Менструалните тревоги не трябва да спрат ходещите

Не прескачайте упражнението по време на Вашия период

Подуване, менструални спазми, неудобството от нуждата от тампони и подложки - всичко това може да попречи на жените и да ги предпази от ходене по време на менструалния им цикъл. Време е да започнете да вярвате на тези продукти за женска хигиена - наистина можете да ходите пеша, карате, колоездене и плуване по време на менструалния си ден.

Защо трябва да продължите да ходите по време на Вашия период

По-трудно е да излезете от вратата или от бягащата пътека за вашата тренировка за ходене, когато имате менструални спазми, подуване на корема и други ефекти.

Но след няколко минути след загряването, вероятно ще се почувствате по-добре (или поне не по-лошо). Ако се придържате към програмата си за тренировка, няма да имате съжаление или губите приходите от фитнес, които сте направили. Дори ако ходът ви е по-бавен и по-кратък от обичайното, това все още е физическа активност и ще ви направи по-хубави, отколкото да седите. Докато някои изследователи и лекари препоръчват упражненията да са полезни за намаляване на менструалната болка (дисменорея), проучванията не са окончателни. Вижте сами как тя засяга тялото ви.

Предпоставки за ефективността

Проучванията показват, че няма последователен ефект от менструацията върху спортните постижения на жените спортисти. Изглежда, че се различава от жена до жена и други фактори, като например дали те използват хормонален контрол на раждаемостта. Анекдотично, жените са спечелили маратони в един ден, в който са били менструационни. Ако имате планирана разходка или дори състезание като 10K, половин маратон или маратон, просто отидете за него.

Избор на менструални продукти за упражнения

Ако обикновено използвате само тампони, може да откриете, че подложката работи по-добре за ходене или може да искате да добавите двойно и да носите подложка, както и тампон. Може да се наложи да използвате по-абсорбиращ продукт, отколкото обикновено, особено ако ще ходите по-дълго време.

Физическата активност може да доведе до преместване и т.н. и може да имате затруднения при запазването на тампон или тампон на място и поглъщане на менструалната кръв. Може да се наложи да смените вашето тампон или тампон по време на дълга тренировка, така че ще трябва да донесете заместител заедно с вас.

Когато тренирате за маратона, насрочете поне един от вашите дни за обучение на дълги разстояния за един ден, когато ще бъдете менструация, така че да можете да разберете преди деня на събитието, ако имате някакви предпочитания в това по време на дълги събития. Дори ако в календара се казва, че денят на състезанието няма да бъде ден на менструацията, вълнението и подготовката за състезанието може да доведе до изтичане на графика.

Справяне с неспокойни менструални моменти по време на тренировка

Маратонът Киран Ганди пое Лондонския маратон през 2015 г., без да носи тампон или тампон. Нейната менструална кръв се виждаше. Тя направи това, за да разсее стигмата на менструацията и да покаже подкрепа на жените, които нямат достъп до продукти за женска хигиена. Много други състезатели, които се състезават в състезания, имат едно и също нещо без избор, тъй като техните периоди са започнали по време на състезанието или техните продукти са се провалили. Един от начините да скриете кръвта е да изберете по-тъмни цветове за шорти или панталони, като червено, кафяво или черно.

Носенето на работеща пола може да помогне да се скрие всяко изтичане. В случай на неочаквано изтичане, може да искате да вържете шал около бедрата си като импровизирана пола. Можете да го шампионирате като избор на стил.

По време на маратон, вашите колеги състезатели и от двата пола може да имат подобни смущаващи проблеми, включително диария от тротиците на бегачите , проблеми с контрола на пикочния мехур и просто не искат да спрат в преносимите тоалетни . Няма да бъдете сами с петно ​​на чатала. Най-малко менструалната кръв е без мирис. Разумно е да донесете промяна на облеклото до състезание в чантата за качване на екипировка.

Менструални нередности

Женските спортисти могат да развият менструални нередности , особено ако имат много ниска телесна мазнина, тежко тренировка, стрес и лошо хранене.

Обсъдете открито нередностите с вашия доставчик на медицински грижи.

> Източници:

> Daley A. Ролята на упражнението при лечението на менструалните нарушения: доказателствата. Британски вестник на обща практика . 2009; 59 (561): 241-242. Дой: 10.3399 / bjgp09X420301.

> Julian R, Hecksteden A, Fullagar HHK, Майер Т. Ефектите от фазата на менструалния цикъл върху физическото представяне на женските футболисти. Lucía A, ed. ЕДИНСТВЕНО . 2017; 12 (3): e0173951. Дой: 10.1371 / journal.pone.0173951.

> Samsudeen N, Rajagopalan А. Ефект на различни фази на менструалния цикъл върху сърдечно-респираторната ефективност при нормални, с наднормено тегло и със затлъстяване женски бакалаври. Списание за клинични и диагностични изследвания: JCDR . 2016; 10 (12): CC01-CC04. Дой: 10.7860 / JCDR / 2016 / 23080.8954.