Сладкото на сода: причини да се откаже от напитката

Когато става дума за почистване на вашата диета и / или за отслабване, обикновено започвам с едно предложение. Въпреки това, по-често, аз съм посрещнат с твърда съпротива. Това е изненадващо за мен, защото това само ощипвам сам може да ви помогне да падне 26 паунда за една година. Една промяна, 26 килограма - трябва да хареса този номер.

Ако тази "храна" е основна част от вашата диета, ще разберете защо хората се борят.

Простата истина е, че повечето хора просто не искат да се разделят с попа!

Проверете тези газирани факти: сода е 100% хранително невалидни. Това означава, че няма абсолютно нищо за изкупуване на напитката - без витамини, без минерали, без хранителни вещества, които да ви помагат по никакъв начин. Единственото, което добавя към вашата диета е калориите - около 245 на 20 унции. О, и не забравяйте за захарта. Ще намерите около 65 грама сладки неща в бутилка с 20 унции. Така че, при около 16 чаени лъжички, това е основно течен бонбон.

Чудите се дали диетата сода е по-добър вариант? Разбира се, той е без калории и не съдържа никаква истинска захар, но това не е непременно по-здравословен избор. Някои изследвания показват, че хората, които консумират изкуствено подсладени продукти, са по-склонни да наддават на тегло, отколкото да отслабнат. Учените не са напълно сигурни защо, но има някои доказателства от изследвания върху животни, че изкуствените подсладители в диетичните напитки (като захарин, аспартам или сукралоза / Спленда) могат да увеличат апетита и да доведат до наддаване на тегло.

Освен това, някои хора изглежда компенсират спестените калории от пиенето на диетични напитки, като консумират повече калории от храната през целия ден.

Ако пиете диета сода на мястото на редовни и следене на вашите общи калории, тя може да помогне при загуба на тегло. Дори и даже, бих препоръчал да се ограничавате само до ден днешен.

Но в идеалния случай опитайте да се насладите на напитка по-добра за вас (като една от изброените по-долу).

Все още не сте убедени да пуснете този поп? Прескачането на захарното глътка също може да помогне:

Скорост на отслабване

Много от хората, които съм помогнал през годините, са сериозни пиячи на сода. Някои от тях потънаха с 2 до 3 литра на ден. Тези празни течни калории (всички от захар или сироп от царевица с висока фруктоза) може да са отчасти отговорни за захранването на епидемията от затлъстяване в нашата страна. Да не говорим, че течните калории не ви запълват като калориите от храните.

Как да спечелим загуба на тегло: Намаляването на една сода от порядъка на 20 унции всеки ден за една година ще ви спести 108 чаши захар и 91 000 калории, което може да доведе до загуба от 26 килограма. Свързването на тези течни калории често е един от първите и най-ефективните стъпки за намаляване на теглото.

Защитете вашите перлени бели

Не е изненадващо, че содата може да причини разлагане на зъбите. В края на краищата, това е заредено със захар. Но киселината в газираната фиксация също прави номер на вашите химперси.

Увеличете здравето на костите

Някои изследвания показват, че колата може да отслаби костите ви. Въпреки че експертите първоначално са подозирали, че кофеинът и / или фосфорната киселина в содата могат да бъдат виновни, последните проучвания показват, че може да бъде толкова просто, колкото и факта, че напитката е заменила богати на калций мляко в нашата диета.

Баланс кръвна захар

Сода може да изпрати захар в кръвта ви, като увеличи риска от диабет тип 2. Едно проучване установи, че хората, които са пили едно или две дневно, са с 26% по-голяма вероятност да развият заболяването.

Дръжте сърцето си здраво

Изследванията показват, че диета с високо съдържание на захар е свързана с високи нива на холестерол и триглицериди, и двете от които се смятат за основни рискови фактори за сърдечни заболявания. Всъщност проучване показва, че пиенето на една напитка със захар на ден може да увеличи риска от сърдечни заболявания с 20%.

По-разумни глътки

Опитайте една от тези напитки вместо да останете хидратирани и здрави:

Джой Бауер, MS, RDN, CDN, експерт по здравето и храненето за шоуто на NBC Today и основател на Nourish Snacks. Последната книга на Джой е " От нездравословна храна до радостна храна" .