Много видове упражнения топки

... и упражненията, които вървят с тях

Беше, че когато някой каза "тренировка с топка за упражнения", ние най-вече знаем какво означават те. Тези дни има толкова много видове топки за упражнения, които трябва да сме малко по-конкретни. По-долу е въведение към различните топки за упражнения там, заедно с бележки за начина, по който се използват.

Големи топки за упражнения

Каяимаж / Мартин Баурауд / Гети изображения

Големият топка за упражнения е тази, с която може да сте най-добре запознати. Те обикновено се срещат в гимнастически салони, ателиета и хиропрактични кабинети, където отиват с различни имена като топката за стабилност, топката Пилатес и швейцарската топка. Причината, поради която ни харесва да тренираме, е, че те са добър начин да добавите баланс и да предизвикате предизвикателства пред тренировка. Вродената нестабилност на топката е полезна за основното обучение, тъй като основните стабилизиращи мускули трябва да работят по-усилено, за да ви балансират.

Получаване на подробности:
Използване на упражнения топки в тренировки
Определяне на размера на упражнения топка
Пилатес Упражнение топка Упражнения и рутинни
Повече упражнения тренировка топка

Малки топки за упражнения - Мини топки

Никола Айер / EyeEm / Гети изображения

Мини топките са подобни на големите топки за упражнения, тъй като те придават на упражненията тревога и нестабилност. Въпреки това, на 9 до 12 инча около, мини топката обикновено не е цялостно предизвикателство баланс на тялото. Те са много добри за други видове работа за стабилност. Например, една ръка на мини топка по време на натискане нагоре призовава за още по-голяма стабилност . Или седнал страничен завой като Пилатес русалка с една ръка, изпъстрена върху топката, е съвсем различна от тази, която се поддържа от пода.

Мини топки също имат много приложения като подпори. Задържането им между гърдите или точно над коленете по време на определени упражнения може да доведе до допълнително ниво на ангажираност за вътрешните бедра и обратна връзка в сърцевината.

Прегледи на DVD тренировки с мини топка:
Пилатес игрище

Медицински топки

Герои изображения / Гети изображения

Някои хора наричат ​​големите топки за упражнения, описани по-горе медицински топки , но истинските топки за лекарства са по-малките тежки, които не са предназначени да се търкалят. Обикновено от 8 до 15 паунда, медицински топки се използват за хвърляне, улов и други движения, където инерцията на тежката топка добавя към предизвикателството. Медицинските топки са около много дълго време. Уикипедия, ненадежден, но подходящ източник за този вид анекдот, казва, че има препратки към обучението на хора с пясъчни натрупвания преди 3000 години.

Примерни медицински топки Упражнения :
Пилатес мост с медицински топки
Седан Облик Twist
Постоянен диагонал

Малки тонизиращи топки - претеглени

Адриан Peacock / Stockbyte / Гети изображения

Малките тонизиращи топки обикновено тежат между 1 и 3 паунда. Използването им не е точно вдигане на тежестта, но меката, кръгла форма е по-хубава от много ръце и много хора смятат, че тези топки добавят мускулен тонизиращ компонент за оръжията в някои упражнения, където няма да има друго. Те също така дават обратна връзка в ядрото.

Научете упражнение за тонизираща топка
Как да използваме ръцете в пилатес
DVD преглед: Рак на гърдата Rehab с Тонинг топка

Малки терапевтични топки

Фред Фрозе / Е + / Гети изображения

Тези леки топки се използват най-вече в масажни начини. Тя може да се почувства прекрасно да преобърнете частите на тялото над топките, като регулирате количеството телесно тегло, което освобождавате върху топката, за да наблюдавате налягането. По същия начин, за освобождаване на мускулните възли и напрежение, различни области на тялото могат да почиват върху топката, използвайки телесното тегло, за да стимулират освобождаването в мускулите. Много хора са намерили тези топки полезни при работа чрез болки в гърба. Една обикновена топка за тенис често прави този трик, но терапевтичните топки са по-меки и често се чувстват по-добре от чувствителните зони.

Няколко "метода" за работа с терапевтичните топки станаха популярни. Yamuna Body Rolling и Чудото топка Petrone Method са примери.

Лампи за крака за крака

Моника Бенова / EyeEm / Гети изображения

Увисването на уморените крака се чувства страхотно. Седнете с топката на пода, за да контролирате натиска и да се преобърнете нагоре и надолу и наоколо. Можете да използвате топка за тенис, топка за голф или малка гумена топка. Все пак, вижте nubs в снимката? Те са там, за да стимулират кръвотока и 7200 нервни окончания в крака. След като свикнете с него ... добре, наистина ще го обичате или не.

Показани: J / fit мини масаж топки сравни цените
Също така много популярни: Foot Rubz сравнете цените

Повече грижи за краката:
Пилатес оборудване за футболни упражнения
Упражняване на кърпа
Акценти на асансьорите