Истинското значение на пилатес магистър инструктор

Майсторският инструктор е термин, който се превръща в доста често срещано начинание в рекламата на учители в Пилатес. Когато мисля за майстор учител, мисля за един мъдър стар Зен майстор или поне за някой, който има много, много години като експерт в своята област. Речникът на Merriam-Webster прави малко по-лесно да бъдеш господар, цитирайки определения като: "художник, изпълнител или играч със съвършено умение" и "работник или майстор, квалифициран да преподава чираци". Човек би се надявал, че инструктор от Пилатес, наричащ себе си майстор учител, ще покаже тези качества, но няма гаранция.

Учителят по пилатес е маркетингов термин

По това време в света на Пилатес "учителят" е популярен маркетингов термин. Това може много добре да се отнася до човек с опит в магистърската програма, но няма стандартизирана програма за сертифициране на учители или учреждения, които да контролират използването на термина.

Това не означава, че няма много учители по пилатес - има. Например, повечето хора са съгласни, че пилатесските старейшини са учители, а има и много други. Но най-важното е, че отличните учители по пилатес могат или не могат да се нарекат майсторски учители и така учителите могат да се пазарят като майстори.

Разширено обучение на учители по пилатес

Съществуват и редица напреднали обучения за учители в Пилатес, които използват термина "майстор" като част от описанията си. Тези обучения обикновено изискват участниците да са завършили изчерпателна програма за обучение на инструктори по пилатес.

След това отново има много специализирани програми за следдипломна квалификация, при които не се използва терминът "магистър". Ако се интересувате от инструктор с висше образование, все още е най-добре да попитате директно за степента на тяхното обучение.

Намиране на качествени инструкции за пилатес

Не е необходимо да се вземат класове от "учител", за да получите качествени инструкции за пилатес.

Има много фин инструктори от Пилатес, които могат да ви отнемат много време, преди да имате нужда от майстор учител.

Ако сте нови за Пилатес, моят съвет е да прегледате съветите за намиране на добър инструктор. Запознайте се с това, което означава сертифициране от Пилатес. Говорете с толкова много хора, колкото можете за техния опит с различни инструктори. Можете да направите някои изследвания онлайн и чрез социални медии. Yelp има рейтинги на пилатес студия и инструктори, както и списъкът на Angie.

Щом намерите клас, който смятате, че ще отговори на вашите нужди, дайте му няколко опита. Ще разберете дали сте в присъствието на господар.

За по-задълбочен поглед към класовете, инструкторите и сертифицирането на Пилатес прочетете тези статии: