Спортните добавки подобряват атлетичното представяне?

Спортните добавки са бизнес с много милиони долари. Атлетите често търсят алтернативно хранене, за да се представят най-добре, но не всичко на пазара е полезно или необходимо за спортистите да го използват. Ето някои съвети и информация за по-често срещаните над теглото добавки.

Какво е добавка?

Добавка е нещо, добавено към диетата, обикновено за да компенсира недостиг на хранителни вещества.

В идеалния случай тя трябва да се използва в допълнение към добре балансирано хранене. Доплащанията включват следното:

Какви добавки не са полезни

Продуктите, класифицирани като хранителни добавки, не са длъжни да отговарят на стандартите на Федерацията по храните и лекарствата (FDA). Няма правила, които да гарантират безопасността или чистотата на нещо, продавано като добавка. Ето защо добавките не са:

На FDA е забранено да изважда продукт от пазара, освен ако не може да докаже, че продуктът ще предизвика медицински проблем. Повечето рискове за здравето на добавките се откриват след като продуктът е на пазара.

Допълванията, които са изтеглени от пазара, обикновено са свързани с докладвания сериозен риск за здравето или смърт, свързан с употребата на продукта.

Ергогенни средства за подпомагане и вещества, повишаващи производителността

Ергогенните средства се състоят от вещество, лекарства, процедури и дори устройства, които са предназначени за подобряване на атлетичното представяне.

Някои от тези вещества са естествено срещащи се, лесно достъпни и напълно законни, докато други са произведени, незаконни или забранени от много спортни организации.

Общи спортни добавки, използвани от атлетиката

Как да оценим здравните претенции към притурката

Трудно е да се проникне в изследванията относно ползите за здравето и производителността на много хранителни добавки. Трябва да прочетете съветите, които ще ви помогнат да вземете информирано решение за това, което действително работи .