Пилатес и бременност

Как да използвате Пилатес за поддържане на Fit Бременност

Много жени смятат, че Пилатес е една от най-добрите упражнения, които се правят както по време на бременността, така и след нея. Една от основните причини пилатес и бременност вървят заедно толкова добре е, че Пилатес е страхотно в изграждането на ядрото сила . Ако вашите abdominals, гърба и тазовата част / Kegel мускулите са тонизирани, те ще поддържат по-удобна бременност и раждане. Пилатес е известен и с това, че помага на новите майки да получат обратно своите цифри след раждането на бебето!

Друга голяма причина да направите Пилатес по време на бременност е, че Пилатес е много адаптивен. Повечето упражнения за пилатес могат да бъдат променени, когато вашето тяло и способности се променят. Модификациите ви помагат да запазите намерението на упражнението, но коригирайте формуляра така, че да работи за тялото ви. Прочетете Упражняващи модификации за запознаване с модификациите.

Получете добра инструкция

Първо, консултирайте се с Вашия лекар или акушерка.

Ако никога не сте правили Пилатес преди, ще бъде важно да намерите клас Pilates или инструктор, който да ви даде много внимание. Не се препоръчва да започнете да правите Pilates сами, ако все още не сте работили с основите. Може да искате да прочетете Съвети за избор на инструктор .

Ако вече имате пилатес фон , все още е идеално да вземете пренатален пилатес или да работите директно с инструктор. Има обаче редица DVD, видеоклипове и книги, които могат да поддържат вашата практика.

Храни, вода и енергия

Вие вече ядете за двама, но ако упражнявате, вие изгаряте повече калории и губите вода чрез изпотяване. Следователно, вие ще искате да увеличите калориите и да останете хидратирани.

Пренаталният пилатес не е особено напрегнат, но вие ще искате да внимавате да обърнете внимание на вашето тяло (и бебето) и да се движите сами.

Вашите енергийни нива ще се променят и не искате да прекалявате. Една експертна фигура показва, че тестовете за говорене . Ако сте прекалено навита да говорите с непринуден тон и темпо, е време да се забавите. Други признаци, които трябва да предприемете, са световъртеж, чувство на слабост, гадене, състезателно сърце, задух, контракции на матката, кървене или течаща течност и главоболие.

Тъй като тялото ви се променя

Тъй като бебето ви расте, вашият център на тежестта ще се промени. Може да откриете, че трябва да сте малко по-предпазливи, когато правите определени неща, които сте свикнали да правите, като да се качвате надолу за работа с мат , да се качвате или да излизате от реформатора или да работите върху топка за упражнения .

Хормоналните промени по време на бременността спомагат за гъвкавост на ставите и мускулите. Жените преживяват повече напрежение към мускулите и сухожилията през това време, защото телата им разумно ги правят по-"разтегливи". Вие ще искате да сте сигурни, че не прекалявайте. Работата в по-малък диапазон на движение често е добър начин да настроите тънкостите на упражнението. Например, това е подходящо време за работа с нагласяне в мускулите на тазовия под , дишане добре и леко работа с противоположни участък .

За лампата

В определена точка, не твърде далеч, абдоминалната ви лъжичка просто не върви работа или изглежда така.

Въпросът ще бъде да поддържате определено усещане за ангажиране на коремните и тазовият под и да направите това, което можете, без да работите твърде усилено, в края на краищата има някой там! Съществува състояние, което понякога се случва по-късно при бременност, наречена "диастаза", при която има отделяне на коремните мускули. Ако имате диастази, ще искате да промените внимателно с инструктора си или да спрете тренировките на Пилатес, докато не се роди бебето.

Ето инструкции за тестване дали имате диастази от наръчника за упражнения , Paige Waehner, в Бременност Днес:

"За да проверите за отделяне на аб, ​​легнете на гърба си с наведени колене и поставете върха на пръстите на около 1 или 2 инча под коремния ви бутон, пръстите ви насочени към краката ви.

Повдигнете главата си възможно най-високо и ако усетите хребет, изпъкнал от средата на корема, това е диастаз. Обърнете внимание на това, как се чувствате, и ако изпитвате някакъв дискомфорт в коремните или обратно, спрете! "

След първия триместър

Щом сте във второто тримесечие, ще бъде време да спрете да правите упражнения, докато лежите на гърба си. Това се препоръчва поради възможността да се пречи на кръвоснабдяването на бебето. Препоръчва се също да не поставяте краката си над главата си. Това не означава, че не можете да ги подкрепяте. Това означава, че бедрата ви остават надолу. Вие ще искате да премахнете всякакви остри перкусионни движения от вашата рутина. Пример за това са енергични помощници и, разбира се, реформаторските упражнения с борда за скокове ще бъдат изнесени.

Бременността може да бъде много възнаграждаващо време, за да се настроите навътре и да се свържете с ядрото на Пилатес - принципите на упражняване : центриране, концентрация, контрол, прецизност, дишане и поток. Работата с тези принципи не само ще подобри вашето тренировъчно преживяване, но и ще ви предложи умения за раждане и грижи за вашето бебе.