Как да се научим да обичаме Упражнение

Стъпки, които да ви помогнат да се справите с този здравословен навик

Процесът на стареене все още е мистерия за повечето медицински науки, но има едно нещо, което знаем и това упражнение е от решаващо значение за дълъг и здравословен живот.

Упражнението не само увеличава дълголетието, но и ни помага да се чувстваме по-добре веднага. Въпреки това, над две трети от американските възрастни се считат за наднормено тегло . По този начин изглежда, че упражнението е трудно за повечето от нас да постигне, или поне не е част от ежедневието ни.

Научете се да обичате Упражнение

Докато някои от най-здравите култури нямат формално упражнение, както го знаем, всички живеят много активен начин на живот от времето, когато са деца, докато не са в 80-те и 90-те.

За съжаление средният начин на живот на американците просто не е толкова активен. Всъщност тя е доста заседнала. Но ние сме се противопоставили на някои от щетите, които правим всеки ден с редовни упражнения. Въпреки че удрянето в салона може да не звучи като добро време за вас, има хора там и много от тях, които всъщност обичат упражненията. Те обичат да бягат, повдигат тежести и плуват. Не би ли било много по-лесно да се упражнявате, ако сте били един от тях?

Ето стъпки, които могат да ви помогнат да се научите да обичате да упражнявате:

1. График

Едно от най-трудните неща за упражнения може да бъде планирането. В култура, в която живеем предимно заседнал начин на живот, всичко останало изглежда да има предимство пред упражнението.

Но не трябва. Упражнението се разглежда като дейност на свободното време и кой вече има свободно време? Преди да бъдете увити в купуването на правилните обувки и намирането на правилното рутинно упражнение, практикувайте времето за отлагане.

2. Следвайте блаженството си

Ето първия си тест: за 30 минути, поне 3 пъти седмично, помислете за упражнения. Просто седнете някъде и помислете за това.

Помислете за това каква проста активност можете да правите през този 30-минутен период. Можеш ли да ходиш? Прохождащи ходене на място пред телевизора? Отивате в фитнес зала? Правете йога у дома?

Какво се чувства правилно или най-привлекателно? Направете това умствено упражнение за една седмица или докато се почувствате готови за следващата стъпка. Просто може да сте готови след първия ден!

3. Заменете с реално упражнение

Сега, когато сте свикнали да отделяте времето и да мислите за упражнения, започнете да заменяте мисленето с действителната физическа активност. Може да изглежда глупаво, но като планирате само 30 минути, преодоляхте най-голямата пречка за редовното упражнение - време. Сега можете да се забавлявате да експериментирате с вашия стил на упражнение.

Не се притеснявайте за интензитета или резултатите. Изберете какво е правилно. Просто продължете да установите навика да упражнявате три пъти седмично. Има безброй възможности за упражнения, но може би ще се чувствате по-комфортно, като започнете с едно от следните неща:

4. Задайте минимум

След като сте планирали времето и опитахте няколко различни неща, задайте минимален брой пъти всяка седмица, които ще упражнявате. Погрижете се на себе си никога да не паднете под този минимум.

Дори и да сте пътували или просто невероятно заети, можете все още да уважавате ангажимента си чрез леко разтягане или бързи разходки, поръсени през цялата седмица.

Ако спазвате ангажимента си всяка седмица за останалата част от живота си, ще се възползвате от здравните ползи. Ангажиментът е най-важното действие, което можете да предприемете.

Понякога ще превишите минимума, понякога ще имате лоши дни, когато просто ходите по неблагодарна, но вие ще сте изградили здрав навик, който ще ви поддържа през целия си живот.

5. Променете вашите цели

Тези "перфектни" тела в списанията са трудни (дори невъзможни) за получаване и дори по-трудни за поддържане. Така че, вместо да имаш непостижим идеал, упражнение за здраве, енергия и жизненост. Вие правите това и вие веднага ще почувствате тези ползи.

Направете усещане за добра цел, не загуба на тегло или натрупване на мускулен тонус. Тези ползи ще дойдат, но нека те да бъдат бонус към повишената енергия и здраве, които печелите. Кажете си всеки път, когато упражнявате, че целта ви е здраве и енергия. Като просто се придържате към ангажимента си, ще постигнете тази цел, дори и при леки тренировъчни дни.

6. Запознайте се с психическите ползи

Сега, когато упражнявате, забележите как упражнението ви кара да се чувствате. Колкото повече разбирате и чувствате непосредствените предимства, толкова повече ще искате да упражнявате. Обмислете тези основни въпроси, свързани с психичното здраве:

Задръжте на положителните отговори като напомняне за онези дни, които предпочитате да седнете на дивана и да сърфирате в интернет.

7. Насладете се на промените

Докато упражнявате по-редовно, ще започнете да забележите промени в тялото си. Насладете се на тези предимства, докато идват. Бъдете готови да ги признаете. Това са примери за нещата, които ви водят:

8. Насладете се на Упражнение

Да, това е стъпка. Като включите времето, за да се насладите на това как тялото Ви се чувства по време на и след упражнение в стъпките си, вие гарантирате, че сте наясно и оценявате тялото, което имате и развивате. Така че, продължете да изследвате новото си тяло:

9. Увеличете интензивността си

Ако сте го направили толкова далеч, е време да експериментирате с интензивността на вашето упражнение. Може би увеличавате теглото, което използвате с безплатните си тежести. Може би въртите тази 30-минутна разходка в час. Или може би сте решили да я изстреляте. След като се научите да обичате упражнения, не се оставяйте да се отегчите или да ударите плато. Продължете да оспорвате себе си и тялото ви ще продължи да ви благодари.

Повече начин да се научите да обичате здрави навици

Нуждаете се от ново вдъхновение за рутинното упражнение? Изпробвайте тези съвети: