Примери за ексцентрично свиване на Пилатес

Създаване на дълги, силни мускули с пилатес

Ще ви пусна в един от големите ключове за упражнения на Пилатес: ексцентричното свиване.

В Пилатес се използват и трите вида мускулни контракции: ексцентрични, концентрични и изометрични, където мускулът се държи в статично свиване. Но в Пилатес има повече акцент върху ексцентричното свиване, отколкото в повечето системи за упражнения. Това е ексцентричното свиване, което обяснява дългите, силни мускули Пилатес е известен за изграждане.

При ексцентрично свиване мускулът се удължава, тъй като той се противопоставя на сила. Контрастирайте изображението с това, което обикновено мислим като мускулна контракция, концентричното свиване, при което мускулите се скъсяват, тъй като преодоляват тегло или сила. Това е концентричното съкращаване на мускулното движение, което дава по-свит или обемист външен вид на мускулите.

Пилатес обучение и ексцентрично свиване

Пилатес използва съпротива срещу пружините на голямото оборудване като реформатор, стол или кула; съпротивление срещу гравитацията; и съпротива срещу пружинното действие на дребно оборудване като магическия кръг или упражнения, за да тренира мускулите при ексцентрично свиване.

Нека да разгледаме някои примери за ексцентрични контракции от упражненията по пилатес.

На мат, това е главно съпротивление на гравитацията, което създава ексцентрични контракции. Примери за това ще бъде навигационната част на ролката или преобръщане , където ние умишлено контролираме наклона надолу, удължавайки торса срещу теглича.

Друг пример от матовата работа е предизвикателството на гръдния кош и бицепсите в бавната, контролирана надолу движеща се част от тласъка .

Когато се съпротивлявате на изворите на пилатес апарат или използвате магическия кръг или упражнения , продължителното свиване често се случва, когато се съпротивлявате на това, за което може да се мисли като връщащата част на упражнението.

Например, с магическия кръг, вие го изтласквате, което обикновено е концентрично свиване; но след това контролирате освобождаването, което става мускулно удължаване на ексцентричното свиване.

Или помислете за групата за упражнения. Ако стоите върху него, за да фиксирате средата и да издърпате двата края, тази част е концентрично свиване на бицепсите. Когато устоявате на дръпването на бандата, докато я пускате бавно, това е ексцентричното свиване на бицепса.

Силата в дължината си

Това е ексцентричното свиване, което поставя силата в нашата дължина. Това, което искам да кажа, е, че ексцентричните контракции са много предизвикателни за мускулите. Те вършат добра работа, като подчертават мускулите. След като са били подложени на стрес, те се възстановяват по-силно. Това е основният принцип за това как мускулите изграждат сила.

Ексцентричните контракции са обект на много изследвания, защото се смята, че укрепването на мускулите може да е най-голямо с упражнения, които включват ексцентрично свиване. Поради по-високото ниво на напрежение на опън, което ексцентричните контракции създават, ексцентричните контракции се свързват с мускулна болка и наранявания като щамове и сълзи. Това обаче рядко е проблем в Пилатес, където се подчертава контрола и ние не претоварваме мускулите.

Ексцентрична сила и ум

И накрая, нямаше да се говори за Пилатес и ексцентричното свиване, без да се споменава ролята на ума и намерението в упражнението на Пилатес.

В "Пилатес" активно възнамеряваме да продължим в нашето движение. Разбира се, ние поставяме сцената за това с правилните инструкции за упражнения, подравняване и оборудване. Но в крайна сметка движенията на Пилатес трябва да се практикуват с внимателен ум. Когато умът е фокусиран върху дължината, всички фини движения на сърцевината, които спомагат за създаването на успешни и внимателни ексцентрични контракции, могат да се случат.