Пилатес метод на упражнение

Научете основните неща, които определят Pilates отделно от другите системи за упражнения

Пилатес е форма на тренировка, която подчертава балансираното развитие на тялото чрез якост , гъвкавост и съзнание, за да се поддържа ефикасното, грациозно движение. Той е разработен от Йосиф Пилатес и е известен също като Пилатес метод.

Кой може да се възползва от пилатес?

Изглежда, че всеки прави или пилатес, или се интересува от започването на програма за упражнения по пилатес.

Всъщност, едно от най-хубавите неща за метода Пилатес е, че работи толкова добре за широк кръг от хора. Спортистите и танцьорите го обичат, както и възрастните , жените, които се връщат от бременността , и хората, които са на различни етапи на физическата рехабилитация.

Най-добрите предимства при упражняване на Пилатес са: да стават по-силни, по-дълги, по-слаби и по-способни да правят всичко с благодат и лекота. Ентусиастите говорят за това да се оформят с Пилатес и да развият тялото на Пилатес .

Пилатес е адаптивен метод

Модификацията на упражненията е ключът към успеха на Пилатес с различни популации. Всички упражнения са разработени с модификации, които могат да направят тренировка безопасна и да предизвикат човек на всяко ниво.

Якост на ядрото

Якостта на основата е основата на упражнението на Пилатес. Основните мускули са дълбоките, вътрешни мускули на корема и гърба. Когато сърдечните мускули са силни и вършат работата си, както са обучени да правят в Пилатес, те работят заедно с по-повърхностните мускули на багажника, за да поддържат гръбнака и движението.

Като развивате основната си сила, развивате стабилност в целия си торс. Това е един от начините, по който Пилатес помага на хората да преодоляват болки в гърба . Тъй като багажникът е правилно стабилизиран, натискът върху гърба се облекчава и тялото може да се движи свободно и ефективно.

Шестте принципи на Пилатес

Тези шест принципа на Пилатес са центриране, контрол, поток, дишане, прецизност и концентрация.

Те са важни съставки във висококачествената тренировка на Пилатес, както и са философските основи на Пилатес. Методът на Пилатес винаги е подчертавал качеството над количеството и ще откриете, че за разлика от много системи за упражнения, упражненията на Пилатес не включват много повторения за всеки ход. Вместо това, упражняването на всяко упражнение напълно, с прецизност, дава значителни резултати в по-кратко време, отколкото някога бихме могли да си представим.

Уникален метод на упражнение

Якостта на ядрото и стабилността на торса, заедно с шестте принципи на Пилатес, поставят метода Пилатес, освен много други видове упражнения. Вдигането на тежести например може да обърне голямо внимание на силата на ръката или крака, без да се обръща особено внимание на факта, че тези части са свързани с останалата част от тялото. Дори тичане или плуване може да изглежда като всички ръце и крака, с флопи или прекалено напрегнато ядро. В крайна сметка онези, които наистина успеят в своя спорт, се научават да използват своите основни мускули, но в Пилатес този интегративен подход се учи от самото начало.

Мат Работа и оборудване

Пилатес упражнения се извършват или на рогозка на пода, или на уреди за упражнения, разработени от Йосиф Пилатес. Оборудването за тренировка на Пилатес обикновено използва ремъчни шайби и съпротивление от собственото телесно тегло на участниците на машината и градуирани нива на изворите.

Реформаторът е може би най-известното средство за съпротива, което ще срещнете в студио Пилатес.

Йосиф Пилатес

Пилатесният метод на упражнението е разработен от Джоузеф Пилатес през 20-те години на 20-ти век. Първоначално тя се използва като програма за рехабилитация на военнопленниците и по-късно се оказва, че е от голяма полза за всеки, който търси по-високо ниво на годност. Работата е поддържана жива през годините от малка група ученици, посветени на Пилатес, докато популярността й се разцъфна през последните няколко десетилетия. Упражнявайте науката, хваната с принципите, които Пилатес е преподавал през цялото време, а сега можете да се насладите на богатата еволюция на работата на Пилатес, която е на разположение днес.

Започнете в Пилатес

Пилатес се научава най-добре чрез комбинация от класове и домашни тренировки . Можете да започнете веднага с програма за начинаещи Пилатес .