Преди да купите елиптичен треньор

Магазин Smart за най-добрата домашна тренировъчна машина

Елиптичните обучители са една от най-популярните машини във фитнес залата. Те осигуряват кардио тренировка с ниска степен на въздействие, която симулира движение, но машината намалява удара.

Подвижното движение на елиптичен материал предпазва ставите от увреждане, което е важно за всеки, който има коляно, бедрена или по-ниска телесна повреда. Отвъд това, една елиптична може да направи тренировките забавно, така че не е чудно, че това е популярен избор за домашно тренировъчно оборудване.

Купуването на домашен елиптичен треньор може да бъде объркващо, защото има много опции. Те варират от основна машина за стандартна аеробна тренировка, за да се подхождат към модерни модели, които предлагат упражнения с висока интензивност. Отвъд това има много камбани и свирки.

Вашият бюджет

За много хора парите са най-големият фактор при закупуването на всяка част от домашното оборудване за фитнес. Елиптичните обучители варират от $ 200 до $ 5000, в зависимост от вашия бюджет и нужди.

Можете със сигурност да намерите евтини модели в магазините с отстъпка и те могат да работят добре. Обикновено те обаче не траят толкова дълго и те не са толкова здрави, колкото модели с по-високо качество.

Трябва също така да вземете под внимание нуждите от тренировка и типа на тялото. Ако имате по-малка конструкция и ще използвате машината за ежеседмично изпълнение, може да е достатъчно малка машина. След това отново, ако имате по-голямо изграждане или искате да използвате машината като част от тренировката за HIIT, ще искате нещо здраво, което да може да се изправи срещу вас и вашите цели.

Ако не можете да си позволите машината, която отговаря на вашите нужди веднага, може би си струва да спестите време за по-висококачествена машина. Някои от препоръчаните елиптични производители, които да търсят, включват Precor, Nautilus, Sole и ProForm.

Вашето пространство за тренировка

Елиптичните машини не са малки. Те могат да заемат доста малко пространство, така че трябва да сте сигурни, че вашият дом може да се справи с машината, която купувате.

Можете да очаквате една елиптична машина да бъде между четири и седем фута дължина. Ще трябва да оставите място и за педалите, докато сте в движение. За някои машини това може да се простира на около една стъпка зад главната рамка. Вие също така ще искате да отчетете около 20 инча свободно пространство от двете страни.

Последното нещо, което трябва да имате предвид, е височината на тавана, особено ако се надявате да го поставите в мазето. Някои елиптични елементи могат да имат максимална височина на педала на крака или повече на върха. Ако сте висок или нямате много място в пространството си, бихте могли да удряте главата си.

Елипсовидни стилове

Има три основни дизайна на елиптични машини и всеки има своите предимства и недостатъци.

Трябва да имате функции

Някои от функциите, които искате да търсите в елиптична машина, включват:

Функции за безопасност

За да запазите тренировката си както безопасна, така и ефективна, потърсете елиптичен треньор, който предлага периоди за загряване и охлаждане . Парапетите, които осигуряват баланс, също не трябва да се намесват. Вие също така ще искате лесна за четене конзола, за да знаете колко силно работите.

За да защитите инвестицията си, потърсете елиптичен треньор без издръжка и добра гаранция (една година за труд, от една до три години за части) само в случай, че се случи нещо. Също така е разумно да попитате дилъра, ако са обучили персонал, който да обслужва вашето оборудване.

Ако имате деца, една елиптична машина може да изглежда като забавна играчка. Някои машини включват щифт за заключване, така че педалите не могат да се движат и други ви позволяват да заключите екрана и операциите. Това са показатели за безопасност, които трябва да се вземат под внимание, макар че много родители просто затварят вратата, ако има някой в ​​стаята.

Бонус функции

Това е забавната част, защото вашата елипсовидна машина може да има всякакви бонуси. Някои ще помогнат с вашата тренировка, докато други могат да го направят по-приятно. Например, държач за бутилки за вода е подходящ за престой при хидратиране, докато таблетката може да ви забавлява.

Мониторът за сърдечен ритъм е една полезна функция, която да разгледате. Интерактивната версия дори може автоматично да коригира тренировката, за да ви държи във вашата зона. Много машини включват предварително зададени програми, въпреки че колкото повече харчите, толкова повече ще получите. Някои също ви позволяват да създадете свои персонализирани тренировки.

Удобства като Wi-Fi, приложение за фитнес тракери и голямо разнообразие от мотивационни програми също могат да ви бъдат полезни. Имайте предвид, че колкото повече функции избирате, толкова повече пари ще трябва да похарчите. И все пак, ако ви държи на път и се наслаждавате на тренировката си, може да си струва.

Опитайте преди да купите

Преди да купите нещо, посетете няколко търговци на дребно - за предпочитане тези, които се специализират в фитнес оборудване - и опитайте няколко модела. Носете тренировката и използвайте всяка машина за 10 минути, за да получите усещане за това.

Докато тествате нещата, обръщайте внимание на конзолата. Лесно ли е да виждате и използвате? Уверете се, че движението е гладко и че нищо не пречи на вашето движение. Измерете го, за да сте сигурни, че имате достатъчно място у дома.

Словото от

Купуването на елиптична машина не е лесно решение. И все пак, ако мислите, че добавянето на един към дома си фитнес ще ви държи мотивирани и можете да намерите един в бюджета си, той може да бъде голям актив, който ви държи здрави и здрави.