Пилатес Мат Упражнение: Подвижна като топка

Rolling Like a Ball е стандартен, отличен за гръбначния стълб и дълбокото гърло

Класическото упражнение на Пилатес , което се движи като топка, е почти винаги включено в часовете по пилатес .

Някои хора могат да се търкалят като хапчета за хапчета и да се забавляват с това упражнение веднага. За тези от нас с ниски гръб, които не се закръгляват, валците са малко по-предизвикателни, въпреки че си струват усилията да се развиват.

Подвижните упражнения стимулират гръбначния стълб, дълбоко работят на коремната област и ни притискат във вътрешния поток на движение и дишане в тялото.

Преди да започнеш

Поддържаният Roll Back е отлична подготовка за това упражнение. Ако не сте го направили преди, може да искате първо да направите Поддържано връщане назад. Ако имате проблеми с гърба или врата, дръжте се с Поддържано връщане назад и предавайте пълните упражнения.

Някои неща, които трябва да имате предвид:

Инструкции за преобръщане като топка

  1. Седнете на матката си и закопчайте ръцете си по гърдите си, точно над глезена.
  2. Спуснете раменете си, разширете гърба си, задълбочете коремните си и направете хубава крива на гръбнака. Не поставяйте главата си; врата ти е част от дългата крива. Може да искате да прегледате C-кривата .
  1. Повдигнете краката си от матката и балансирайте - или просто зад - седнете. Вижте фиг. 1 в полето за изображения.
  2. При вдишване: Издърпайте долната част на корема нагоре и нагоре, за да отидете и да се върнете обратно на инхалацията си. Завъртете само до раменете. Не търкайте върху шията.
  3. Пауза. Вижте фиг. 2 в полето за изображения.
  4. Издишайте: Останете дълбоко загърнати с гръбнака извита. Използвайте издишането и корема, за да се върнете в изправено положение.

Повторете от 5 до 6 пъти.

Често задавани въпроси за подреждане като топка

Идвам криво. Защо?
Ако се изкачите криво, може да работите с корема си неравномерно или да дърпате повече от едната страна с ръцете си. Опитайте се да се фокусирате върху централната линия. Това ще се подобри, докато практикувате.

Аз не се търкаля, удрям и боли. Какво трябва да направя?
Първо, не се обезсърчавайте. Видял съм някои от най-добрите учители по пилатес, които имат проблеми с това (гледайте за бум / бучане във видеоклипове). Това упражнение изисква дълбоко освобождаване на долната част на гърба в пълна крива. Кривата е отговор на задълбочаващия се лъч на корема. Може да отнеме време, за да се научим да позволяваме това да се случи.

Междувременно, тясното ниско гърбче може да означава, че ролката е по-скоро удрящо действие. Играйте само с първата част за задълбочаване на ниското ABS и съответната пълнота на гърба.

Ако буча / буча е много интензивен, не го правете. Работете на упражнения като Поддържане на връщане назад и намиране на C-Curve , както и на всички други коремни усилватели. В крайна сметка ще намерите мястото, където се отваря гърбът в отговор на дълбочината и подкрепата на корема.