

Промяната на начина ви на живот и навиците ви е достатъчно трудна, без да добавите натиск от загуба на определен брой паунда всяка седмица. Тялото ви не винаги ще си сътрудничи и от ден на ден рядко ще получите всичко от себе си. Започването на десния крак означава:

Страхувате ли се да се качвате на мащаб всяка сутрин? Ако отговорът е "да", помислете:

Мащабът ви ли е? Може да искате да го отклоните

Докато везната може да ви каже колко тежите, има нещо по-важно, което трябва да знаете: Вашият състав на тялото .

Докато много от нас се фокусират върху броя на паунда, които губим, това, което е по-важно, е колко мазнини губим, нещо, което мащабът не може да различи.

Отслабването може да ви направи щастливи, но какво ще стане, ако разберете, че губите мускули, а не мазнини? Загубата на мускули намалява метаболизма и в крайна сметка допринася за загуба на мобилност и сила.

Това е един пример, при който мащабът може да лежи, особено за новите участници, които започват тренировъчна програма. Възможно е да загубите инча, без да намалите теглото си , което означава, че получавате резултати, дори ако не се показват по начина, по който сте свикнали да ги виждате.

Това е нещо, което може да почувствате, когато стъпите на мащаб и да видите, че няма промяна. Може би вашите дрехи се прилягат по различен начин, за да знаете, че нещо се случва, но мащабът просто не показва тези промени.

Може да се чудите: "Защо не съм виждал резултати?" Ако изпитвате това, един въпрос, който може да зададете на себе си, е: Защо вярвате в мащаба на собствения си опит? Ако купувате по-дребни дрехи, губите мазнини, без значение какъв е мащабът.

Твърде често вярваме какво ни казва мащабът, а не това, което е пред нашите очи, оставяйки ни обезкуражени и разочаровани, вместо да празнуваме успеха.

Загубвате ли половин инч, прилягате в по-малки размери и отслабвате? Ако отговорът е "да", това е добър знак, че печелите мускули и губите мазнини, което е точно това, което искате. Вместо скалата, опитайте други начини да проследявате напредъка си :

Най-важното е да намериш начин да продължиш, дори ако мащабът не казва какво искаш да кажеш. Не забравяйте, че мащабът е много прост. Той измерва всичко - Вашите кости, мускули, органи, както и това, което трябва да ядете или да пиете, преди да сте стъпили на скалата.

По-сложен инструмент? Вашите дрехи и измервателна лента . Това ще ви разкаже истинската история за това дали получавате резултати за загуба на тегло.