LL Cool J's Platinum Workout Преглед на книгата

LL Cool J е хип хоп артист и актьор ... но е известен и с невероятно подреденото си тяло и сега всички ние можем да се възползваме от неговата мъдрост в платинум тренировка на LL Cool J's . Насочена към мъжете, LL Cool J предлага четири различни тренировъчни програми (както и една за жени), заедно с плановете за хранене и подписването на перлите на мъдростта, за да се оформите и да извлечете максимума от тялото си.

Тренировките следват линеен модел, който ви позволява да изградите сила и мускули в продължение на няколко седмици. Неговата безсмислена стил е забавна и той предлага ясна информация за получаване в най-добрата си форма.

Програмите за тренировки

Програмите за тренировка са разделени на четири фази, така че можете да започнете на ниво начинаещи, бронзово тяло или на по-опитни нива на Среброто, Златото и Платиновото тяло.

Бронзовото тяло

Първата фаза продължава 4 седмици, а първата седмица включва подготовката на тялото и средата за упражнения, като се почиства кухнята, се купуват здравословни храни и се съхранява дневник за тренировка. По време на тази фаза, вие също започвате да ядете по-чести ястия и да подготвите домашния си фитнес или да се присъедините към фитнес за упражнения. Следващите 2 седмици включват 3 кръгови тренировки с упражнения, насочени към цялото тяло (напр. Преса за крака, редове, гръдна преса и др.), Смяна на упражненията на 4-та седмица. Тези тренировки също включват минимално кардио в края.

Сребърно тяло

По време на 5-та седмица преминавате към свободните тежести и правите разделена рутина с прави сетове, работещи на гърдите, ръцете, гърба и рамената за два последователни дни, а краката и коремът през останалите дни. Можете също да направите 15-20 минути от кардиото след всяка тренировка. Седмици 6-9 започват "фазата на силата", където правите повече упражнения, по-малко повторения и повече набори и повече упражнения за свободно тегло.

Някои от упражненията включват крякане на барбекю, наклонени преси, ритници и спадове.

Златно тяло

По време на тази фаза Вие премествате фокуса си върху суперсесии и работите за неуспех, като добавяте повече дни за упражнения и по-тежки кардио тренировки, които увеличават скоростта и / или наклона. Също така ще направите кардио верига, редуваща скачащо въже и оголване - ох!

За седмици 16-19, вие превключвате скоростите на " супер-мускулна сграда " с 6 тренировъчни дни и много повече кардио.

Платинено тяло

Тази фаза, както ни предупреждава, не е лесна. Тази триседмична фаза разтърсва нещата и включва някои трудни кръгови тренировки. Например, по време на една тренировка правите наклонена гръдна преса, съпротивлявайте се наклонени наклони и 90 секунди скачащо въже. След като починете за минута, повторете тази схема, преди да се включите в следващата верига - пейка, наклонени мухи и 2-минутна спринт за бягащи пътеки. Последната верига включва къдрици, мръсни къдрици, къдрици на проповедник и спринтове, които повтаряте 3 пъти.

Тренировките включват и цялостно рутинно тяло, тренировка за тренировка, която включва спринтове, тренировка за долната част на тялото и още 2 кардио тренировки.

Тренировките по време на платиновата фаза са най-трудните, така че ще искате всички останали седмици упражнения зад вас, преди да опитате тази.

Диамантеното тяло

Въпреки че жените определено могат да направят тази програма, той включва програма за жени, която започва с обучение по веригата и след това се превръща в разделена рутина. Тя следва същия модел като другите фази, но с по-малък обем от другите програми за обучение. Това, което е добре, е, че тренировките са също толкова трудни и той твърди, че жените трябва да вдигат тежести толкова, колкото и мъжете, и по-важното е, че те няма да се наситят, защото нямат необходимите хормони.

Като цяло, тренировките са солидни и това, което е хубаво е, че той обяснява науката и мисловните процеси зад програмите, за да разберете защо правите това, което правите ... нещо, което много книги не правят.

Той помага да останете мотивирани, когато имате причина за това, което правите.

Плановете за хранене и още

Едно нещо, което LL Cool J подчертава в книгата, е да се храни правилно. Това вероятно не е новина за повечето хора, но той предлага хранителна информация по уникален начин. Вместо да ни преподава, той представя материал под формата на интервю с регистрирания диетолог Кристофър Мохр, в който предлага съвети като яденето на цели зърна , постно месо, повече фибри и избягване на захарта. Отново тук няма нищо изненадващо.

Тази глава предлага и графики за определяне колко калории имате нужда и списък на въглехидрати, протеини и мазнини, които са здрави и трябва да се консумират редовно, както и тези, които трябва да избягвате.

В цялата книга той предлага планове за хранене за всяка фаза на програмата. Например, в Бронзовата фаза вие се фокусирате върху здравословното хранене и захранването на тялото си. В Сребърната фаза намалявате калориите и въглехидратите и увеличавате протеините за загуба на мазнини. По време на златната фаза и платина фаза, вие се фокусирате върху понижаване на калориите малко повече, макар и не толкова, че нямате енергия за тренировки.

Той също така предлага проба хранене планове, които включват 6 хранения на ден с разнообразие от храни като овесена каша, омлет, риба, тайна, салати и др.

Плановете за хранене са като тренировките ... солидна информация, но нищо ужасно разтърсващо. Основният му фокус е това, което всички знаем да правим - да ядем повече плодове и зеленчуци, като същевременно избягваме преработени храни, транс мазнини и други не-нос.

Плюсовете и минусите

Освен програмите и плановете за хранене, други акценти включват:

Професионалисти

Против

Единственият проблем, който имах с книгата, беше оформлението. Той е разпръснат и е трудно да се навигирате, за да намерите различни фази на програмата, защото те не са заедно в една секция. Това е незначително, но би било хубаво да се видят информационните глави, като тези за изграждането на мускулите / загуба на мазнини и гъвкавост в една част и тренировъчните планове в друга.