Научете се да дишате ефективно

Диафрагментално упражнение за дълбоко дишане

Знаейки как да вземете пълно, дълбоко дъх е умение за качество на живота. Целият цикъл на дишане разпространява енергиен кислород в организма, премахва отработените газове като въглероден диоксид и стимулира гръбначния стълб и вътрешните органи.

Дълбокото дишане е съществена част от максимизирането на всяка форма на упражнение, което правите. В Пилатес използваме динамиката на пълно дишане, включително големи вдишвания и големи издишвания, за да инициираме и упражняваме нашите пилатес упражнения , а повечето пилатес упражнения се обучават със специфични дихателни модели .

Една от първите стъпки в изучаването на дишането е да научим диафрагмално дълбоко дишане. Диафрагмата е куполообразен мускул, който седи под белите дробове и хоризонтално пресича тялото на тялото. Когато вдишвате, диафрагмата се свива и се изравнява надолу, създавайки вакуум, който вкарва въздух. Когато издишвате, диафрагмата се връща в куполната си форма, като изтласква въздух от тялото.

Щом научите как да използвате диафрагмата си за вас, ще откриете, че дифрагматичното дишане е едновременно енергизиращо и релаксиращо. Това е начинът, по който наистина диша тялото през целия живот. Използването на дифрагматично дишане съзнателно е популярна техника за намаляване на стреса.

Опитайте това дифрагматично дишане Упражнение

Съвети и трикове

Сега, когато разбирате дифрагматичното дишане, можете да преминете към странично дишане . Страничното дишане се използва много в упражненията на Пилатес, защото позволява на човек да получи добро, дълбоко дъх, докато корените са дълбоко вмъкнати. Този тип дишане изисква известно обучение.

Не забравяйте да овладеете дифрагматичното си дишане преди всичко.

Редактирано от Алиша Унгаро